Odličen članek na temo cepljenja
https://www.delo.si/sobotna-priloga/bolje-ne-bo-nikoli/
Prosim za kulturne komentarje, še posebej bi rad slišal argumente nasprotnikov cepljenja (pa ne tistih bedarij o čipih pod kožo in podobnih nebuloz). Kaj konkretno razumni ljudje navajajo kot razlog za ne-cepljenje?
Nehala, sem brat nekje napol, že zaradi avtorja, članka v Delu.
Jasno je povsem, da je Anglija izstopila iz Evoropske unije in si kot taka ne more privoščiti propada, saj nima, ne sredstev in ne pomoči Europe.
Zato je Anglija vse odprla in pričela z normalnim življenjem, saj bi drugače bankrotirala.
In ne zato, ker je pri njih precepljenosti visoka.
Ihan iz Ihana, 24.07.2021 ob 19:08
https://www.delo.si/sobotna-priloga/bolje-ne-bo-nikoli/
Prosim za kulturne komentarje, še posebej bi rad slišal argumente nasprotnikov cepljenja (pa ne tistih bedarij o čipih pod kožo in podobnih nebuloz). Kaj konkretno razumni ljudje navajajo kot razlog za ne-cepljenje?
VSe kar napise Dr? Ihan je MOČNO VPRAŠLJIVO
Kaj anj komentiram? Da, res je, ogrozeni niso precepljeni, se strinjam. Če se naj bi kdo cepil, menim, da prav starostniki, saj so v vecji meri ogrozeni. Torej – slednji naj se cepijo pa bomo zvozili. Argument, da ni proostora v bolnisnicah ob polni (dovoljsnji) precepljenosti starostnikov, pade. Ni noboene potrebe – po Ihanovo – cepljenje vseh nad 50.
Kaj pomaga starostnikom, ce so cepljeni 50letniki, starejsi pa ne? Slednji pridejo v stik z virusom in marsikdo mu ne bo kos…
Pozdrav soncu, 24.07.2021 ob 19:19
Nehala, sem brat nekje napol, že zaradi avtorja, članka v Delu.
Jasno je povsem, da je Anglija izstopila iz Evoropske unije in si kot taka ne more privoščiti propada, saj nima, ne sredstev in ne pomoči Europe.
Zato je Anglija vse odprla in pričela z normalnim življenjem, saj bi drugače bankrotirala.
In ne zato, ker je pri njih precepljenosti visoka.
V bistvu je najbolj zanimiv ravno drugi del članka, kjer razmišlja o zrelosti narodov in demokraciji. Tisto o Angliji so samo dejstva.
Sestra živi v Angliji. Tam zadeve potekajo dosti bolj transparentno. Akcija cepljenja je bila odlično organizirana. Je pa res, da bi bilo lahko drugače, če ne bi Boris res hudo zbolel za Covidom. Me pa čudi, ko tukaj gor berem, kakšen porast okužb imajo v VB med cepljenimi. Več veste kot nekdo, ki živi tam gor in spremlja zadeve iz prve roke. Potem pa sama pogledam še statistiko, ki se sklada s tem, kar mi pove sestra. Res me zanima, zakaj je treba vse sile usmerjati samo v slabo in si izmišljevati lastno izkrivljeno resnico.
Tek pomaga, 24.07.2021 ob 19:39
Sestra živi v Angliji. Tam zadeve potekajo dosti bolj transparentno. Akcija cepljenja je bila odlično organizirana. Je pa res, da bi bilo lahko drugače, če ne bi Boris res hudo zbolel za Covidom. Me pa čudi, ko tukaj gor berem, kakšen porast okužb imajo v VB med cepljenimi. Več veste kot nekdo, ki živi tam gor in spremlja zadeve iz prve roke. Potem pa sama pogledam še statistiko, ki se sklada s tem, kar mi pove sestra. Res me zanima, zakaj je treba vse sile usmerjati samo v slabo in si izmišljevati lastno izkrivljeno resnico.
Ne? A res? Nasi mediji pa res ne zavajajo, no! Od kje ti pa taka informacija?!
Pri nas Delo, Rtv, 24h…vsi sama dejstva navajajo, preverjeno!???
Verjetno bi se cepila, če ne bi od naših “strokovnjakov” vsak dan na isto vprašanje dali vsak svoj odgovor, ki si nasprotujejo. Še Poklukar da v enem dnevu 5 intervjujev in na isto vprašanje 2x ne da enakega odgovora.
Pa Logarjeva sinoči, smo cepljeni, pa za 14 dni v Turčijo, naslednjo uro pa dopisna seja vlade in je..nje naroda v glavo.
Samo eden od mnogih razlogov. Čeprav menim, da kdor po letu in pol ni našel nobenega, ni ma smisla z njim debatirat.
