odpoved dobrinam za čas enega leta
res lepo od tebe …. no kar se tiče recmo pedikerja , pa nimata ne vem kakega strokovnjaka, za 30€ …. pa damoraš kupovat rezano cvetje , gotovo živite v bloku … sploh ne veš kaj je podeželje … in š ein še , vglavnem uboga si po duši , se mi kar smiliš ker misliš koliko imaš … vse kar imaš ti lahko vzamejo , mi ki imamo v duši , nam ne morejo vzeti :))))
Na veliki nogi? Na veliki nogi živi Roman Abramovič, ne pa mi. Tako so živeli moji starši in moja osnovna družina, moževi starši, naši prijatelji, sosedje, znanci…. To je normalno življenje in razen naštetega (počitnice in potovanja bomo uvedli nazaj), se nismo odpovedali npr:
– frizer zame 1 x na teden,
– fitnes zame, moža in hčer,
– pomoč v gospodinjstvu in hiši – vrtu (gospodinja in hišnik);
– 150 € na teden za gorivo (trije avtomobili – trije tanki na teden);
– kozmetika za vse;
– telefoni, dlančniki, naročnine….
Dajte no, tako živijo vsi, ki jih poznam. Če bi imela možnost živeti na veliki nogi, bi bilo bistveno drugače.[/quote]
Hahahaha, a vsi tako živijo? Starši, prijatelji, sosedje….bruhahahahaa, za kozlat. Pa ti nisi čist gladka. Ti morš pod nujdno še bolj šparat. Za čase, ko bodo izvedl prvo presaditev možganov. da si boš plačala res ene dobre…, ker tile tvoji so…eh no, za na odpad:)
Ona je verjetno v takšnih krogih. Kaj ti je tukaj čudno? Poznam enega mladca, ki zasluži cirka 5000 evrov. Je tudi iz premožne družine. Družbo ima sebi primerno, ljudi, ki dobro zaslužijo, skupaj hodijo ven na večerje, na izlete. Ko ob povabi na večerjo eno žensko ali kolega, je večerja za dva plus vino 200 evrov. Normalno, da se ne bo družil s takimi, ki komaj burek na štantu plačajo. In ti ljudje nimajo nobene realne predstave, kako drugi živijo.
No, vse te komentarje sem prebrala in se opravičujem, če sem z mojim/našim načinom življenja koga užalila, temu ni bil namen.
Ja, oba imava končane fakultete, podiplomski študij v tujini (v tujini tudi živela in delala 5 let), oba specializacijo, oba zaposlena (res ne gre za najnižje plače), oba ob delu še predavava na univerzi, delava dodatno na avtorskih pogodbah…..
Sva lastnika večih nepremičnin (1/2 podedovanih, 1/2 nakupljenih v zadnjih 15 letih), imava prihodke od oddaje teh nepremičnin, kapitalske vložke, naložbe (ne bom podrobno razčljenjevala).
Me pa je presenetilo, da so se nekateri spotaknili ob rezano cvetje… ja, vsak teden (včasih tudi 2x na teden) sem kupila rezano cvetje v cvetličarni za v vazo v jedilnici in hodniku. Dopusta imava 7 tednov in to vedno izkoristimo za potovanja in počitnice (to se striktno loči: potovanja so spoznavanje tujih dežel, počitnice so za regeneracijo in počitek).
Tak način življenja živimo, res pa je, da se družimo s svojimi kolegi in prijatelji in res stane večerja za dva ob vinu najmanj 200 € (seveda ne burek).
Mi je žal, da ne živimo v Sloveniji vsi tako, če pravite, da tako ne živite. Nekdo mi je očital, da nimam pameti… prav, če tako misli.. .vendar ravno moja in moževa pamet naju drži na tem življenjskem slogu. Očitno pamet tistega, ki je to napisal, tega ne omogoča, če se nad tem huduje.
Jaz pa mislim, da je v Sloveniji preveč fovšije in premalo podjetniškega duha. Nekomu, ki veliko dela vsi zavidajo in ga vidijo ko gre za 14 dni na počitnice ali kakšno potovanje, ko pa gara, pa ga nihče ne vidi. Da ne govorim o tistih, ki samo čakajo, kaj bodo dobili od države in kako bo država poskrbela zanje.
V enem postu berem kako se v JU jezijo, ker naj bi jim znižali plače. Jaz bi najprej ukinila zavod za zaposlovanje, ki je sam sebi namen in mislim, da bi s tem veliko prihranili.
Kar se pa cvetja tiče pa tudi sama zelo rada kupim rezano cvetje, samo običajno v supermarketih.
jaz ti pa čestitam in privoščim. Sama si še zdaleč ne morem tega privoščit o čemer pišeš, amapk zavidam ti pa ne.
Zakaj bi ti? če bi jaz recimo opisala svoj standard, bi pa kakšen brezposelen rekel, da se preseravam in da sem brez pameti.
ne sekiraj se za pisanje tukaj gor. Naj vam bo še naprej lepo na potovanjih in “luksuzu”, ki si ga lahko privoščite. Če ni na račun in čez hrbte drugih ljudi vam privoščim.
lep dan
Mene pri celi zgodbi – ki je zanimiva in verjamem, tudi resnicna – zanima nekaj drugega, kot so ostali sprasevali: Kako lahko pri toliko osnovnega in dodatnega dela izkoristite 7 tednov dopusta letno ? Jaz npr. imam letno dopusta ok. 35 dni, delam na zelo odgovornem mestu in imam velike tezave ” porabiti ” ta dopust – vsako leto mi ga ostane ali propade 10 – 15 dni.
Meni pa ni čisto jasno v čem je čar tvojega posta.
