Odpoved delovnega razmerja in regres
Zaradi nemogočih razmer sem se odločila da dam odpoved. Zaposlena sem 7 let za nedoločen čas. Ker imam po pogodbi 3 mesečni odpovedni rok me zanima ali igra kaksno vlogo datum odpovedi (1.5 ali 1.6.), da mi ob tem pripada še regres. Prav tako imam vprašanje še glede dopusta. Ali ga lahko koristim zadnji mesec ( tretji mesec po pogodbi ) in v bistvu delam ( ter uvedem nekoga drugega) le dva meseca.
Imam občutek da se bo delodajalec želel izogniti tem dvem “ugodnostim” (dopust in regres) ki mi še pripadata.
Ker prvič dajem odpoved mi je ta situacija popolnoma nova.
Prosim za vaš nasvet. Hvala ze vnaprej,
Lina
Sem šla še malo pregledati, če sem kaj narobe razumela, ker je bila sprememba.
Če se delovno razmerje prekine pred 1.7. vam pripada samo sorazmerni del regresa in dopusta.
Če pa prekinete po 1.7. pa vam pripada cel del regresa in dopusta. V tem primeru lahko prvi delodajalec da samo del regresa in dopusta, če se drugi delodajalec strinja, da vam da drugo polovico.
Sorazmerni del je zato, ker sta dopust in regres za celo leto, vi pa na sredini leta pričenjate z delom drugje.
delodajalec me bo v teh dneh zaposlil za nedoločen čas. vendar sem od drugod (v mojem primeri bliže domu in boljša plača) dobil ponudbo da me zaposlijo. sedaj me zanima kakšna je moja odgovornost če dam odpoved recimo po 1 mesecu? in odgovornost delodajalca? kakšne so posledice tega za mene?
prosim za odgovor
Lp
delodajalec me bo v teh dneh zaposlil za nedoločen čas. vendar sem od drugod (v mojem primeri bliže domu in boljša plača) dobil ponudbo da me zaposlijo. sedaj me zanima kakšna je moja odgovornost če dam odpoved recimo po 1 mesecu? in odgovornost delodajalca? kakšne so posledice tega za mene?
prosim za odgovor
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.