Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine odmevi-ponedeljek-nepremičnine

odmevi-ponedeljek-nepremičnine

Pozdravljeni,

morda kdo od vas ve, če si lahko na internetu ogledam odmeve, ki so bili v ponedeljek (nisem mogla gledati-vročina 39,6) in je bilo govora o cenah nepremičnin, ki naj bi končno in edino logično začele drastično padati. Rada bi si ogledala oddajo, hkrati pa me zanima vaše mnenje glede omenjene teme. Kaj menite za koliko % bodo v povprečju padle cene nepremičnin v sloveniji. hvala

Mislim, da so rekli (predstavnik nepremičninske agencije), da ni pričakovati, da bi cene drastično padle, se bodo pa umirile … Sem poslušala bolj z enim ušesom.

http://www.rtvslo.si/play/posnetek-brez-naslova/ava2.20728119/

Tukaj je bilo o tem že ogromno govora:
http://med.over.net/forum5/read.php?182,4947273

Splača se z nakupom še počakati (vsaj 1 leto), ker cene bodo padle, neodvisni strokovnjaki ocenjujejo, da za 20%.

Nikakor pa se ne pusti prepričati nepremičninarjem, ki so zdaj obupani, ker nihče noče zdaj kupovati in prepričujejo, da ne bo več padalo.

No, jaz sem se pa pogovarjala z enim od srednje velikih investitorjev. Pravi, da ga za biznis ne skrbi; ampak oni seveda prodajajo novogradnje.

Moje skromno mnenje, da drastično ne bodo padle, ker pač ne bodo prodali pod ceno. Se bodo pa zaustavile nenormalno navite cene, ker je bilo povpraševanje večje ali enako ponudbi. Se pa, vsaj pri nas na našem koncu pozna, da se prodaja ustavlja. Ker ljudje pa že malo bolje pogledajo in ne kupujejo vse kar je bombastično najavljeno. Semedelski razgledi, velika investicija, samevajo, s par prodanimi stanovanji. Ljudje se pač ne pustijo več nategovati.Tudi markovški hrib so že malo pozidali, spodaj v Žusterno, pa so pametno dodali tudi poslovne prostore, ne samo stanovanj. Pa vseeno ne gre. Ker se pa denar mora obračati, sedaj napovedujejo novo pozidavo, stanovanja za nakup, hja glede cene bomo pa še videli.In res ne vem, kdo bo kupoval, saj za izletniška stanovanja, so pa malo draga. Za ceno stanovanja v II. nadstropju Semedelskih razgledov, dobiš v zaledju že staro kmečko hišo, resda potrebno male obnove – ali večje, imaš pa hišo v miru,narediš kot sam želiš. Ne pa kuhinje na cesto, ob vse večjem prometu in požiranju avt. izpuhov, da ne govorimo poleti.

Napovedujejo 10% padec cen starih stanovanj: 20-30 let staro dvo ali tro-sobno stanovanje. Nova stanovanja pa ne bodo več šla gor – se bodo ustavila tu. Samo kaj mi pomaga, če je novo stanovanje 5.000 € m2…
Nepremičninski posredniki pa tudi že opažajo, da se stara stanovanja ne prodajajo več oz. zelo slabo in dolgo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close