Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu odlok o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja

odlok o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja

Spoštovani,

zahvaljujem se vam za to pojasnilo glede preizkusne dobe oz. obdobja po preizkusni dobi.

V sklepu sodišča o ugoditvi predloga za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti v.d. piše zgolj: “Sankcija prenehanja veljavnosti v.d. ne bo izvršena, če bo sodišče ugotovilo, da storilec v preizkusni dobi ni storil hujšega prekrška ( t.j. 3KT ali več) in da je izpolnil vse obveznosti (t.j. udeležba na edukacijski delavnici), navedene v izreku tega sklepa…. Sklep o neizvršitvi sankcije izda sodišče po uradni dolžnosti po izteku enega leta od poteka preizkusne dobe.”

Če pravilno razumem vaš odgovor, mi sodišče tolerira en hujši prekršek v obdobju enega leta od poteka preizkusne dobe, dveh ali več pa ne?
Kako pa je s KT? Se te brišejo po izteku enega leta od poteka preizkusne dobe (skupaj 20 mesecev) ali po dveh letih od prejema KT?

Za odgovore se vam vnaprej zahvaljujem.
Lep pozdrav

Pozdravljeni, izvedba sklepa ima dve obdobji in sicer preizkusno dobo ( ki traja od 6 do 24 mesecev-določi sodišče) v tem času ne sme biti storjen hujši prekršek ( 3 kt). Po tej dobi pa ostaja še enoletna doba po preizkusni dobi. V tem času sodišče tolerira hujši prekršek 3-17 kt. Če se v tem letu zbere 18 kt sodišče izvrši sankcijo prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja.
Vse kazenske točke so v evidenci vidne še 1 leto, vendar pravno ne veljajo več. Šele po enem letu od preizkusne dobe sodišče izda sklep kazenski evidenci da izbriše točke, ki so bile odslužene s sklepom o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Pozdravljeni!

Danes, pravijo starši, da sem dobila pošto s sodišča. To je to, kar sem pričakovala. Zaradi odsotnosti, bom pošto lahko prevzela šele jutri. Kaj so v roku glede podaljšanja VD všteti tudi vikendi, oz. če mi lahko prosim navedete do kdaj imam čas, če pošto prevzamem jutri, 16.1., da vložim predlog za podaljšanje VD.
Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav.

Pozdravljeni od prejema sklepa imate najprej 8 dni časa (skupaj z vikendi) za pravnomočnost. V tem času lahko ugovarjate na sklep. Če se ne ugovarja lahko po pravnomočnosti sklepa, v roku 15 dni podate predlog za t.i. pogojno. Časa imate do 7.2.16. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Pozdravljeni!
Bila sem na zdravniškem pregledu, kjer sem opravila tudi laboratorij, kjer sem prvič slišala za kratico CDT. Doma sem pogledala, da gre za količino alkohola v krvi. Zdaj pa me zanima, ker sem nekaj malega spila ob Novem letu in v soboto na rojstnem dnevu, koliko možnosti imam, da bo rezultat pozitiven, oz. kako gledajo na vse to v povezavi z alkoholom in zdravniškem spričevalu…Zdaj sem prav v strahu, ko čakam na odgovor..
Najlepša hvala za vaš če se le da čimprejšnji odgovor in lep pozdrav.

Pozdravljeni, ne razumem kaj me sprašujete. Če prav predvidevam me sprašujete kakšen bo rezultat zdr. pregleda glede na to, da ste pred tem uživali alkohol. Kakšen bo ne vem. Najbolje, da počakate na rezultate. Lp

Pozdravljeni,
ja, zanimalo me je koliko časa za nazaj preiskava CDT lahko prikaže prisotnost alkohola v krvi. LP

Pozdravljeni, kolikor mi je znano lahko dokažejo prisotnost oz. uživanje alkohola do pol leta nazaj. Ne vem točno pozanimajte se pri zdravnikih. Lp

lp.15.3.2015 sem napihal in zatem čez cca. 4 mesece dobil obvestilo o prenehanju veljavnosti VD.Nato je sledila vsa tista ceremonija kot so zdr. pregled,psiholog,edukacijske del.Dobil sem 10 mesecev pogojne,ki mi je poteklo junija letos.Veliko je takih,ko se na poti iz službe domov ustavi na pijači s sodelavci.tudi jaz sem se tistega dne pa je iz ene pive prišlo malo več nato,rezultat pa mi je pokazal policist;)Ko sem dobil odlok da je moji prošnji ugodeno se mi je po tisti napetosti odvalil kamen od srca.Takrat sem se zaklel,da ko vozim ne spijem niti kapljice alkohola več.To besedo držim še zdaj ker sem od takrat 0,00 šofer.ker se mi za alkohol ni bilo treba bati,ko sem vozil,pa so še ostali hitrost oz.radar.za to sem si pomagal tako da sem sem se na armaturko dal posebno sliko ,ki me vedno opominja na vse ko sedem za volan (in pa seveda tudi tempomat je zakon;))Skratka,za tiste ki imate enake probleme,kot sem jih imel jaz,upam da sem sem bil vsaj malo v pomoč,za konec pa še nauk ki mi ga je povedal nekdo ki je imel podobne težave:ALKOHOL IN VOLAN SE NE IZPLAČA,SE PA LAHKO DRAGO PLAČA.lp

Pozdravljeni!

