odlične NEŽNE VANILI-SKUTINE REZINE
Po dolgem času lep pozdav vsem skupaj!
Počasi se vračam k sladki peki (na veliko nesrečo soproga, kot sam pravi)…
Pobrsakal sme malo po svojem kuharskem zvezku in toplo priporočam preizkus naslednjega recepta, ki je resnično odličen.
NEŽNE VANILI – SKUTINE REZINE
Najprej skuhaš 1 vanili puding po navodilih iz vrečke in ga ohladiš. Uporabila ga boš kasneje pri nadevu št.2.
a) testo za podlago:
15 dag moke
6 dag margarine
1 jajce
1 mala žlička pecilnega
Vse zgoraj navedene sestavine skupaj zmešaš in razvaljaš na največjem pekaču (ki še gre v pečico)…
b) 1. nadev:
50 dag skute
20 dag sladkorja
1 jajce
2 veliki žlici olja
1 velika žlica vanili pudinga (prah)
1 vanili sladkor
3 žlice limoninega soka
Tudi te sestavine vse skupaj zmešaš in vliješ na osnovno testo.
c) 2. nadev:
20 dag margarine (malo stepeš)
4 rumenjake
sneg iz 4 beljakov
ter že prej omenjen in ohlajen vanili puding.
Ponovno vse sesatvine za nadev št. 2 zmešaš in preliješ preko nadeva št.1.
Celotno “kompozicijo” pečeš na 200 C, da zlato rjavo zapeče, oz. nadevi zakrknejo.
Sladica je resnično rahla in penasta, ni niti nasitna.
Vikend je pred vami in javite svoj uspeh!
Lep kuharski pozdravcek,
Nika
Sem poskusila čez vikend in moram reči, da je zelo dobro. Sem pa malo zamočila, ker sem očitno premalo premešala zgornji preliv (premešala sem narahlo zaradi snega) in je na enih mestih peciva bil premočen okus po jajcih. Čutila so se samo jajca, tako da bom naslednjič verjetno uporabila kako jajce manj.
Helena
Jaz pa bom poskusila to,kar me vedno mika,ko stepam sneg.Ce se igram z metlicama,nastajajo taki lepi vzorcki. Ko bom nalozila drugi nadev,bom narahlo naredila se vzorec z metlicama.Upam,da bo uspelo;pri meringah,kjer je samo sneg,pride krasno. V nacrtu imam konec tedna,ker dobim obisk.Za naju z mozem je ta kolicina prevec. Lep pozrav Babi
Včaraj popoldne sem tudi jaz naredila te rezine. Moram reči, da so kar dobre, vendar hčeri niso bile preveč dobre, ker so iz skute, mož je na dieti, sin je rekel, da je dobro in je probal en kos, jaz pa tudi ne maram sladkih stvari.
Tako da imam cel protfan teh rezin in ne vem kam z njimi. Dala sem v hladilnik in ne vem koliko časa bodo dobre. Upam, da vsaj par dni.
meni se ni – vendar sem pozorna zaradi tega, ker naj bi beljaki zadevo naredili še bolj puhasto (če delaš rolado, je isto, ker moraš pazit, da ne zamešaš preveč snega, ker ta sneg zadevo gor drži – puhasto). Jaz takrat nežno na koncu vmešam z šibo, ali pa s kuhalnico, vendar samo toliko, da se sneg izgubi – vendar je povdarek na NEŽNO.
Pozdravček Mateja
Forum je zaprt za komentiranje.