Odpiranje s.p.
Rada bi odprla s.p. in sem zasledila informacije, da se lahko za nasvet obrnem na gospodarsko ali obrtno zbornico, na zavod za zaposlovanje, na E-vem.
OK, rezultati:
– Na Zavodu za zaposlovanje ne vejo nič tovrstnega svetovanja ne izvajajo (kako pa potem, če se brezposelna oseba želi samozaposliti? Oni jo zavrnejo in ji raje izplačujejo nadomestilo??)
– Na obrtni zbornici svetujejo samo za dejavnosti obrti. Napotijo me na gospodarsko zbornico.
– Gospodarska zbornica svetuje samo svojim članom. Ja, halooo, članica mogoče bom, ko mi bo uspelo odpreti s.p.
Kam naj še kaj vprašam?
Hvala za…karkoli:)
Upravne enote, ampak nimajo vse E-VEM vstopne točke. Sicer bi pa tudi Obrtna zbornica MORALA nuditi to vsem in ne le svojim članom.
http://evem.gov.si/sp/infoVstopneTocke.evem
Informacije in tudi postopek registracije, bi ti morali, ne glede na članstvo ali ne nuditi na vseh teh vstopnih točkah.In tudi ne glede na krajevno pristojnost. Zgoraj na zavihkih se sprehajaš med Ajpesi, UE, ….(vem ker delam na eni od vstopnih točk).
LP A.
Nabolje na Ajpes:
http://www.ajpes.si/dokumenti/dokument.asp?id=275
odvisno, o čem bi se rada pozanimala.
Postopek registracije je na spletnih straneh in povedali bi ti na območni obrtni zbornici, ajpesu…
Če pa še ne veš, s čim bi se ukvarjala, oz. kako bi se lotila določenega posla, bi morala res poiskati kak krajevni urad za razvoj gospodarstva, mogoče na občini obstaja oddelek za gospodarstvo ali kako podjetje, ki se ukvarja s svetovanjem-naprimer, katera dejavnost je v vašem kraju še nezapolnjena, kakšno je povpraševanje po določenih storitvah in izdelkih…
Hvala vsem za odgovore. Vem, da na upravni enoti pač registriraš, ampak je mirella kar uganila, kakšne vrste svetovanje rabim:-) Recimo, kakšna dovoljenja rabim za določene dejavnosti, kje imam lahko sedež za določene dejavnosti, ali lahko kar doma,…kaj lahko vse z mojo izobrazbo počnem,…
Torej, mislim da je res tu pri nas en tak urad za razvoj gospodarstva. Bom še tam vprašala.
Hvala še enkrat.
Razočarana2, če še vedno rabiš informacije, mi piši na mail in ti bom z veseljem pomagala. Delam namreč na enem od naštetih “uradov” in pri nas vedno pomagamo vsakemu, ki se na nas obrne, pa če to je/bo naš član ali ne. Vem pa da tako ne delajo povsod in to potem meče slabo luč na vse. Torej, če te kaj zanima, kar vprašaj.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.