ODLIEN SKUTIN NARASTEK
Drage punce!
ta recept sem enkrat ze zaupala mamicam na forumu starsi, toplo pa priporocam, da ga preizkusite tudi ve. Ne bo vam zal, ker je zares odlicen.
za 4 osebe:
Penasto umešaš:
50 g masla
120 g sladkorja
1 vanili sladkor
ščep soli
1/2 žličke limonine lupinice
3 jajca
Nato počasi vmešaš:
500 g manj mastne skute (najboljša je t.i. Vipavska, ki nima grudic – glej, da je cimbolj mazava), dodaš še :
1 prašek za vanili puding,
4 žlice rozin,
4 žlice pšeničnega zdroba
1 pecilni
1,25 dcl mleka
dobro premešaš in dodaš 4 na kocke narezana jabolka.
Namažeš glinen pekač ali jeno posodo in pokriješ z alu folijo. Pekač postavi v HLADNO pečico in pečeš 1 uro pri 200’C. zadnjih 5 minut peke odstarni alufolijo, da se zapece po vrhu…
DOBER TEK!!!
p.s.
javite kako vam je uspel in ce vam je bil vsec!!!
lp
Nika
Dobro jutro Nika. Vceraj sem naredila tvoj narastek tocno po navodilih,le da sem vmesala narezane vlozene trde marelice iz nasega sadovnjaka,ker ni bilo doma nobenega jabolka.Imela sem tri fantice na vecerji po veslaskem treningu.Zginilo kot kafra.Toliko,da sem uspela pojesti koscek,za test.Moz se jim je navduseno prikljucil.Bravo,narastek za bogove z Olimpa. Lep dan babi
Draga babi!
me veseli, da sem tudi tebi enkrat pomagal z odličnim receptom…
aja – narastek je tudi odličen z breskvami in scepom cimeta…
p.s.
Babi – spominjas me na moji dve pokojni babici, ki sta tudi sami obe bili odlični kuharici in sta na sreco vso to znanje z veseljem prenesli na svojo vnukinjo (name) – upam, da bo tudi moja hci tako rada imela kuhanje, kot ga imam sama, hehehe…
lp
Nika
Nika,hvala lepa za odlicno jed.Vceraj sem imela na vecerji tri fantice po veslaskem treningu. Se s pomocjo mojega moza je zginilo kot kafra,toliko,da sem poskusila
malo,da sem videla,kaksno je.Vse naredila po receptu,le da sem narezala vlozene domace trde marelice.Hrana za bogove z Olimpa. Lep dan babi
Ups! Ko sem hotela prebrati cez cetrt ure svoj poslani mail,ga ni bilo.Mislila sem,da sem pozabila vkljuciti on line.Napisala sem ponovno in zdaj vidim,da je tudi prvi.To se mi se ni zgodilo,se opravicujem.
Nika,tudi k marelicam sem dala malo cimeta.
Babice so res zlate,pa to ne mislim sebe,predvsem svojo nonico,ki me je toliko naucila.Mama je bila v sluzbi in kosila pri nonici so bila nepozabna.Koliko smo si
sestricne in bratranci povedali.Tako je ona vse izvedela iz prve roke.Starsi so bili vcasih kar malo ljubosumni. Lep pozdrav babi
Forum je zaprt za komentiranje.