Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija odpad za računalnike in komponente

odpad za računalnike in komponente

Pozdrav!

Menda je po zakonu – morda kdo ve katerem?- oslužene računalnike in njih komponente treba odvreči na posebno odlagališče. Morda kdo ve, kje ta odlagališča oz. zbiralniki v slo so?

Hvala!

Peter

Vsak uvoznik je dolžan po pravilniku o ravnanju z odpadno električno in elektronsko opremo reciklirati (zbirati in ekološko razgraditi) sorazmerno količino uvožene opreme. Načeloma so opremo dolžni pobirati (zbirati) vsi prodajalci….obrni se na trgovino, kjer si kupil nov PC….

Prepričan sem, da te bodo veseli: če ne bodo do konca leta vrnili zahtevane in s strani Ministrstva določene kvote, bodo morali plačati davek zaradi obremenjevanja okolja….

Bedaki iz ministrtva so namreč prepričani, da nov PC kupijo samo tisti, ki so se naveličali starega PC-ja !!!!! O kakem širjenju trga in vse večjem številu uporabnikov niso želeli nič slišati….

če te v trgovini postavijo na stranski tir, pokliči na kak pooblaščen servis za PC, ki ga imaš….

LP

Hei Kawa moram ti rečt, da si mi s svojim odgovorom zeloo pomagl/a!! :)) Poklicala sem podjetje v katerem sem kupila nove računalnike, doma sem jih imela pa še kup starih in res so prišli iskat vse rabljeno ;)) tko da še enkrat tenx!!!

Preden sem našla tvoje sporočilo na netu sem klicala na snago, tam pa pobirajo na 1 uro dela 54 eur! Niso resni, se pravi da pridejo iskat, da odpeljejo in še reciklaža bi kar naneslo…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close