Da ste se odpovedal dobrinam, čeprav se vam ni treba. In zdaj si zaslužite medaljo? Ali kaj?
Tudi, če je vse res, tvoj post kaže na pomanjkanje stika z realnostjo. Se hvalit, kako prihranite 200 € na teden, ker ne hodite ven jest? In to na mestu, kjer lahko dnevno prebereš, da nekaterim ne ostane toliko niti za cel mesec za 4 člansko družino. Pomanjkanje dobrega okusa.
Super, da vam gre tako fajn, samo kakšen pogled čez planke ti pa tudi ne bi škodil.
Zarad rezanega cvetja…pri moji tašči je tut cel kažin, če ga ni pri bajti. Nekaj ga vzgoji sama (samo je treba tut sadike kupit), čez zimo pa kupuje, da je vedno na mizi. Pa ima res lepe šopke. Meni pač to pomeni zelo malo.
Drugače pa to kar je napisala avtorica res ni nič posebnega, če se giblješ v takšnih krogih. Meni vse našteto ni tuje, čeprav ne morem pa reči, da vsi okoli mene tako živijo. :)) Pa tudi mi kakšne od naštetih stvari nimamo – morda zato, ker otroci še niso toliko stari, nekaj pa zato, ker nam pač nič ne pomenijo. Imamo pa kaj drugega. 🙂
Je pa zame osebno začetek te teme ene samo hvaljenje, ki ga je včasih bolje obdržati zase. Aja, je pa tudi fajn material za MON, ja. Luštna popestritev. 🙂
Mogoče je pa avtorica teme tista, ki živi samo od obresti :)))))))
http://cekin.si/clanek/posojila_in_varcevanja/slovenci-imajo-na-bankah-14-milijard-v-zepu-pa-vecina-niti-prebite-pare.html
… v čem je čar njenih postov: čista provokacija.
Ali gre za pisanje nekoga, ki o vseh naštetih dobrinah sanja pa si jih niti kdaj pa kdaj ne more priovščiti in je pisal tole, da bi pač ljudje popljuvali bogataše.
Ali pa gre za res eno bogataško razvajenko, ki ne vidi naprej od svojega nosa.
Kljub temu, da imam magisterij in da poznam precej ljudi, ki imajo dobro izobrazbo in dobre službe, ne poznam nikogar, ki bi tako živel kot opisuje omenjena oseba: pediker enkrat na mesec? Le zakaj? Jaz sem bila 1x v življenju pri pedikerki pa mi je rekla, da itak nimam nobenih problemov, da je z mojimi nogami vse ok, da nimam trde kože, da so nohti ok. Se pač umivam in strižem nohte :).
Frizer 1x na teden? Kdo ima toliko časa, da lahko vsak teden čepi pri frizerju? Jaz nimam denarja, ampak tudi, če bi ga imela, ne bi imela časa.
Rezano cvetje? Mrtvo cvetje v stanovanju? Kdo si tega želi. Žive rože, to pa ja.
Večerje za 200€? Hm, jaz kar veliko pojem, pa še nisem naletela na tako drago hrano. Pa čeprav je bila bio pa oh in sploh zdrava. Nažiranje v dragih gostilnah? Ne hvala. Zdravje mi je bolj pomembno.
Kozmetičarka 1x na mesec? Hm, to morajo biti pa resne težave s kožo, da rabiš tako pogoste obiske.
Namesto visenja pri pedikerjih, frizerjih, kozmetičarkah, gostilnah… pametni ljudje raje gremo športat, se razmigat, v naravo pogledat prave rože, ne rezane.
Pri vsem tem pa mi ni jasno: črtali ste cel kup traparij, ampak med drugim ste črtali tudi kruh? Hm, kaj je pa s kruhom narobe?
….
Če mene vprašate, da so te stvari čista provokacija.
tok ur v avtu na teden, da porabiš cel tank, pa večerje zunaj, pa obiski cvetličarn, trgovin, kozmetičark, pedikerk in ostalih – kok pa delata na dan – po dve uri :)))))) ??
ziher kaka zakonca beckham :)) da sta tkole upedenana lepo in tak pocukran način življenja
kaj pa seksata še, al sta se temu tut v dobrodelne namene odrekla?
Kaj si nora, seks? Ni šans. Kdo bo pa šel k frizerju pa pedikerju 🙂 pa na večerjice? Seks je samo za nas, navadne smrtnike 🙂
Veš kako je nam navadnim smrtnikom enostavno: lahko seksamo, lahko jemo kruh, migamo, potujemo, in se ne odpovedujemo rezanemu cvetju pa pedikerjem… ker smo tako fajn, da vsega tega balasta ne rabimo. Prosti čas raje pametneje izkoristimo. In verjeli ali ne: koža je čista, noge lepe, lasje tudi 🙂
Na veliki nogi? Na veliki nogi živi Roman Abramovič, ne pa mi. Tako so živeli moji starši in moja osnovna družina, moževi starši, naši prijatelji, sosedje, znanci…. To je normalno življenje in razen naštetega (počitnice in potovanja bomo uvedli nazaj), se nismo odpovedali npr:
– frizer zame 1 x na teden,
– fitnes zame, moža in hčer,
– pomoč v gospodinjstvu in hiši – vrtu (gospodinja in hišnik);
– 150 € na teden za gorivo (trije avtomobili – trije tanki na teden);
– kozmetika za vse;
– telefoni, dlančniki, naročnine….
Dajte no, tako živijo vsi, ki jih poznam. Če bi imela možnost živeti na veliki nogi, bi bilo bistveno drugače.[/quote]
Kje pa ti živiš ?
Forum je zaprt za komentiranje.