Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika odlicni piskoti

odlicni piskoti

Izmislila sem si recept za piskote in zdi se mi odlicen. Ker ste vedno polne novih idej (ki sem ze veckrat tudi sama potem poskusila), hocem deliti z vami tudi moj recept:

10 dkg moke
10 dkg otrobov
2 jajci
20 dkg mascobe (jaz uporabljam smetano ki jo posnamem iz mleka)
1 zlicka pec. praska
8 dkg sladkorja
(poljudno dam: rozine, laneno seme, suho sadje)

Vse zmesam, pustim na hladnem za 1/2 ure, potem naredim kroglice, ki jih malo potlacim, nato pa specem na 180° 15 minut.

Tudi jaz obožujem te otrobaste, kosmičaste piškote. Ena jih je enkrat poimenovala piškoti-izpraznite-shrambo. Vse paše noter.

Tile tvoji morajo biti prav krhki. No, jaz svoje naredim precej bolj puste glede maščobe, tako so bolj trdi, potrudim se pa pri dodatkih in začimbah. Recimo žlička mletega ingverja, neverjeten učinek.

S kosmičastimi piškoti veselo naprej! Mimi

Naslednjic sem rekla da bom poskusila namesto mascobe uporabit jogurt. Me zanima ce bojo imeli mal kiselkast okus. Bom porocala.

Poskusi in povej. Drugače je pri piškotih le tako, da maščoba mora biti in konec. Saj če daš 20 dag (2 dl) smetane, ni isto kot 20 dag margarine ali 2 dl olja. Jaz ne pridem skozi z manj kot z dober dl olja (cca 10 dag masla) na 1/2 kg moke in kosmičev.

Recepti za “ta prave” piškote imajo razmerje 1:2, tj. 25 dag masla na 1/2 kg moke oz. pravi masleni piškoti še več.

Pozdravček, Mimi

oprosti, ali je to pečeno v navadni ali ventilatorski pečici.
Letos sem namreč kupila novo ventilatorsko pečico (po 20-letni uporabi stare navadne pečice) in res me te stopinje in čas kar pošteno begajo.

To je peceno v navadni pecici.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close