Odpoved – kaj napisati?
Rada bi dala odpoved in me zanima, kaj moram napisati, glede na to, da imam 30-dnevni odpovedni rok.
Recimo da bi danes napisala odpoved, bi napisala, da odpovedujem delovno razmerje z 23.9. in spodaj današnji datum? Ali napišem današnji dan kot dan odpovedi in še moram potem delati 30 dni? Bolj logično se mi zdi tisto prvo :/
Če odpovedujem delovno razmerje npr. s 23.9., je ta datum moj zadnji delovni dan, ali takrat pogodba več ne velja in je zadnji delovni dan 22.9.?
Hvala in lep pozdrav
Rok začne teči naslednji dan od vročitve, ko je seznanjeno z dejstvi. Če je datum vročitve delodajalcu 23. začne teči rok s 24. in 24. datum se začne odštevati do 30ih dni. Lahko ima mesec 31 dni ali 28, tako se tudi datum lahko zamakne.
Če ste 23. še delala in hkrati podala odpoved, je bistven 30 dnevni rok, ki pade na naslednji mesec.
Načeloma bi v vašem primeru zadnji del delovnega procesa bil 22.09., 23.09. pa že prenehanje del. razmerja po vaši volji.
Več ali manj dajejo vloge kot prošnje za sporazumno prenehanje delovnega razmerja s tem in tem dnem – v vašem primeru z dne 23.09.2011. Če se kako drugače štejejo dnevi, vprašajte iz prve roke, da vam kaj ne bo hodilo narobe, če ste še vedno negotova. Načeloma pa, če ste 23. napisala in oddala, delodajalec prejme 24., rok začne teči 25. in se tako zamakne datum na prenehanje na 24.09.
Forum je zaprt za komentiranje.