S sklepom sodišča, ki sem ga prejel januarja 2015, mi je bil ugoden odlok prenehanja veljavnosti v.d. s preizkusno dobo 16 mesecev. Po mojih izračunih se je preizkusna doba iztekla maja 2016.
Kdaj lahko pričakujem ugotovitveni sklep sodišča? So se mi že vse kazenske točke točke brisale?
V sklepu ni nikjer omenjena še enoletna doba po preizkusni dobi.

Hvala za odgovor in lp

Pozdravljeni, ne boste obveščeni kako in kaj. Sodišča tega ne počnejo. Lahko pa se sami pozanimate na upravni enoti glede datumov in potek apogojne in na Min. za pravosodje, odd. za evid. k.t. kako je z k.t. Lp

Pozdravljeni,

Po vročitvi sklepa o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja imate najprej 8 dni časa za pritožbo (v kolikor se mislite pritožiti na sklep, kar je smiselno samo, kadar so v sklepu napake), po poteku tega roka pa imate še 15 dni časa, da vložite predlog za odločitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. V primeru, da imate rok oz. datum za kontrolni zdravniški pregled prepozno, kar pomeni da bi s čakanjem na kontrolni zdravniški pregled lahko zamudili rok za vložitev predloga, morate le tega vložiti pred potekom roka, brez zdravniškega spričavela, sodišče pa morate obvestiti, kdaj ste naročeni na kontrolni zdravniški pregled, v kateri ustanovi in pri katerem zdravniku.

Lp

Pozdravljeni,

ker se je tudi meni pripetilo to, da so mi zaradi “domnevne” (ni bilo ravno tako ampak itak proti policiji nimaš kaj dosti možnosti) odklonitve alkotesta odvzeli v.d., imam vprašanje, na katerega še nisem zasledila odg. Namreč na kontrolni zdravniški pregled sem se naročila v ZD Šiška, kjer so me nadalje napotili (btw, na pregled sem čakala 1,5 mesca…noro) na DTO (rahlo povišani jetrni encimi in sledi THC-ja), kjer sem ponovno dala urin….očitno je pokazalo isto (s tem, da se intenzivo čistim in nisem kadila že več kot 2 tedna), zato mi niso hoteli izdati potrdila, temveč moram 2x tedensko 1 mesec hodit tja dajat urin….kot najhujši kriminalc, s tem da thc od vse možnih prepovedanih substanc najdlje časa ostane v telesu, tut mesec in več…. V glavnem je imel že kdo kake izkušnje s tem? Strah me je, da se mi, kljub temu, da ne kadim (in tut ne nameravam) v tem času ne bo uspelo čisto spucat in da posledično ne bom dobila zdravniškega spričevala….Zanima torej me najprej, ali je možno, da kljub potencialnem pozitivnem mnenju psihiartra medicina dela izda negativno spričevalo (ker ta zdravnica, Neva Marušič, je delovala kar strogo oz neusmiljeno….)? Poleg tega pa me zanima, ali je možnost (oz. če se splača oz. je možnost za uspeh), da se v primeru negativnega mnenja pri tej zdravnici enostavno naročim nekje drugje na pregled in upam, da se je telo v tem času spucalo in ne bo problemov s tem….Opažam namreč, da iz ustanove v ustanovo delajno drugačne teste, ZD Vič npr. sploh ne preverja urina, pred leti je bil kolega s strani medicine dela v NG napotem na pregled v Idrijo (alkohol) in je kljub povišanim vrednostim jeternih encimov dobil pozitivno mnenje….

Ker sem iz dneva v dan bolj obupana in v strahu, kako se bo vse skupaj odvilo, bi vam bila zelo hvaležna za kakršenkoli nasvet.

Hvala vsem, pa lepo deževno nedeljo vam želim.

Pozdravljeni, žal glede kontrolnih pregledov ne poznam odgovorov kaj se gleda in kaj ne ter kako je drugje. Vsekakor pa menim, da lahko zaprosite za drugo mnenje pri pristojnih ustanovah. Kje in kako pa se pozanimajte pri varuhu pacienotvih pravic ali kaj takega. Lp

Pozdravljeni sem na pogojni z poskusno dobo 6 mescov,pogojna se mi iztece cez en mesec,vceraj pa sem napihal pa me zanima ali se da resit voznisko dovoljenje
Hvala za odgovor

Pozdravljeni, žal se ne da rešiti vozniškega dovoljenja, če v pogojni dobi storili hujši prekršek. Lp

Spoštovani,

Pred približno mesecem dni mi je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, vmes sem imel zaslišanje, na sodišču, ki pokriva kraj, v katerem sem storil prekršek. Opravil sem že zdravniški pregled, sedaj pa čakam na sklep sodišča. V primeru, da mi bo vozniško dovoljenje vrnjeno nimam vprašanj, zanima pa me, če sodišče odloči in mi odvzame vozniško dovoljenje. V tem primeru mi bo sklep, po sodni dolžnosti, izdalo sodišče, ki pripada mojemu stalnemu bivališču. Zoper sklep lahko vložim predlog za odlog izvrševanja prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja skupaj z zdravniškim spričevalom, zanima pa me pri katerem sodišču? Pri sodišču, ki pokriva kraj, v katerem sem storil prekršek ali pri sodišču, ki je dodeljeno kraju mojega stalnega prebivališča?

