Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Odmik od poti (javno dobro)

Odmik od poti (javno dobro)

Pozdravljeni,

med našo in sosedovo parcelo je pot, v zemljiški knjigi zapisana kot javno dobro. Pot je travnata, uporabljajo pa jo sprehajalci in kmetje da s traktorji pridejo do njiv oz. gozda.

Mejnikov, kje natančno naj bi potekala pot ni, tudi naša parcela in parcela od soseda še ni geodetsko zmerjena. Prišlo je že do pripomb da se pot pomika in ni tam kjer bi morala biti.

Zanima me, kolikšen odmik mora biti od take poti, če na primer želi katerikoli mejaš postaviti ograjo in meji na to pot?

Ali menite, da bi lahko na pobudo, občina dala geodetsko izmeriti potek poti?
Skrbi me le to, da morda ne bo prisotnih vseh, ki so lastniki zemljišč, ki na to pot mejijo.

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Mojca

Spoštovani,

predlagajte občini, naj uredi meje na navedeni parceli – enak predlog na GURS pa lahko podate tudi lastniki mejnih nepremičnin. V kolikor v postopku ureditve meje posamezni sosedje ne bi hoteli sodelovati, se bo štelo, da se s postopkom strinjajo. Odmike od meje določajo občinski predpisi, zato na vaši občini pridobite potrdilo o namenski rabi in lokacijsko informacijo, iz katere bo to razvidno.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close