Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Odpoved in koriščenje dopusta

Odpoved in koriščenje dopusta

V službi bom dala odpoved, ker imam že novo službo. Zanima me ali lahko v odpovednem roku (1mesec) izkoristim še preostali dopust, ki ga imam ali moram nujno sorazmerni del dopusta prenesti k novemu delodajalcu. Pri tanovemu začnem s 1.9.2008.

Lahko ti zdajšnji delodajalec NE odobri koriščenja celega dopusta, ampak samo sorazmerni delež.

Poglej v ZDR.

kaj pa mi v bistvu more, če jaz vsseno koristim zadnji teden dopust brez njegove privolitve…kakšne so sankcije…

navadno ti ga mora odobrit in če ti ga ne, potem so to seveda “neopravičene ure” :)) ki so hujša kršitev delovnih obveznosti. sledi lahko disciplinski postopek, lahko te toži, če bi mu nastala kakšna finančna škoda in dobra stran: po enem tednu špricanja lahko čist takoj greš 🙂

Mislim, da v tožbo ne bo šla, saj krši pogodbo o zaposlitvi…še nikoli nisem dobila plačo do 18. v mesecu, dogaja se mobing itd. itd…jaz pa si ne predstavljam, da bi potem, ko bom dala odpoved še en ceeeel mesec jo hodila gledat, kako se bo ona delal norca iz mene…kar zeloo rada počne…
me pa zanima ali je še potrebno podpisati delodajalcu, da iam vse obveznosti do tebe poravnane???
lp
M

Na to vprašanje ti lahko js iz prve roke povem kako je bilo pri meni. Delovno razmerje sem zaključila pred skoraj 3 tedni.Ker sem bila tudi skoraj 3 tedne na dopustu,sem šla po knjigo takoj po dopustu.In pridem in mi da za podpisat dokument da mi niso nič dolžni.Pa sem rekla da js tega ne bom podpisala ker so mi dolžni dopust plačat.Pa on reče da ni res in gre po uradni list al kaj je že.No in tam piše da če da delavec odpoved zaradi zaposlitve pri drugem delodajalcu mu delodajalec ni dolžan plačati dopusta.Ko sem rekla da nisem nikjer drugje zaposlena,ker res nisem,mi je reku kako pa naj on to ve.Halo človek ima mojo knjigo.No js nisem podpisala,pa tud knjige nisem dobila.Zato pa sem ga prijavla na inšpektorat.Preberi kaj ti da za podpisat in če nisi sigurna,ne podpisat in se pozanimaj o zadevi ki ti ni jasna.Konec koncev še vedno lahko potem greš po knjigo.Upam da sem kaj pomagala

Kot knjigo verjetno misliš delovno knjižico, ki pa je tvoja last in ti jo mora vrniti v 30 dneh po prenehanju del. razmerja. Plačanje dopusta, pa je verjetno regres, kajne…in regres ti pripada cel po 30.6.08
Ne, podpisovala ne bom ničesar, dokler ne bo mi plačala vse, kar mi dolguje…

Kot knjigo mislim ja delovno knjižico,plačanje dopusta,ne mislim regres. Itak da mi morajo dopust plačat,če ga nisem izkoristila,saj se mi je delovno razmerje izteklo po 30.6.08.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close