Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika odlične NEŽNE VANILI-SKUTINE REZINE

odlične NEŽNE VANILI-SKUTINE REZINE

Po dolgem času lep pozdav vsem skupaj!

Počasi se vračam k sladki peki (na veliko nesrečo soproga, kot sam pravi)…

Pobrsakal sme malo po svojem kuharskem zvezku in toplo priporočam preizkus naslednjega recepta, ki je resnično odličen.

NEŽNE VANILI – SKUTINE REZINE

Najprej skuhaš 1 vanili puding po navodilih iz vrečke in ga ohladiš. Uporabila ga boš kasneje pri nadevu št.2.

a) testo za podlago:
15 dag moke
6 dag margarine
1 jajce
1 mala žlička pecilnega
Vse zgoraj navedene sestavine skupaj zmešaš in razvaljaš na največjem pekaču (ki še gre v pečico)…

b) 1. nadev:
50 dag skute
20 dag sladkorja
1 jajce
2 veliki žlici olja
1 velika žlica vanili pudinga (prah)
1 vanili sladkor
3 žlice limoninega soka
Tudi te sestavine vse skupaj zmešaš in vliješ na osnovno testo.

c) 2. nadev:
20 dag margarine (malo stepeš)
4 rumenjake
sneg iz 4 beljakov
ter že prej omenjen in ohlajen vanili puding.
Ponovno vse sesatvine za nadev št. 2 zmešaš in preliješ preko nadeva št.1.

Celotno “kompozicijo” pečeš na 200 C, da zlato rjavo zapeče, oz. nadevi zakrknejo.

Sladica je resnično rahla in penasta, ni niti nasitna.

Vikend je pred vami in javite svoj uspeh!

Lep kuharski pozdravcek,

Nika

Oh, Nika, ti zavajaš s sladicami…

Testo za podlago mora biti tako kompaktno, kot vlečeno razvaljano, na primer – ali pa je bolj kašasto?

lp
Modra

Hej,Nika ! Sladek povratek! Cim zagledam recept s skuto,me potegne.
Lepo se imej Babi

Draga Modra!

Tetso pride priblizno taksno kot za pito. Je bolj kompaktno.

lp
Nika

Tole se pa tako slastno bere, da sigurno poizkusim čez vikend!

Lp Tadeja

Se strinjam. Urnik za ta vikend: Nikine nežne vanili-skutine rezine. :)) (bi že danes delala, če bi imela sestavine doma)

Lp, mishika

Nika, tvoje rezine so bile včeraj testirane. Navdušenje nad njimi je bilo skoraj kot na nogometni tekmi 🙂

Priporočam tudi ostalim, se splača!

lp
Modra

Nika,

koliko časa pa pečeš v navadni pečici oz. če si pekla z ventilatorjem koliko potem.

Nisem preveč vešča pečenja, tako da bi sama težko ocenila ali je že, ali ne.

Hm, to je zame vedno najtezje vprasanje, ker je odvisno od pecice in pekača. Vsaj 30-45 minut, oz. kot v šali mnogokrat rečem:

Dokler ni pečeno!
:))))))))))))))

p.s.
Sama imam za kontrolo “pečenosti”, ko zgornja 2. masa zakrkne, oz. se zlato zapeče.

lp
Nika

Nika praviš največji pekač ki še gre v pečico. Ok. Ampak ali mora biti visok ali je lahko nizek, da se mi slučajno ob morebitnem naraščanju mase nebi vse skupaj razlilo po pečici.

Drugače pa jutri zjutraj začnem z akcijo, imam že vse pripravljeno in že komaj čakam na tole dobroto!

Lp Tadeja

No, ko sem govorila o pekaču, sme mislila cca 25 x 40 cm. Globine pa vsaj min.3 cm. Ta stvar ne naraste ne vem koliko… oz. najprej naraste in je, ko je še vroče zalo rahlo in penasto, potem pa pade na cca 2 cm.

lp
Nika

Nika, hvala lepa.

