Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice odpoved agencijskega potovanja

odpoved agencijskega potovanja

Ali je tu kdo, ki je odpovedal potovanje z agencijo zaradi korone – v državo z rdečega seznama? Koliko dni pred odhodom? So vam bili pripravljeni povrniti vplačan denar?
Odločam se, da bi to naredila – do potovanja je 14 dni – oni pa hočejo prestaviti datum. Kakšne so sploh moje pravice, da dobim denar, ne pa nekih vavčerjev in sploh nategovanja?

Jaz bi kar odpovedala, pa boš videla. Jasno da noben norc ne bi zdele hodu u rdeče države.

V kolikor je na področju kamor bi pototovali razglašena epidemija vam pripada povračilo vplačanega zneska, v nasprotnem primeru nič.

V kolikor je na področju kamor bi pototovali razglašena epidemija vam pripada povračilo vplačanega zneska, v nasprotnem primeru nič.
[/quote]
A to velja npr. če je zdaj država na rdečem seznamu in je nujna karantena, ko se vrneš? Kdaj so pa npr. agencije same dolžne odpovedati potovanje?

Meni bi za primer Hrvaške, ki je šla na rdeči seznam, povrnili celotni znesek. V ponedeljek bi morala iti na otok. Ampak sem skompenzirala in grem v zeleno destinacijo v tujino.

A to velja npr. če je zdaj država na rdečem seznamu in je nujna karantena, ko se vrneš? Kdaj so pa npr. agencije same dolžne odpovedati potovanje?
[/quote]

S prvim bi morali na dopust na Hrvasko, na sreco, nismo nic rezervirali, samo gledala sem, zdaj gledam druge ponudbe, a je Hrvaske se vedno ful, nic ni odpovedano, cene so pa se vedno enake.

Kaj mislite, bi sprejeli odpoved potovanja v eno od držav v rdeči coni, potovanje pa naj bi bilo na začetku septembra? Je še prezgodaj za odpoved?

Nihče te ne sili potovati. V kolikor v državi ni epidemije, je vse v tvojih rokah in žepu.

Nihče te ne sili potovati. V kolikor v državi ni epidemije, je vse v tvojih rokah in žepu.
[/quote]

Narobe si me razumela. Potovanje je vplačano od začetka leta, zdaj je ta država na rdečem seznamu. Ali je agencija dolžna sprejeti mojo odpoved (potovanje je od 5. 9. naprej) in mi povrniti denar?

Narobe si me razumela. Potovanje je vplačano od začetka leta, zdaj je ta država na rdečem seznamu. Ali je agencija dolžna sprejeti mojo odpoved (potovanje je od 5. 9. naprej) in mi povrniti denar?
[/quote]

Če v dotični državi ni razglašena epidemija, potem ne.
Mi lahko damo državo na vijolični seznam ali pa na nobenega, to nima zveze, oni nimajo nič s tem kakšne so naše ocene drugih držav – to ni relevantno, na svetu je več kot 200 držav, veš na kakšne barve nas oni lahko dajo, ti ne razumeš oz nočeš razumeti.

[/quote]

Saj lahko potuješ in greš potem v karanteno, kaj ima to veze z agencijo? Zakaj bi ona morala kriti stroške tvojih težav?

Lahko ti gre nasproti in v kolikor agenciji ni potrebno plačati končnemu ponudniku, ti to lahko prizna, vsekakor pa ni obvezna.

Saj lahko potuješ in greš potem v karanteno, kaj ima to veze z agencijo? Zakaj bi ona morala kriti stroške tvojih težav?

Lahko ti gre nasproti in v kolikor agenciji ni potrebno plačati končnemu ponudniku, ti to lahko prizna, vsekakor pa ni obvezna.
[/quote]
Kaj pa bo npr. z maturantskimi izleti v Španijo, a kdo ve? Na začetku septembra naj bi Mondial množično vozil dol, kaj pa zdaj, ko so Španci na rdeči coni?

Kaj pa bo npr. z maturantskimi izleti v Španijo, a kdo ve? Na začetku septembra naj bi Mondial množično vozil dol, kaj pa zdaj, ko so Španci na rdeči coni?
[/quote]

Vsak ima svojo pamet.

Vsak ima svojo pamet.
[/quote]

Mondial pa dobiček v vsakem primeru, dijaki pa najmanj 14 dodatnih prostih dni.
Me pa res zanima s čim so vas prepričali da ste vplačali.

Mondial pa dobiček v vsakem primeru, dijaki pa najmanj 14 dodatnih prostih dni.
Me pa res zanima s čim so vas prepričali da ste vplačali.
[/quote]

Jaz ne plačujem vnaprej pred opravljeno storitvijo.

Kakšne neumnosti, vsi maturantski izleti se začnejo vplačevati veliko mesecev pred odhodom. Kje ste že videli, da bi plačal potem, ko se vrneš? Eni res nimate pet čistih.
Letošnji maturanti niso mogli vedeti za korono, ko so se odločili, kam grejo. Jasno pa da se večina odloči za Grčijo, Španijo ali Hrvaško.

Veliko je bilo stornacij, veliko tožb.
Iz tega razloga sem letos obiskala Hrvaško z lastnim prevozom. Prvotni plan dopusta je bil drugačen.

če imaš denar za potovanje si plaj še odvetnika pa naj ti odgovori na vprašanja vadi pare

Ce placas vnaprej, vsaj placaj riziko odpovedi…..

Še nisem opazu, da bi kdo odgovoril na zastavljeno vprašanje. A res nimate druzga dela ko bedarije pisat?

če gre za potovanje s skupino, ki ima min. št. prijavljenih, potem močno dvomim, da bodo potovanje lahko speljali. In če bo potovanje odpovedano s strani agencije zaradi premalo potnikov, mora agencija vsem vrniti ves denar.

Kaj je sploh merilo, da je ena država nevarna? Da je vedno več okuženih, da je za nas na rdečem seznamu, ali da ima sama razglašeno epidemijo? Ker epidemijo so kenslal vsi, okuženih je pa več kot takrat, ko je bila epidemija ?!

Merilo je 50 okuženih na 100.000 prebivalcev.

[/quote]

Ce imas vplacan riziko odpovedi pojdi do zdravnika in ga prosi, ce ti lahko napise zdravnisko potrdilo, da si rizicna skupina in denar bos dobila povrnjen. V primeru, da ti zdravnik tega noce napisat, pa dobis povrnjen le delni znesek. Govorim v primeru, da imas riziko odpovedi plscan.
Jaz se januarja placala 300€ za egipt v septembru. Pred dobrim mesecem dni sem ga odpovedala in dobila nazaj 140€.

In če nima rizika odpovedi plačanega? Se lahko pod nosom obrišeš?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close