Odmera letnega dopusta
Prosim, če mi lahko pomagate pri preračunavanju ponovne odmere letnega dopusta, ker naša kadrovica očitno nima pojma o tem…
Moja situacija je naslednja.
do sredine (21.07.2008)julija sem bila zaposlena na delovnem mestu X,nato sem z notranjo prerazporditvijo prešla na delovno mesto Y se pravi, da sem ostala zaposlena pri istem delodajalcu.
Na delovnem mestu X mi je pripadalo 29 dni letnega dopusta (LD), izkoristila sem ga 16 dni, torej mi je preostalo 13 dni LD.
Od kadrovice sem sedaj želela dobiti podatek oz. novo odločbo o odmeri LD (koliko dni mi pripada še glede na prerazporeditev). Pa mi je rekla, da mi glede na sedanje delovno mesto pripada 35 dni LD. Ko sem ji rekla, da je sicer to OK, vendar je to število dni za celo leto in mi po mojem laičnem znanju pripada relativni delež od teh 35 dni. Pa mi pravi: ne, ker ste ostala pri istem delodajalcu. Pa sem ji rekla, da čist dobr ne zastopim,ona pa da “tud čist točn ne ve”, da naj jo pokličem v začetku nasednjega meseca, ker ima trenutno tolk dela z obračunom plač ….
Forum je zaprt za komentiranje.