Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev odpoved iz vodstvenega položaja

odpoved iz vodstvenega položaja

Pozdravljeni

v podjetju opravljam eno izmed vodstvenih funkcij, ki me zelo obremenjuje in je po mojem mnenju ne opravljam zadovoljivo zaradi preobremenjenosti, nesposobnosti, …. Zanima me ali lahko dam odpoved iz “položaja” oz ali obstaja kaj podobnega da mi morajo ponuditi kako drugo delovno mesto v podjetju ali pa da mi dajo odpravnino in me napotijo na zavod za zaposlovanje kjer mi pripada nadomestilo.

hvala in lp.

Pozdravljeni,
o odpovedi je najbrž navedeno v Vaši pogodbi. V primeru odpovedi pogodbe z Vaše strani niste upravičeni do nadomestila pri Zavodu. Le-ta Vam pripada poleg odpravnine le v primeru izredne odpovedi s strani delodajalca.

Daša

Hvala za odgovor,

torej če enkrat napreduješ bi si moral v pogodbi zagotovit, da lahko grem nazaj na prejšnje delovno mesto… Ok torej mora delodajalec spoznati da nisem sposoben in me odpustit.

lp

Najprej ste izrazili drugačne želje.
Če želite le delati na drugem delovnem mestu, ni treba, da Vas delodajalec odpusti. Zadostuje le Vaša ustrezna izobrazba, delovne izkušnje in znanja, ustrezno prosto sistematizirano delovno mesto in sprememba pogodbe.
Daša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close