Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine odločitev

odločitev

če bi imeli možnost, da del stanovanja plačate takoj npr.38.000 eur ali čez 5 let 48.000 eur kako bi se odločili?

hvala

oz. sedaj 37.500 in čez 5 let 48.000

Odvisno od možnosti – obresti so normalne, vendar bi v primeru, da denar imam, plačal takoj.

relativno preprosto: če lahko teh 37.500 za ta čas naložite tako, da boste zaslužili več kot 10.500€, potem se splača plačati čez 5 let, sicer ne..
zakaj relativno preprosto? ker je potrebno najti tako naložbo..in vse bodo povezane s tveganji.
od pa nastopi vaša osebna preferenca: se sploh želite ukvarjati s tem? denimo z borzo, pa vrednostnimi papirji? Za kar je seveda potrebno tudi nekaj znanja, seveda..in, s koliko izgube bi se lahko sprijaznili, če zadeva ne uspe?

Žal ni tako preprosto – če bi bilo tako preprosto, bi vsi – pa tudi vi g.borg – vzeli kredit v banki in ta sredstva naložili v tako naložbo. razlika med obrestmi in naložbo pa bi vam zadostovala za lagodnoi življenje.

Prvo pravilo naložbenih dejavnosti je, da si ne sposojaj denarja za naložbe, temveč to počni s prihranki.

Žal ni tako preprosto – če bi bilo tako preprosto, bi vsi – pa tudi vi g.borg – vzeli kredit v banki in ta sredstva naložili v tako naložbo. razlika med obrestmi in naložbo pa bi vam zadostovala za lagodno življenje.

Prvo pravilo naložbenih dejavnosti je, da si ne sposojaj denarja za naložbe, temveč to počni s prihranki.

denar že imam naložen v vrednostne papirje in vzajemne sklade, ampak za prihodnist se pa nikoli ne ve, čeprav bom verjetno obdržala denar v vrednostnih papirjih, ker se že tudi poklicno s tem ukvarjam..

saj nekateri počnejo tudi to da vzamejo kredit in denar naložijo drugam, ampak jaz se tega sicer ne bi šla.

trenutno pa imam možnost plačati kasneje (ne gre za kredit), ampak bo treba plačati toliko več.

Sicer je Večja verjetnost, da bom imela v teh 5 letih večje donose kot bom morala nato več plačati, ampak vseeno razmišljam o tveganjih, pa tudi tak tip človeka sem, da rada čimprej poravnam svoje obveznosti.

Ampak kot pravim, glede na to, da denar že imam naložen, bom verjetno izbrala možnost kasnejšega plačila.

Glede na način tvojega pisanje ter na dejstvo, da se poklicno ukvarjaš s tem, ti predlagam, da plačaš takoj ter se hkrati prenehaš poklicno ukvarjati z naložbami.

Sem mislil, da nekomu pomagam, očitno pa si je nek otrok vzel 2 minuti časa in tukaj malo zaj…va.

eh…

Točno o tem govorim, ja

lahko vprašam zakaj?

namreč zanimalo me je samo, kako bi drugi storili v takem primeru;

ne potrebujem pa žaljivih komentarjev kot je bil tale.

veliko vem, ampak vseeno sem hotela vprašati tudi ostale za mnenja.,,sicer je pa odločitev takointako moja.

lep pozdrav

1. Če bi se s tem poklicno ukvarjala, potem bi vedela, kar sem napisal že zograj : za ukvarjanje z naložbami se ne sposoja denarja.
Zaključek 1 : ne ukvarjaš se z naložbani, temveč malo provociraš.
Zaključek 2 : ukvarjaš se z naložbami, pa ne poznaš osnov – bolje, da se prenehaš ukvarjati

2. Preberi še enkrat svoje pisanje, predvsem tvoj 3. zapis, ne kle da ti je matematika precej tuja, tudi slovenščina ti ne gre od rok.

hahaha
očitno ti nimaš pojma…

ampak pustmo…

eh., tole tvoje pametovanje me spominja tiste vsemogočne in vsevedne svetovalce ki prodajajo razne sklade, ampak oni, kako zanimivo, ne živijo od teh naložb ampak od provizij….
Glede sposojanja denara za naložbe: kaj misliš, da se M&A delajo s prihranki? Da je Zidar s prihranki odkupil SCT in Benčina enako Jelovico? Tako, malo od od malice in po novem nekajenja, hehe,..daj, prosim…
Je pa res problem, če si nekdo sposodi denar in ga vloži kar nekam, cachthecash ipd.. Prepustitev denarja kakšnim prepametnim naložbenim svetovalcem je pa sploh najbolj zanesljiva metoda za izgob le-tega

se strinjam…:)

poleg tega naj se kolega nauči brati, namreč od nikogar si ne sposojam denarja, niti od banke ne:)

se pa strinjam, da ni najbolj varno vzeti kredita z namenom povečanja naložb drugje.., čeprav kot sem napisala nekateri počnejo tudi to in mnogokrat tudi zelo uspešno…

Dragi borg, mogoče slovenščina tudi tebi povzroča težave, toda jaz ne svetujem da naj se denar nalaga, jaz svetujem da se denar porabi za trenutne potrebe, tako da je primerja z vsemogočnomi in vsevednimi svetovalci povsem zgrešena…

Prav res si ne sposojaš denarja….podarili ti ga bodo, potem boš ga pa ti čez 5 let podarila nazaj…logično, mar ne?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close