odpoved in regres
20.8. bom oddal odpoved delovnega razmerja(60 dnevni dopovedni rok). Zaposlen za nedoločen čas, večji del dopusta izkoriščen. Podjetje je kao v nelikvidno. Ali mi delodajalec mora izplačati sorazmerni del 10/12 regresa do mojega ododa iz podjetja ali šele decembra?Ali mi bo novi delodajalec izplačal v celoti regres po 6. mesecih zaposlitve? Hvala za dogovore
Če daš odpoved 20.8 in delaš v podjetju vsega skupaj že vsaj 6 mesecev, potem imaš pravico do celega regresa. Regres v nelikvidnih podjetjih se izplačuje najkasneje 1 novembra. Če do takrat ni izplačan lahko delodajalca tožiš. Če se delovno razmerje prekine pred tem, delodajalec regresa ni dolžan izplačati prej. Izplača ga takrat, kot vsem ostalim. Novi delodajalec ti za letos regresa ne bo izplačal, ker ti ga je dolžan izplačati sedanji delodajalec, ne glede na to, da boš lahko del dopusta prenesel k novemu delodajalcu, razen če se izrecno dogovorite drugače. Regres ti bo novi delodajalec izplačal šele za dopust za drugo leto.
Kako pa je v primeru, ko podjetje namesto regresa ponuja delavcem neke bone iz drugega podjetja (tisto drugo podjetje je temu podjetju dolžno precej denarja, zato bi jim to “plačali” v obliki bonov za njihove izdelke), da pač ni treba dati denarja? Lahko sploh to naredijo ali lahko delavci zahtevamo denar?
Forum je zaprt za komentiranje.