Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Odmera parcele,del po občinski cesti

Odmera parcele,del po občinski cesti

Pred 3 leti smo kupili starejšo hišo.Polovico je lastnik občina polovica pa lastnik sosed par hiš stran.Ko smo kupovali hišo je bil prisoten samo ta prodajalec od občine nobeden.Meja ni bila nič zakoličena samo dva lesena količka,ki mejita na dva soseda.Prodajalec je samo tko na uč pokazal kje gre meja.Sedaj smo mi zahtevali meritve,meja ,ki poteka pri dveh sosedih(kjer so bili leseni količki ),je ok.Tretje del meje gre ob občinski cesti kjer pa nastane problem.Na enem delu gre v dolžino 50 metrov asfalt s kanalizacijo po naši parceli.Glede tega s strani občine in prodajalca nismo bili nič obveščeni.Pri meritvah je bil en gospod iz občine in je rekel,da mi lahko tako kot je omenjeno postavimo ograjo,se pravi po asfaltni občinski cesti.Zanima me kako naj v nadaljne ukrepamo,ali v zameno od občine lahko zahtevamo naj se naredi škarpa in pustimo tako kot je ali zahtevamo umik kanalizacije,ker bi radi nasuli zemljo in s tem povečali vrt.Je pa sosed ki meji naparcelo rekel,da so enkrat podpisovali,da se s tem strinjajo,da poteka meja tako .Lastniki te hiše so vsi pokojni,edino ta prodajalec je bil njihov oskrbnik.Tako,da res ne vem kaj narediti v tem primeru.Meritev smo plačali na obroke ,čakam da odplačamo potem pa na občino,da se zmenimo.Hvala za pomoč

Spoštovani,

Predlagamo, da občini ponudite, naj zemljo odkupi ali pa parcelo spravi v prvotno stanje. Predlagamo, da se obrnete na odvetnika, da vam bo pomagal, saj je tu tudi vprašanje priposestvovanja in dobrovernosti občine.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close