odpoved in inventura
V službi sem dal odpoved in s tem mi prične teči odpovedni rok 30 dni. Delal sem na delovnem mestu skladiščnik in me zanima, ali sem dolžan opravit inventuro preden zapustim podjetje? v pogodbi nimam nobene posebne zadolžitve, pa tudi ključe od skladišča so imeli še drugi zaposleni.
Imam neizkoriščen dopust, tega je 16 dni, 21.novembra imam operacijo v bolnici, kjer bom ostal 3 dni.
Kako naj to vse skupaj najbolje izpeljem.
Hvala za odgovore
pozdravljen,
Glede inventure je tako, če si osebno materialno zadolžen za skladišče, bo potrebno opraviti primopredajno inventuro. Ta se opravi na podlagi določitve datuma inventure in imenovanja inventurne komisije. Primopredaja se vrši med teboj in osebo, ki bo prevzela materialno odgovornost za skladišče. Če ima skladišče vodjo, potem to odpade, ker nisi osebno odgovoren. vsekakor pazi na to, da bo v dokumentih o prekinitvi pogodbe o zaposlitvi jasno pisalo, da nimaš do podjetja nobenih obveznosti.Predvidevam, da imaš v uporabi osebna zaščitna sredstva, ključe ipd in se boš moral “razdolžiti”.
Glede dopusta pa: koliko si imel dopusta v letu 2007? Izkoristiti ga moraš najmanj 10 delovnih dni, če si imel 5 delovni tednik. Če se boš zaposlil pri novem delodajalcu, moraš vedeti, da ta ne bo “prevzel” dopusta, ki si ga pridobil pri starem delodajalcu, razen sorazmerni del.
Kar nekaj vprašanj je odprtih, zato je tudi odgovor temu primeren.
Lep dan
Forum je zaprt za komentiranje.