Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Odlivanje vode pri kuhanju stročnic!

Odlivanje vode pri kuhanju stročnic!

Pri katerih stročnicah vse odlivate vodo, a je to nujno (zakaj?) in kdaj približno jo je treba odliti – po koliko minutah vrenja?? Hvala!

P.S. Joj, pa prosim za hitre odg., ker jih ravnokar kuham! :)))

jaz jo odlijem po cca 10 min vretja, ko je voda obarvana črno oz. temno.

Zakaj pa vodo odlivate?

Naj bi se ustvarjala neka strupena snov, sem celo slišala, da ciankalij (kar sicer malo dvomim, pa vendar, vse je možno, bolje je biti previden :)), a baje ni treba pri vseh stročnicah – mislim da pri leči ni potrebno, samo pri teh večjih, ne vem pa točno katerih, zato sprašujem, če kdo ve?

Ciankalij-pa sej niste več normalne.

Jaz nič ne odlivam. Vodo od fižola celo porabim za fižolovko, od drugih stročnic jo zlijem proč.
To prvič slišim – slišala pa sem že, da nekateri pobirajo pene, ki nastanejo pri vrenju fižola. Jaz ne počnem niti tega. Sem pač lena:)

Bojda se manj prdi, če odlijete vodo.
Ne vem, moj mož i tako i o nako prdi, tud če sam fižol pogleda!

proti prdenju po fižoli – skupaj s fižolo kuhaj še kakšen lovorjev list

te manj napenja

Jaz se spomnim od gospodinjskega pouka v osn.šoli, da se zlije proč voda, v kateri se je namakal suh fižol. Tega se je držala že prej tudi moja babica, mama…. da bi pa katerokoli drugo vodo zlivala proč ali celo tisto od kuhanja, pa nisem slišala.

narediš eno ali drugo. jaz tako kot ti.

ja, normalno, če namakaš en dan prej, odliješ tisto vodo od namakanja in daš kuhati v čisto vodo.

če pa ne namakaš fižola, potem odliješ to temno vodo šele pri kuhanju.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close