Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Odpoved delovnega razmerja in dojenje

Odpoved delovnega razmerja in dojenje

V službi me na vsak način hočejo spravit na cesto po povratku s porodniške. K sreči sem na teh forumih zasledila, da se je nekaterim mamicam uspelo izvleči, če so še dojile in to dokazovale z zdravniškim potrdilom.

Zelo resno me zanima, če je katera od vas ali vaših znank kljub temu dobila odpoved in nato iskala resnico na sodišču? Ali ste vedno na sodišču dosegle pravico ali je sodišče odločilo v prid delodajalca? Kaj so navedli za razlog, da je sodbo dobil delodajalec, kljub zdravniškemu potrdilu?

Moja zgodba menim da se bo končala na sodišču. Vse bolj pa dobivam slutnje, da se zadeve dogajajo bolj po drugih principih kot pa zakonu. Moram reči, da ima moj sinček sedaj že 15 mesecev in da ga še vedno dojim dva do tri krat dnevno. Zdravnica me je preverila in napisala potrdilo z veljavnostjo enega meseca. V službi pa mi težijo, da moram potrdilo nositi na 10 dni, sicer me bodo vrgli na cesto, ker da zakon ne določa pogostosti potrdila, zato se lahko oni samostojno odločijo.

Če se te hočejo znebiti se te itak bodo, če ne zdaj pa čez nekaj mesecev. Namesto priprav na sodišče si raje išči drugo službo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close