Jaz sem jih tudi poskusila danes, res so odlične, naši so navdušeni, zgoraj so se bolj rjavo zapekla, pa so vseeno zelo dobre… lp

Sem poskusila čez vikend in moram reči, da je zelo dobro. Sem pa malo zamočila, ker sem očitno premalo premešala zgornji preliv (premešala sem narahlo zaradi snega) in je na enih mestih peciva bil premočen okus po jajcih. Čutila so se samo jajca, tako da bom naslednjič verjetno uporabila kako jajce manj.

Helena

Helena

Jaz pa bom poskusila to,kar me vedno mika,ko stepam sneg.Ce se igram z metlicama,nastajajo taki lepi vzorcki. Ko bom nalozila drugi nadev,bom narahlo naredila se vzorec z metlicama.Upam,da bo uspelo;pri meringah,kjer je samo sneg,pride krasno. V nacrtu imam konec tedna,ker dobim obisk.Za naju z mozem je ta kolicina prevec. Lep pozrav Babi

jaz pa sem naredila kar v pekaču, cca 22×30 cm in je super uspelo. Res je ful puhasto, pri nas je zginilo v treh!!! urah, pa sva samo dva odrasla in dva otročka 7 in 6 let.
Supeeeeeer!
Pozdravček Mateja

Včeraj testirano –
komentar 20 – mesečnice: njam, njam
komentar petletnice: mami, jaz bi še en košček, pa malo večjega mi dej
komentar 32-letnika: tole pa ni zanič (in si postreže četrtino pekača)
moj komentar: kar je s skuto, pri nas zmeraj potegne

Nika, hvala za recept
Prijazen pozdrav
deka

Tudi pri nas je bilo zelo podobno :)) samo da je bil naš devetmesečnik tako navdušen da je samo ponavljal ama ama ama, se plazil k pultu, gledal gor in ama ama ama.

Očitno bo treba ponovit vajo haha.

Lp Tadeja

Včaraj popoldne sem tudi jaz naredila te rezine. Moram reči, da so kar dobre, vendar hčeri niso bile preveč dobre, ker so iz skute, mož je na dieti, sin je rekel, da je dobro in je probal en kos, jaz pa tudi ne maram sladkih stvari.

Tako da imam cel protfan teh rezin in ne vem kam z njimi. Dala sem v hladilnik in ne vem koliko časa bodo dobre. Upam, da vsaj par dni.

ta recept pa res sede. Opazila sm ga šele danes, tko da jutri sigurno zastavim.
Kar zadeva poslastice sta vanilija in skuta ZAKON! Zato hvala za odlično kombinacijo in forumkam čeatitam za tako dobre ocene. Upam (oz. ne dvomim!!), da sem bom pridružila čestitkam.

Vsem LP

Ja,Nika 33 zna kombinirati.!!
V sezoni kostanjev me je naucila,kako uporabiti kostanjevo kremo z jabolcno cezano.Okusa se na pecivu neverjetno dopolnjujeta in kostanjev pire postane rahlejsi in prebavljivejsi.
Tudi vanlija – skuta se lepo dopolnjujeta. Lep pozdrav Babi

Naredila sem rezine, kar sline so se mi cedile, ko sem jih delala. Potem pa sem žalostno ugotovila, da so se beljaki čisto na dno usedli. Dobesedno na testo. Kako je to mogoče? Zelo dobro sem jih zmiksala z margarino in pudingom.

Se je še kateri to zgodilo?

meni se ni – vendar sem pozorna zaradi tega, ker naj bi beljaki zadevo naredili še bolj puhasto (če delaš rolado, je isto, ker moraš pazit, da ne zamešaš preveč snega, ker ta sneg zadevo gor drži – puhasto). Jaz takrat nežno na koncu vmešam z šibo, ali pa s kuhalnico, vendar samo toliko, da se sneg izgubi – vendar je povdarek na NEŽNO.
Pozdravček Mateja

Možno je tudi, da je bilo preveč beljakov, ker sem delala s količino 1/3, ker bi bilo drugače preveč rezin. Ali pa sem preveč mešala? Bom drugič probala manj zmešat. Hvala!

Hej!

Spekla sem rezine. Spremenila samo v toliko,da sem dala malo manj masla,ki sem ga uporabila namesto margarine. Zelo dobro.Mlada obiskovalca sta odnesla tudi s sabo,recept prav tako.
Pri nas je dez in samo dez,drugod pa se ze sankate,kaj ne? :))Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close