odpoved agencijskega potovanja
Ali je tu kdo, ki je odpovedal potovanje z agencijo zaradi korone – v državo z rdečega seznama? Koliko dni pred odhodom? So vam bili pripravljeni povrniti vplačan denar?
Odločam se, da bi to naredila – do potovanja je 14 dni – oni pa hočejo prestaviti datum. Kakšne so sploh moje pravice, da dobim denar, ne pa nekih vavčerjev in sploh nategovanja?
A to velja npr. če je zdaj država na rdečem seznamu in je nujna karantena, ko se vrneš? Kdaj so pa npr. agencije same dolžne odpovedati potovanje?
[/quote]
S prvim bi morali na dopust na Hrvasko, na sreco, nismo nic rezervirali, samo gledala sem, zdaj gledam druge ponudbe, a je Hrvaske se vedno ful, nic ni odpovedano, cene so pa se vedno enake.
Narobe si me razumela. Potovanje je vplačano od začetka leta, zdaj je ta država na rdečem seznamu. Ali je agencija dolžna sprejeti mojo odpoved (potovanje je od 5. 9. naprej) in mi povrniti denar?
[/quote]
Če v dotični državi ni razglašena epidemija, potem ne.
Mi lahko damo državo na vijolični seznam ali pa na nobenega, to nima zveze, oni nimajo nič s tem kakšne so naše ocene drugih držav – to ni relevantno, na svetu je več kot 200 držav, veš na kakšne barve nas oni lahko dajo, ti ne razumeš oz nočeš razumeti.
Narobe si me razumela. Potovanje je vplačano od začetka leta, zdaj je ta država na rdečem seznamu. Ali je agencija dolžna sprejeti mojo odpoved (potovanje je od 5. 9. naprej) in mi povrniti denar?
[/quote]
Saj lahko potuješ in greš potem v karanteno, kaj ima to veze z agencijo? Zakaj bi ona morala kriti stroške tvojih težav?
Lahko ti gre nasproti in v kolikor agenciji ni potrebno plačati končnemu ponudniku, ti to lahko prizna, vsekakor pa ni obvezna.
Saj lahko potuješ in greš potem v karanteno, kaj ima to veze z agencijo? Zakaj bi ona morala kriti stroške tvojih težav?
Lahko ti gre nasproti in v kolikor agenciji ni potrebno plačati končnemu ponudniku, ti to lahko prizna, vsekakor pa ni obvezna.
[/quote]
Kaj pa bo npr. z maturantskimi izleti v Španijo, a kdo ve? Na začetku septembra naj bi Mondial množično vozil dol, kaj pa zdaj, ko so Španci na rdeči coni?
Kakšne neumnosti, vsi maturantski izleti se začnejo vplačevati veliko mesecev pred odhodom. Kje ste že videli, da bi plačal potem, ko se vrneš? Eni res nimate pet čistih.
Letošnji maturanti niso mogli vedeti za korono, ko so se odločili, kam grejo. Jasno pa da se večina odloči za Grčijo, Španijo ali Hrvaško.
[/quote]
Ce imas vplacan riziko odpovedi pojdi do zdravnika in ga prosi, ce ti lahko napise zdravnisko potrdilo, da si rizicna skupina in denar bos dobila povrnjen. V primeru, da ti zdravnik tega noce napisat, pa dobis povrnjen le delni znesek. Govorim v primeru, da imas riziko odpovedi plscan.
Jaz se januarja placala 300€ za egipt v septembru. Pred dobrim mesecem dni sem ga odpovedala in dobila nazaj 140€.
Forum je zaprt za komentiranje.