Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev odpoved – dopust – regres

odpoved – dopust – regres

Pozdravljeni,

nikjer konkretno ne najdem prav takega primera zato prosim za pomoč. V podjetju kjer sem zaposlena so nam napovedali odpoved, skratka naslednji teden dobimo odločbe. Niso vedeli povedat kaj bo s podjetjem, likvidacija ali pripojitev k matičnemu podjetju. Vsi pa smo zaposleni za nedoločen čas. Odpravnina nam seveda pripada. Nihče pa nič ne pove o sormazmernem deležu regresa. Letošnje odločbe za dopust tudi še nimamo. Predvidevam, da dobimo 1.3.2013 odpoved z odpovednim rokom 30-45 dni, parim celo več. Ali nam sploh pripada kaj regresa? Sploh pa zato, ker še nimamo odločb.

Hvala in lep pozdrav.

Regres in dopust, ker bo delovno razmerje prenehalo pred 1.7., pripadata v sorazmernem deležu, torej za vsak mesec 1/12 polnega.

Pozdravljeni

Pred dobrim mesecem dni sem dala odpoved v lokalu,kjer sem bila zaposlena za nedoločen čas.
Tam sem delala tri leta.
Sedaj pa me zanima sledeče : za leto 2011 sem dobila samo polovico regresa za leto 2012 pa nič.
Ker se spretno izmikajo tej temi me zanima kam se lahko obrnem oz. kaj naj naredim da ta denar dobim od njih.

Hvala in lep pozdrav

Če se oni izmikajo, ostaneta še delovna inšpekcija in pa tožba. Predlagam, da jih še enkrat lepo opozorite na svoje pravice in njihove dolžnosti.

Pozdravljeni,

mož je dopil odpoved. Odpovedni rok se mu izteče 17.5. 2013. Zanima me:
koliko dopusta mu pripada, ali je upravičen do celotnega dopusta in
koliko regresa mu pripada.

Hvala za rzumevanje in lep pozdrav,

Pripada mu sorazmerni del regresa in dopusta. Regres npr. minimalno za leto 2013 znaša bruto 763,06 EUR, sorazmerni del pa 4/12.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close