Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Odkup skupnih prostorov

Odkup skupnih prostorov

Živimo v stanovanjski hiši, v hiši so 4 stanovanja. Želeli bi odkupiti skupni prostor (kolesarnica), pa niti ne vemo kako začeti- kako določiti ceno, je potrebno soglasje vseh ali le večine itd. Prosim za kak nasvet

Cena se določi s pogajanjem, vsi morajo prodati, če želiš imeti 100% lastništvo. V kolikor se prostor ne uporablja, imaš nekaj možnosti, drugače samo z res visoko ceno 5.000 €ur/m2 in več.

Uf, kaj ni ta cena nekam huda, glede na to, da so cene kvadrata stanovanj pol nižje?

Če zadevo potrebujem, je pač ne bi prodal, razen če nekdo hudo preplača, saj je logično kajne?

Je morda še kdo, ki bi imel kakšno bolj strokovno in konkretno informacijo?

Moje informacije so bile konkretne in strokovne, če te še kaj drugega zanima vprašaj.

Če želiš kupiti morajo dati soglasje vsi lastniki. Cena je pač stvar pogajanj.

In če imate že urejeno etažno lastnino, boš morala plačati tudi nov elaborat, ker se bodo spremenili lastniški deleži plus seveda kvadratura tvojega stanovanja. In verjetno bo treba zaprositi tudi za gradb. dovoljenje, ker bo šlo za spremembo namembnosti prostora – skratka, jaz sem imela tudi neko tako idejo, ampak bi bil skorajda edini način, da naredim vse lepo na črno, tvegam stroške preureditve, tvegam nekaj odkupnine ostalim lastnikom in upam na najboljše.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close