Ne vem, če bo link delal.
Razlogi:
– ker cepivo ni testirano, oziroma ga sedaj na nas ljudeh testirajo
– ker še vedno lahko prenašam okužbo na ranljive
– ker mi je nekdo, ki se je cepil s pfizerjem, da se naj ne dam cepit z astro in jensenom, pozna osebi, ki sta se cepili s tem in sta imeli hujsi reakciji
– ker še vsi starejsi, torej rizicni, niso vsi precepljeni
– ker ne delajo raje na zdravilih za bolne s covidom, kot da bi prav zavirali razvoj zdravil, samo cepiva se omenja, tukaj se vidi, kako zelo je donosen posel s cepivi
– ker sem ze prebolela covid
– ker so se vedno izplacevali visoooke dodatke zdravnikom in tudi drugim, ceprav so bili ze cepljeni, torej ne vec v nevarnosti, tukaj sem dobila obcutek, da jim v bistvu koristi ta situacija, v kateri smo
To je na kratko. Verjamem v virus, verjamem, da ne dobis cip s cepljenjem, ampak menim, da se politika loteva na napacen nacin s to epidemijo. In verjamem tudi, da ce bi bi bili levi na oblasti, bi bilo podobno.
ime z vzdevkom, 24.07.2021 ob 22:49
Vse, kar rabimo za srečno in zdravo življenje, nam je dala mati Narava. Zato!!!
O čem ti to? Mati Narava ti je dala življenje, to je pa to. Od tebe je odvisno, kako boš živel in kako dolgo. Od 30 do 100 let recimo. Vse ostalo je na človeku, njegovi pameti, odvisni od fizične razvitosti možganov pred milijoni let, tisočletji in današnjimi….. in tudi kasnejši uporabi le-teh.
Temu se reče Evolucija, ki je ti ne razumeš.
nickname703, 24.07.2021 ob 22:57
O čem ti to? Mati Narava ti je dala življenje, to je pa to. Od tebe je odvisno, kako boš živel in kako dolgo. Od 30 do 100 let recimo. Vse ostalo je na človeku, njegovi pameti, odvisni od fizične razvitosti možganov pred milijoni let, tisočletji in današnjimi….. in tudi kasnejši uporabi le-teh.
Temu se reče Evolucija, ki je ti ne razumeš.
Pejt si špagete skuhat.
Frišna, 24.07.2021 ob 22:55
Razlogi:
– ker cepivo ni testirano, oziroma ga sedaj na nas ljudeh testirajo
– ker še vedno lahko prenašam okužbo na ranljive
– ker mi je nekdo, ki se je cepil s pfizerjem, da se naj ne dam cepit z astro in jensenom, pozna osebi, ki sta se cepili s tem in sta imeli hujsi reakciji
– ker še vsi starejsi, torej rizicni, niso vsi precepljeni
– ker ne delajo raje na zdravilih za bolne s covidom, kot da bi prav zavirali razvoj zdravil, samo cepiva se omenja, tukaj se vidi, kako zelo je donosen posel s cepivi
– ker sem ze prebolela covid
– ker so se vedno izplacevali visoooke dodatke zdravnikom in tudi drugim, ceprav so bili ze cepljeni, torej ne vec v nevarnosti, tukaj sem dobila obcutek, da jim v bistvu koristi ta situacija, v kateri smo
To je na kratko. Verjamem v virus, verjamem, da ne dobis cip s cepljenjem, ampak menim, da se politika loteva na napacen nacin s to epidemijo. In verjamem tudi, da ce bi bi bili levi na oblasti, bi bilo podobno.
NE boš se cepila, ker so zdravniki dobivali dodatke med epidemijo? Ta pa zmaga! Ravno zaradi tebe in tebi podobnim jih bodo kmalu spet kasirali! Anticepilci res niste gladki.
Članek je samo še en poskus prepričevanja.
Gre pa namreč za to, da ta vlada preveč terorizira ljudi z nepotrebnimi ukrepi. In s stalnim spreminjanjem le teh, tato, da je evidentno, da se izživljajo nad ljudmi.
In kdo jim bo potem verjel, da so dobronamerni in da želijo ljudem dobro? ! In da je cepljenje ok?
Čakičaki, 24.07.2021 ob 23:01
NE boš se cepila, ker so zdravniki dobivali dodatke med epidemijo? Ta pa zmaga! Ravno zaradi tebe in tebi podobnim jih bodo kmalu spet kasirali! Anticepilci res niste gladki.
Sem si kar mislila, da se bo nekdo vpiknil v ta razlog. Razlozi, zakaj je bil se v nevarnosti, ce se je cepil?
A drugi moji razlogi so ok?
Forum je zaprt za komentiranje.