odmor za dojenje
Punčko še vedno dojim, kljub temu pa delam polni delovni čas. Za dodatne dneve dopusta (katere pri nas potrebujemo) sodelavci delajo nadure, jaz se pa tega zaradi dojenja ne morem velikokrat posluževati. Zanima me, če si lahko to zakonsko pravico štejem v ure dopusta? Se pravi, da delam normalno, na dan si pa pišem 1 uro za dopust?
Hvala!
Ne razumem najbolje- če dojiš, predvidevam, da greš med službo za eno uro domov, nato se vrneš in delaš normalno še 6,5 ur+0,5 ure za malico. Če podaljšuješ za 1 uro potem, je po moje, logično, da si pišeš nadure.
Če pa sprašuješ, ali si pisat nadure, če “uradno” dojiš, dejansko pa ne in bi si to uro pisala v naduro, pa menim, da potem ni potrebe ,da koristiš odmor za dojenje, ker očitno otroku ni potrebno.-torej si nadure ne moreš pisat.
Ampak to je moje laično mnenje, ki bazira bolj na morali kot na poznavanju zakonov.
Hočeš reči, da ne bi dojila, ampak bi delala normalno osem ur, od tega bi se ti pa v osmih dneh nabralo za en dan dopusta? Svašta.
Valjda da ne, kaj ti sploh pride na misel. Odmor za dojenje je namenjen temu, da pač otroka podojiš. Če ga ne, ga pač ne. Pa tudi sicer se dopust šteje po dnevih in ne po urah.
Pol se pa sprašujete, zakaj se delodajaleci otepajo mladih mamic. Zaradi takihle idej, a ni čudn. (pa sem tudi sama mlada mamica, da ne bo pomote)
Forum je zaprt za komentiranje.