Odločil sem se, da nikoli ne bom imel otrok
Mi je sicer mal žalostno, ko se starši tako obupno trudijo prepričate me zoper, ampak kaj češ? Sem pač suha veja ?
Blesavo je siliti nekoga v starševstvo, ko pa niso iz pravega testa.
Kako ste se vi odrezali? Ali ste povedali staršem, da ne bo nič, ali se še vedno slepijo, da boste enkrat spremenili stališče?
Ker jaz ga zagotovo ne bom. Prisežem pri Bogu, da nikoli ne bo šprič špriča v žensko. In pika!
Nimam zelje imet otrok
moj partner je sicer krasen,ampak..
zakaj bolecine in svoje telo..
ne vidim razloga 🙂
Za koga?
Zenske tudi ne vejo npr da po rojstvu imas vec moznosti za nesteto kronicnih bolezni pa to nobeni ne povejo 🙂
No js vem…
Pa tud ne vem…
lepo je imeti otroka malo manj pa roditi-nisem pripravljena 🙂
Da o 70% descou ne govorimo kasni dreki so
baba rodi otroka oni se pa jebejo oko z drugo
das svoje telo das svoje zivljenje
nikoli nisi vec ista v nobenem pogledu
Brezveze!
dolgolaskica, 15.12.2021 ob 16:23
Nimam zelje imet otrok
moj partner je sicer krasen,ampak..
zakaj bolecine in svoje telo..
ne vidim razloga 🙂
Za koga?
Zenske tudi ne vejo npr da po rojstvu imas vec moznosti za nesteto kronicnih bolezni pa to nobeni ne povejo 🙂
No js vem…
Pa tud ne vem…
lepo je imeti otroka malo manj pa roditi-nisem pripravljena 🙂
Da o 70% descou ne govorimo kasni dreki so
baba rodi otroka oni se pa jebejo oko z drugo
das svoje telo das svoje zivljenje
nikoli nisi vec ista v nobenem pogledu
Brezveze!
Bedaki res ne bi smeli imeti otrok!
Če se ne čutiš, se ne. Nisi dolžen/na nikomur polagati računov za to. Stvar odločitve in sposobnosti lastne presoje, ocene. Bolje tudi tako, kot da jih imaš a si jih res ne želiš z vsem srcem. Ker …. ni lahko. Nikoli. Moji so že odrasli in ko pogledam nazaj in se spomnim vsega, me prime slabo kaj vse smo dali skozi, da smo prišli do tu. Je pa hkrati nekaj najlepšega kar se mi je zgodilo v življenju in moja največja sreča. Glede na to koliko sem si jih od najstniških let želela, sem hvaležna, da mi je bilo dano postati mama. A niti približno ni tako, kot sem si predstavljala, da bo. Otroke je treba neskončno imeti rad, da zmoreš vse to in da premagaš vse, kar pride skupaj z njimi v paketu. Meni to kar imamo danes odtehta vse hudo. Vedno je in vedno bo. Za njih živim in so moja prva in zadnja misel vsak dan. Mož tudi. Obožuje otroke. Močno si želiva oba še eno punčko, a sem že prestara za še en cikel vseh plenic in neprespanih noči, tako da zaenkrat ostajava pri dveh. Želela sem si vsaj 4, a mi ni bilo namenjeno. Bom pa varuška do poletja občasno dvema, pa si bom dala duška z objemčki in ustvarjanjem, tako da dokler sem pri moči in imam to željo, si jo tudi (na malo drugačen način) izpolnim. 🙂
Jaz sem se že kot otrok bala, kako bom kot odrasla, ker sem bila prepričana, da ženska mora imet otroke. Tako sem pač razumela odrasle. Jaz pa nisem želela imet otrok. Pa vedno so me strašili in mi grozili, da bom že videla, ko bom odrasla kako bom morala dedcu rit odnašat, mu gospodinjit, kuhat, kako bom morala za otroke skrbeti, kako ne bo nič časa zame, v glavnem ženske so me redno podučevale kako hudo bo, ko bom odrasla. In da naj si kar zbijem iz glave, da bom potem še uživala.
No, ko sem bila že malce večja, sem seveda poštekala, da se ni nujno ne poročiti, en imet otrok :). Tako, da super.
