odpoved iz krivdnih razlogov s strani delodajalca v obdobju poskusnega dela brez upr.razlogov
Lep pozdrav, Vesela bom kakrsnega koli nasveta.
Moja pogodba o zaposlitvi za dol.cas je nastopila pred 11dnevi, s poskusno dobo 3mes. Vrocen mi je bil tudi sklep o poskusnem delu, kjer pise da so me nadrejeni dolzni opozoriti na potencialne napake in voditi pri delu.
Ze prvi dan sem od kolektiva (ki mi ni pomagal,me ni usmerjal) od njih zacutila neko paranojo da delam bolje kot oni; sem zelo delavna in ambiciozna oseba, zato sem bila po prvem tednu ustno opozorjena od vodje (ki ni bil prisoten niti en dan) naj se “umirim,naj bom bolj profesionalna,naj poslusam osebo ki jo je vodja imenoval za svojega namestnika” in podobne traparije.
Kritiko sem kljub temu vzela kot nekaj pozitivnega, tudi stranke so javno izkazale naklonjenost do mene, zapletlo se je ko sem v prvem tednu posk.dela 1x narobe oznacila ceno na blagu.
Ko je do te napake prislo drugic, je namestnik vodje okrivil ponovno mene, pa smo stvar raziskali in ugotovili da je namestnik vodje delal napake ze v dobavnicah, in ni bila “skoda” povzrocena z moje strani.
Prejela nisem niti ustnega opravicila od namestnika vodje, zmotilo pa ga je ocitno to ko sem rekla (sicer v normalnem tonu, s spostovanjem) da tokrat vem da nisem jaz odgovorna za to napako. Imam vecletne izkusnje z delom v trgovini in kolektivom, zato se zavedam da pomagamo en drugemu in skrbimo za prijetno vzdusje, ampak krivice pa ne toleriram.
V 11dneh (danes) je stvar prisla do direktorja, ki me je poklical v svojo pisarno, zagrozil z odpovedjo, in sicer tako, da ogrozam vzdusje v kolektivu, in da naj se sama odlocim kaj bom podpisala – odpoved iz krivdnih razlogov iz strani delodajalca, ali pa ce bom sama dala odpoved.
Moj odg.je bil da se bom najprej posvetovala s svojim odvetnikom, sledila je tisina in “ok” s strani direktorja.
Poleg tega nlsem bila nikoli pisno opozorjena tako kot zakon zavezuje delodajalca.
Sem izobrazena in kulturna oseba, nimam izkusenj na podrocju odpovedi, zato sem v soku, in prepricana da se mi dela krivica, skrbi me najbolj to da bom zaradi takega absurda ob denarno nadomestilo oz socialno pomoc. Delala sem samo 10dni, danes ne stejem, smo pa ravno pred odprtjem sezone in sumim tudi da so me izkoristili samo za priprave.
z direktorjem sem se zmenila da pridem v ponedeljek, dela se sicer tudi vikend, ne vem a bi morala oz. bi lahko prisla jutri normalno na delo (imam pa ze kar nekaj nadur), da me ne bi obtozili da me 2dni ni bilo na delo in bi se to navedli kot krivdni razlog.
Zaznala sem tudi veliko mobinga, nimam pa dokazov.
Prosim za pomoc. Ce sem spustila se kaksno inf., me popravite, bom dopisala.
Vnaprej hvala.
Kakor berem zakonodajo in pravne nasvete, sklepam, da so proti meni nastopili nezakonito.
Poleg tega mi je direktor rekel dA nimam odpovednega roka, to pa pride v postev pri izredni odpovedi, katera v mojem primeru mislim da ni utemeljena, saj moj krivdni razlog ni niti kazenske narave, na delo sem prihajala redno, nikogar nisem ogrozala, itd…
Prav tako nisem bila pisno obvescena o krsitvi, niti bila pozvana na zagovor.
Forum je zaprt za komentiranje.