Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev odpoved in še kaj…prosim za pomoč

odpoved in še kaj…prosim za pomoč

lepo pozdravljeni vsi skupaj

imam problem in sicer je tako
10.septembra sem dala odpoved, po edini pogodbi, ki mi je bila vročena v enojniku naj si jo pač preberem podpisana pa ni ne z njegove ne z moje strani, je odpovedni rok 30 dni, ko pa sem šefu povedala da bom z 10. oz 11. oktobrom odšla mi je začel govorit da tista pogodba ne velja in da je moj odpovedni rok 3 mesece. V tem času sem si pridobila že tudi novo službo in me seveda ob koncu odpovednega roka že pričakujejo.
Naj še povem da je moja izobrazba V.stopnje.
Sedaj pa vprašanja, ali je 30 dni moj odpovedni rok in lahko zaključim z 11. oktobrom?
Ali mi lahko na kakršenkoli način grozi s tožbo itd. če ob koncu 30 dnevne odpovedi naslednji dan ne pridem več, v kolikor on verjame da imam 3 mesečni odpovedni rok, kateri ni nikjer zapisan?
Ali vpliva na to tudi podatek pri plači, da je splošna kolektivna pogodba za gospodarstvo, ali se odpovedni rok s tem kaj spremeni…kjub temu kar je v pogodbi napisano (30 dni odpovedni rok)?
Strah me je njegovih izpadov in morebitnih ukrepov, zato vas prosim za pomoč, če se le da čimbolj verodostojno.

Hvala in lep dan vam želim

Marijana

Odpovedni rok za delavce je 30 dni, če ni s pogodbo drugače dogovorjeno. Če res ni nobene podpisane pogodbe, ki bi imela 3 mesečni odpovedni rok, si po izteku 30 dni od vročitve odpovedi delodajalcu prosta in lahko greš v novo službo. Sklicuj se na prvi odstavek 92. člena Zakona o delovnih razmerjih, če pa bo rekel, da je dogovorjen 3-mesečni rok, vprašaj, kje to piše.

Če ti ob zaključku odpovednega roka ne bo hotel zaključiti delovne knjižice in odjaviti iz zavarovanj, se obrni na inšpekcijo za delo.

Srečno v novi službi!

ne pogodbe nimam podpisane nobene, samo to s 30 dnevnim odpovednim rokom imam doma pa še ta je brez podpisa in brez žiga…
ker pa nisem najbolje podkovana o zakonskih pravicah kar se delovnih razmerij tiče…pa imam vseskozi dvome ali bo vse ok ali ne…saj veste..strah in živčnost….ajojoj

hvala za podatke in za želje

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close