Hja, nikoli si nisem želela otrok. Vedno panika, če slučajno kontracepcija ne bi delovala.
AJa, doma me ni nihče silil, spraševal na to temo.
Znajo biti pa drugi nadležni kot muhe. Sem delala v enem kolektivu, kjer so bile sodelavke obupne. Kar naprej težile kdaj se bom poročila, imela otroke. Sploh tam med 30 in 35 so bile nadležne kot muha. Potem pa vse manj. Po 40 pa večinoma kar bolj kot ne mir.
Pa recimo mi vošči sodelavka za novo leto ali pa RD in zraven ja, da naj čim prej zanosim. Čista katastrofa, če bi se to res zgodilo.
Zdaj pa delam drugje pa se sploh ne vtikajo v take osebne stvari. AJa, večji del kolektiva so moški :).
Verjetno pa, da moškim , ki nočejo imet otrok, narod ne teži tako kot teži ženskam.
Ja, pred leti sem bila na spoznavnih portalih, v profilu navedeno, da ne želim otrok. Veliko tipov me je kontaktiralo samo zato, da so me zmerjali, ker nimam in ne želim otrok. Kar tako iz nule so mi pisali in žalili.
Večkrat sem se pa začela s kom dopisovat, od začetka še kar normalen, potem pa načel temo glede otrok in začel žalit. Najboljši so bili pa seveda tisti, ki so me žalili, da sem jalovka pa kaj vem kaj še vse, da oni so pa super, ker imajo ženo in otroke in oh in sploh kako so fajni (pa na netu lažejo, da so samski, brez otrok in lovijo ženske).
Stalno klamfajo o pomanjkanju rojstev, ampak bedaki so še vedno nagnjeni k razmnoževanju, zato stopnja inteligence družbi vztrajno pada. Bistri ljudje bi seveda s svojo nataliteto povprečje inteligence lahko dvignili, ampak se upravičeno sprašujejo, zakaj bi svoje potomce obsodili na sobivanje s toliko idioti.
Avtor, tule gor je bila pred kratkim tema, ko so se monklje skopale na eno monkljo, ki ni preveč navdušena, da bi kar naprej bila pri tašči in skrbela zanjo. Cela brigaga monklj je tule norela kako morajo otroci in njihovi partnerji obvezno skrbeti za starše. In da kaki so to otroci, da jim je težko vsakodnevno za starše skrbeti. Pa seveda snahe tudi za tašče in taste.
Tako, da avtor, kdo bo zate skrbel?
Replika157, 15.12.2021 ob 17:46
Ja, žal se svet vrti v to smer in žal mi je, ker tvoj zapis še kako drži.
Pa saj nau kot da bomo izumrli. Bela rasa bo morda crknila, a primanjkljaj bo hitro nadomeščen z prišleki iz vzhoda in juga.
Prihodnost človeštva je črna in rjava. Rasisti se pač s tem ne morejo sprijazniti, pa jočejo v nedogled
nobenih frocov, 15.12.2021 ob 16:20
Mi je sicer mal žalostno, ko se starši tako obupno trudijo prepričate me zoper, ampak kaj češ? Sem pač suha veja ?
Blesavo je siliti nekoga v starševstvo, ko pa niso iz pravega testa.
Kako ste se vi odrezali? Ali ste povedali staršem, da ne bo nič, ali se še vedno slepijo, da boste enkrat spremenili stališče?
Ker jaz ga zagotovo ne bom. Prisežem pri Bogu, da nikoli ne bo šprič špriča v žensko. In pika!
Dobro si se odlocil. Sploh v tej morbidni realnosti trenutnega obdobja.
Desperadodajka, 15.12.2021 ob 17:37
Stalno klamfajo o pomanjkanju rojstev, ampak bedaki so še vedno nagnjeni k razmnoževanju, zato stopnja inteligence družbi vztrajno pada. Bistri ljudje bi seveda s svojo nataliteto povprečje inteligence lahko dvignili, ampak se upravičeno sprašujejo, zakaj bi svoje potomce obsodili na sobivanje s toliko idioti.
Če nima materinskega ali starševskega čuta, želje po otrocih, jih absolutno ne smeš imeti!
Forum je zaprt za komentiranje.