Lepo se vam zahvaljujem za odgovor.

Pozdravljeni, če že imate sklep o začasno odvzetem v.d. in kontorolni zdravniški pregled lahko zaprosite za vrnitev v.d. Kam pošljete predlog je navedeno v sklepu, v pravnem pouku. Prav tako bo, v sklepu o prenehanju veljavnosti v.d., pisalo kam vlagate predlog za t.i. pogojno obdržanje v.d. Ker so določena sodišča prezasedena se primere razdeli na manj obremenjena sodišča. Tako, da lhko dobite en sklep npr. iz sodišča iz v Nm in drug sklep iz sodišča v Ms pisalo. Kot sem navedel pa v pravnem pouku piše kam se oddajajo listine. Lp

Pozdravljeni,nabro sem 19 pik in sem dobio sklep o prenehanju VD,poj sem vlozio zalbo,pa so mi z Ljubljanskega sodisca prestavili na Kranj,narocio sem se na zdravniski pregled,in ga mam 27 avgusta,zdej me zanima al jaz lahko se vozim avto,al ne smem,ker sem sklep dobio se konc maja,in do zdej nic vec nisem dobio od sodisca,lp.

Pozdravljeni, v sklepu vam v pravnem pouku piše, da vam vozniško dovoljenje (v.d.) preneha veljati 30. dan po pravnomočnosti sklepa. Če ta doba še ni milnila se lahko vozite, drugače pa ne. Če ste sklep prejeli maja ste zamudili roke za predlaganje obdržanja v.d. Sodišče vam je zavrnilo ugovor in ne boste dobili nič več iz sodišča. Menim, da smete več voziti ampak kot sem napisal bi potreboval več info za točen odgovor. Glede na napisano vam predlagam, da me kontaktirate na mail. Lp

Pozdravljeni,
imel sem 3 kazenske točke , potem sem januarja letos še napihal za 16 točk. Se pravi skupaj 19. Od sodišča sem konec marca dobil sklep o prenehanju v.d. 30 marca sem pošto dvignil, in kot mi je znano, je zatemtakem sklep pravnomoćen 7 aprila, in od takrat je čas se 15 dni za pritožbo oz. prošnjo za odlog odvzema. Se pravi drugo šanso s pogojno dobo, če ugodijo zdravniki in sodnik za prekrške. To sem se pozanimal.
v cajtu sem se prijavil na zdravniški , katerea semimel prejšnji teden. Danes sem dobil sporočeno, da mi lahko dajo pordilo da sem v zdravniškem postopku, ampak bom moral še enkrat prist za en mesec v laboratorij. Veretno povišani encimi , jetra, sestra ni znala povedat.
En mesec pred zdravniškim nisem niti poskusil alkohola. Prej pa razni pusti, prazniki, praznovanja, po večerji kak deci vina. Pa po rekreaciji pivo, dve.

A je to, da nisem takoj dobil spričevala za sodnika za prekrške ful relevantno? Ima kdo izkušnje kako to vpliva pri ugoditvi te prošnje za odlok?

Hvala, Lp

Pozdravljeni, pregled je zelo relavanten in vpliva na odločitev sodišča glede v.d. Ker pa ne boste uspeli opraviti pregleda v roku za oddajo predloga, lahko k predlogu dodate potrdilo, da čakate na pregled. Sodišče bo predlog obravnavalo in če vam odbrijo pogojno dobo vam bodo hkrati naložili še, da morate pregled opraviti v roku enega leta. V tem času pa lahko opravite pregled in ga dostavite sodišču. Lp

zdravo mene pa zanima kje lahko dobim potrdilo o opravljenih edukacijskih delavnicah? namreč svoje potrdilo ko sem jih opravil, sem ga odnesel na sodišče in mi ga niso vrnili. Sedaj ga potrebujem za ponovni zdravniški pregled po 6 mesecih.

Lep pozdrav

Mi lahko kdo pomaga 25.3.2019 se bil pozitiven na droge , 26.3.2019 sem dobil sklep in sodbo imenu ljudstva posto sem prevzel 3.4.2019 na zdravniski pregled sem pa narocen 21.5.2019 vem da nic nemorem ugovarjati, kaj moram sedaj narediti ali moram sodiscu poslati da sem se prijavil na zdravniski pregled ali kaj podobno

Hvala

Pozdravljeni, po pravnomočnosti sodbe boste dobili še sklep o prenehanju veljavnosti v.d. Na ta sklep podajte predlog za t.i. pogojno obdržanje v.d. skupaj z potrdilom, da čakate na pregled. Sodišče bo predlog obravnavalo in vas v primeru pozitivne rešitve pozvalo, da do konca pogojne dobe dostavite opravljen pregled. Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close