Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Odpoved in koriščenje viška ur, dopusta

Odpoved in koriščenje viška ur, dopusta

Pozdravljeni

zaradi nezadovoljstva na trenutnem delovnem mestu nameravam vložiti odpoved (imam individualno pogodbo). Odpovedni rok imam 5 mesecev. Imam še ca. 100ur viška in sorazmeren del letošnjega dopusta ca. 10 dni.
1.To bi želel koristiti v času odpovednega roka in me zanima ali moram to v odpovedi napisati ali ne.
2. V pogodbi piše da ne glede na dopust moram zagotoviti, da delo nemoteno teče ali mi lahko delodajalec v času odpovednega roka prepreči koriščenje viška ur in dopusta in če mi ostane ta višek po prenehanju zaposlitve ali mi ga je dolžan izplačati.

Hvala in lp

Pozdravljeni,
1. Običajno se navedenega ne piše v odpovedi.
2. Ali o tem morda tudi piše v poogodbi ?

Daša Modic Gorjup

Pozdravljeni,

hvala za odgovor.
2. nič konkretnega ni v času odpovednega roka glede dopusta, piše samo da moram v času odpovednega roka roka izvrševati vse dolžnosti po pogodbi.

lp

Pozdravljeni,

2. februarja končujem porodniški dopust in že pred njim mi je delodajalka povedala, da bom po porodniški dobila odpoved. Zanima me kako je s koriščenjem dopusta? Ona mi je rekla, da ga ne morem koristiti takoj po porodniški, ampak da ga lahko šele v času odpovednega roka A je to prav?

Hvala za odgovor.

Lucija

Saj najbrž veste, da Vam ne sme dati odpovedi, dokler dojite otroka ?
Ne poznam zakonskih razlogov, na podlagi katerih ne bi smeli izkoristiti dopusta takoj po porodniškem dopustu. Če se ne motim, ravno to naredi veliko staršev, ker v tem času npr. uvajajo otroka v vrtec….
Kako imate pa opravljene Vaše naloge ?

Daša Modic Gorjup

Delam v privat računovodskem servisu, pri njej sem zaposlena že deset let, urnik imam od 8 do 15. rekla mi je, da bom delala še en mesec po 8 ur, potem pa še 45 dni odpovednega roka ter na zavod. kaj mi vi svetujete?

Zakaj pa morate na zavod ?

Daša Modic Gorjup

Ker me ne potrebuje več, ker je izgubila veliko strank.

Delam v dejavnosti trgovine, ker pa imamo neenakomirno porazdeljen delavni čas se mi nabere vsak mesec tudi nekaj viška ur. Te koristim po urniku, ki velja za en mesec. Imam pa vprašanje. Ali moram, ko sem na koriščenju ur biti na razpolago, da me pokličejo v službo tekom dneva še isti dan, ali me lahko pokličejo šele za naslednji dan.
Hvala za odgovor.

Za naslednji dan.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close