Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev odpiranje s.p-ja,če si na zavodu

odpiranje s.p-ja,če si na zavodu

Ali mi kdo ve povedati-napisati,če zavod za zaposlovanje pomaga pri odpiranju s.p-ja,oziroma koliko.Seveda v primeru da si pri njih prijavljen.

subvencionirajo 4.500 eur. Na zavodu moraš biti vsaj en mesec (mislim, da en mesec).

lp

Zavod nima več financ za odpiranje s.p.-ja, žal ti ne nudijo več te pomoči, ampak v obliki svetovanja od ene firme (kako poslovat i.t.d- brezveze…)

Pred enim dobrim mesecem sem bila tudi sama še prijavljena na zavodu, ker sem želela odpreti s.p. so mi predlagali, da, če se samozaposlim in opravim 2 dnevne delavnice dobim 4.500 euro, ki jih da država za pomoč pri odpiranju novega podjetja.Naredila sem delavnico in s 1.10.2008 odprla s.p.Pred enim tednom pa sem podpisala pogodbo na zavodu za to subvencijo in v roku 30 dni od podpisa pogodbe bom dobila ta denar nakazan na poslovni račun. Kolko vem sredstva še imajo za subvencijo, tako da ti predlagam, da greš na zavod in se pozanimaš.
Kar pa se tiče kar pravi Selena1 tisto svetovanje od ene firme (kako poslovat itd…-brezveze) pa ni ravno brezveze.To je razvojna agencija, ki ti pri odpiranju novonastalega podjetja ZELO pomaga, res, da ti ne dajo sredstva v obliki denarja, ti pa zato pomagajo na drugih področjih.

Ko smo že pri temi odpiranja s.p.-ja, če si prijavljen na zavodu, me zanima ali je teh 4500€ pomoči namenjeno za plačevanje prispevkov ali ni nič določeno.
Zanima me še, midva z možem sva oba prijavljena na zavodu in bi se potem oba zaposlila v tem domačem podjetju, če bi tudi zanj dobila neki denar (to sem nekje slišala, pa ne vem, če je res).

Baje, da tudi na občini lahko zaprosiš za nepovratna sredsta, ki so namenjena odpiranju podjetja. Ali ve kdo kaj več o tem?

Valerija

4.500 eurov dobiš za plačevanje prispevkov ampak ta denar ni potrebno zapravit ravno za to jaz sem na primer s tem denarjem kupila stroje,(za čiščenje) ki jih potrebujem in to nikogar ne zanima. Če sta oba z možem prijavljena na zavodu in se eden od vaju samozaposli(verjetno se ne bosta oba in imela vsak svoje podjetje) lahko ta zaposli drugega in na tak način pokasiraš še kar nekaj denarja. Moraš pa se prej pozanimati kdo od vaju je dejansko vreden več na zavodu (težje zaposljive osebe nad 45 ali 50 let, invalidi osebe, ki še niso dopolnile 25 let…)Pozanimaj se tudi, če sploh še imajo ta sredstva, ker se mi zdi da imajo nek limit.Najbolje da se zglasiš na zavodu in povprašaš in priporočam ti da bodi kar fejst tečna, ker sami ti verjetno ne bodo povedali prav veliko, vsaj meni niso, ker so zelo skopi s temi informacijami. (kot da bi šlo iz njihovih žepov)
Veliko sreče.
Lp,Mateja

Živjo,

imam eno vprašanje, nekaj let nazaj sem bila sama prijavljena na Zavodu cca dve leti, vmes sem hodila na faks, zdaj več ne hodim in razmišljam o odprtju s.p.ja. Zanima me kok kej komplicirajo če se vpišem na Zavod in recimo omenim da zato ker bi rada začela firmo in bi rada subvencijo. A je to sploh izvedljivo?

Lp

Zanima me, kakšen promet moraš imeti če si v sp-ju, kaj vse moraš računovodsko voditi, kako pogosto moraš dajati kakšne podatke na durs, je dobro imeti računovodski servis ali lahko sam vodiš papirje..
Če slučajno nimaš prometa, ali lahko zapreš oz.kdaj lahko zapreš sp in kakšni so stroški. Zahvaljujem se vam za odg.

tudi mene zanima zaprtje s.p-ja.in če se lahko prijaviš na zavod ter prejemaš podporo?

Če dobiš od zavoda oziroma od države subvencijo (4.500 €) za odprtje s.p., d.o.o .., moraš poslovati najman 2. leti. Če ne moraš denar vrniti.Glede tega kako je če zapreš firmo in se prijaviš na zavodu pa ne vem ali ti pripada kakšno nadomestilo, najbolje da povprašaš na zavodu in ti bodo tam svetovali. Glede računovodstva pa bi jaz rekla, da je bolje, če ti nekdo skrbi za te stvari, ki se spozna na to in to delo opravlja vsak dan. Če pa se ti zdi da bi znala sama pa poskusi. Jaz sem to delo raje prepustila računovodkinji.

zanima me če je potrebno na zavodu navesti za katero dejavnost nameravaš odpreti s.p. oz predložiti kakšne poslovne načrte

na zavodu te noben ne vpraša kakšno dejavnost odpiraš in po novem ne rabiš predložit poslovnega načrta je pa za tvoje dobro, da si ga narediš.

Če zelite dobiti subvencijo za samozaposlitev je potrebno oddati vlogo na območnem ZZRS…potem MORATE izdelati poslovni načrt podjetja za dobo 5-ih let (vizija podjetja, kje načrtujete odpreti, koliko je povpraševanja za to panogo oziroma storitev,…in najbolj pomembno SWOT analiza in finančni načrt za dobo 5-ih let!!!!!).
Vendar ne pozabite, da denar, ki se ga dobi, če je to zdaj 4500€ pokriva poslovanje oz. plačevanje prispevkov za cca. dobo 1-ega leta!!!!!
Vi se s pogodbo Evropskega sklada vežete, da poslujete minimalno 2 leti! To pomeni, da če podjetje ne bo poslovalo uspešno in se ga odločite zapreti…boste morali ta denar vrniti!!!!
Ko odpirate neko dejavnost boste imeli stroške najemnine, elektrike,…računovodkinje (glejte, da imate sklenjeno pogodbo o zavarovanju odgovornosti- da računovodja odgovarja za napačno knjiženje itd…), prispevkov ( ki so mesečno cca 200€),….
Zelo pomembno je da boste znali odgovoriti na vsa vprašanja poslovnega načrta, ker drugače še niste pripravljeni na takšne podvige!!!!
Bodite pripravljeni na vse pluse in minuse!
Upajte na najboljše, vendar bodite pripravljeni na najslabše!

Zdaj moraš imeti s.p. odprt eno leto in ne dve, prispevki so pa okoli 300€. Napisala si stare podatke.

Zanima me kaj je z tistimi kateri so podpisali pogodbo da bodo obdržali s.p 2.leti, po novem zakonu pa je 1.leto, ali novi zakon ne prevlada starega, tako da tisti ki imamo že več kot 1.leto s.p bi lahko zaprli s.p brez vračanja denarja????
Hvala

to ni sprememba v zakonu, ampak v pravilih programa. tako da za vsakega velja tisto, kar ima v pogodbi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close