Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Odpoved del. razmerja, zaradi previsokih stroškov, zaposlitev novega sodelavca

Odpoved del. razmerja, zaradi previsokih stroškov, zaposlitev novega sodelavca

Pozdravljeni,

lepo bi prosila za pomoč . . .

pred cca. 4 meseci sem v podjetju, kjer sem bila zaposlena, dobila odpoved delovnega razmerja . . . z razlogom, da je potrebno zmanjšati stroške.

Po cca. 2 mesecih sem izvedela, da je direktor podjetja namesto mene zaposlil novega sodelavca, ki opravlja enako delo kot jaz, vendar ima drugi naziv.

Lahko tukaj pravno kaj naredim ali se lahko samo pod nosom obrišem?

Hvala za odgovor!

LP Orhidejcica

Če je 30 dni od dneva vročitve odpovedi mimo, potem nič ne moreš. Sicer pa je po sodni praksi možno, da podjetje nekoga odpusti iz poslovnih razlogov in nato čez 4 mesece zaposli novega. V 4 mesecih se namreč v podjetju marsikaj spremeni, dobijo novo naročilo, postanejo bolj likvidni, ipd.

Hvala za odgovor

Ni te zaposlil namesto drugega.. Ker je zaposlil novega in še to po nekaj mesecih.

Predstavljaj si, da jih sedaj nič ne rabiš, potem jih pa čez leto rabiš pa tisoč. A si boš potem tudi brisala nos?

Reagirajte pač takrat, ko vas doleti, če vam tudi drevo v lajšto ne more povedati. Ker še 365ič sprašujete. Pa so upravičeni tisti, ki se na to res ne spoznajo. Ampak tudi vi bi se lahko, če se že kje zaposlite za določen čas ali za časa študenta. Ker menite, da nič niste dolžni, imate pa le pravice. In katere vam naj država da.

Zanima me, kot nezaposlene, ki ste, zakaj se nikdar ne zbrihtate za dolžnost in vprašate, ko je potrtebno? Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close