Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev odpoved delovnega razmerja

odpoved delovnega razmerja

Pozdravljeni

Imela bi vprašanje,sicer predvidevam,da je nekje v vašem brskalniku že kaj podobnega objavljeo ,pa vseeno.
S prvim majem sem se zaposlila v trgovini Spar.Pogodbo sem podpisala za 3 mesece.Sedaj pa sem dobila pozitiven odgovor na prošnjo za delo v nekem drugem podjetju,ki me seveda bolj zanima in veseli.Zdaj pa me zanima,ali obstajajo kaka pravila,kar se tiče odpovednih rokov,glede na to,da imam pogodbo le do konca sedmega meseca.Me lahko ztadržijo tam?In se ne strinjajo s sporazumno odpovedjo??Ker meni je v interesu,da čim prej grem,njim pa verjetno tudi da iomajo zadovoljne delavce,kar jaz verjetno ne bi bila,če bi mi ponagajali in me ne spustili.Kaj menite?Obstaja kakrčnakoli zakonska luknja,preko katere bi lahko odšla iz delovnega razmerja prej kot pa konec julija?Kaj mi svetujete?Saj si ne bi želela zapreti vrat,oz rada bi odšla v pozitivnem duhu

Najlpeša hvala že v naprej ze vnaprej za vaš odgovor

Pozdravljeni,

dolžina odpovednega roka je razvidna iz Kolektivne pogodbe panoge, v kateri delate.
Običajno je najelegantnejša pot za skrajšanje odpovednega roka sporazumna prekinitev delovnega razmerja, o kateri se dogovorite z delodajalcem.
Če se le-ta ne strinja, je po mojem mnenju najprimernejše počakati do izteka s predpisom določenega odpovednega roka oziroma do izteka trajanja pogodbe. Ta varianta je tudi skladna z Vašim prepričanjem, da želite odditi na miren način.

Naj se Vam izzide tako kot si želite,

Daša Modic Gorjup

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close