Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Odkod Slovencem tolk denarja???

Odkod Slovencem tolk denarja???

jaz o Sloveniji, razen da je lepa dežela, ne morem reči nič dobrega. Preveč gorja in trpljenja mi je povzročila ta pod Alpska država. In verjemite mi. Rajši od lakote umrem kot pes na cesti, kot da še kdaj odvajam davke in prispevke tej l….. državi.

Odgovor na objavo uporabnika
Herman837, 21.02.2022 ob 23:15

Zato lahko ima nekdo hišo za 500 000 € in dva avta za 150 000 € ter vikend na hrvaski obali… ker eni cepci rintamo vse svoje življenje kot konj za min. placo. Petindvajset let sem delal za tri, danes pa še svojega bicikla nimam. Vem da nisem edini. V Nemčiji ali Švici bi danes bil herr. Dolgo sem rabil, da sem ugotovil, da v tej državi bolj ko delas, manj imas. Ker ti komunisti vse oberejo na transparenten način. Kdo pri nas ima kapital? Zdravniki, policisti, preoblečeni komunisti, zaposleni v javni upravi, kmetje, mafija ki izčrpava državna podjetja… Zato pa pri nas ni tujih vlagateljev. Nihče ne hoče imeti opravka z to mafijsko državo. Se Raiffeisen banka je odšla iz Slovenije. Jo pa najdeš v vseh bivših Jugoslovanskih republikah.

Kdo ti je branil, da odpreš svoj posel in zaslužiš? Resnično pravi denar je namreč v  tem, da delaš zase. Ne rečem, da nekateri nimajo lepih plač, ampak noben te ne bo toliko plačal, kot se lahko sam – če dobro delaš tisto, kar pač delaš.

Kdaj je pa levuhar še delal?

No ja, tolk kot levuharji delajo zadne cajte, niso še nikol delal. Morajo vsak petek z raznimi škatlami kolesarit pred parlamentom. To jih čist zmatra.

Anonimno 6582, 22.02.2022 ob 08:37

sosedje, 22.02.2022 ob 08:31

Denar imajo čisto navadni ljudje. Redki to ekstra na ven kažejo. Ker so prepametni za to. Večina niti približno ne bi pomislila da so pri denarju da jih spoznate/srečate. Recimo moj sošolec iz oš. Triletna srednja šola, šel delat k nekemu privatniku (lesarstvo), čez par let šel na svoje, začel delati unikatno pohištvo, izvaža v tujino, postavil hišo, dva stanovanja za otroka kupil. Moj avtomehanih, v podedovani hiši uredil delavnico, z leti pridobil več strank kot jih lahko sfolga, uredil zelo lepo hišo, kupil stanovanje za oddajo in vlaga v delnice. Imava zanimive pogovore ko peljem avto na popravilo. Izredno pameten človek, večina slovencev bi pa dol gledalo nanj ko bi v kombinezonu in z črnimi rokami prilezel izpod avta. Bivši sodelavec pustil službo in prevzel manjše lokalno podjetje od staršev ter ga razširil na italijo in avstrijo. Ravnokar se vselil v novo hišo (brez kredita) in isto vlaga v prihodnost ter živi čisto normalno življenje kot ostali brez preseravanja. Študent iz službe je se pri nas učil, šel še na nek bootcamp za programerje v ZDA…sedaj dela z eno največjih firm na svetu, za par povprečnih plač slovenskih – remote in živi lepo v sloveniji. Pa še moj primer…8 let sem poleg redne službe v IT (ki nikoli ni samo 8h), delala še zvečer in vikende na svojih projektih (online z tujimi firmami). Sedaj delam samo to. Odplačala stanovanje, kupila večjega in se preselila, prejšnjega oddajam. Kar nekaj imam denarja na borzi. Na banki pa res nimam več kot par tisoč za slučaj če kaj nujno rabim. Ne vem kdo je tako butast da bi 100k+ puščal denar na banki in si delal izgubo. Kot da bi ga čez okno metal.

V glevnem v večini je skupno takim ljudem to da ne javkamo, ampak iščemo vedno načine kako dodatno zaslužit, kako pridobiti znanja za napredovanje….noben od omenjenih ni v neki službi kjer 20+ let delaš eno in isto in čakaš da boš obogatel :). Še nikoli nihče obogatel v službi, kot delavec :).

Ja, ampak taki potem najbolj jamrate, da vas bodo davki uničili, da je Slovenija  uspešnim mačeha, da so vam vsi fouš, da se bolj splača biti na socialki kot delat, in da srednji sloj izginja.

Niti približno ni res 🙂

V večini najbolj javkajo ljudje, ki dobesedno pričakujejo da jim bo v naročje vse priletelo. Recimo ti ena 20+ javka kako zasluži samo jurja, ji predlagaš da popoldne še kaj dela online (glede na to da zna angleško recimo). Ne to pa ne. Si normalen da bi še dodatno delal. V šihtu so ji dolžni podvojit plačo. Ji pripada 🙂

Jest orenk devam. dupoudne tuki pišm pupoudne pa na trstenjakou. zvečer se pa še dudatn izobražujm z udajam nove 24

Komunajzar šalabajzar, 22.02.2022 ob 09:07

Jest orenk devam. dupoudne tuki pišm pupoudne pa na trstenjakou. zvečer se pa še dudatn izobražujm z udajam nove 24

V Murgle hodiš pa po plačo.

zdej ko bo janša hotele kupu bom šu tja za svetuauca streženmu usebju

Popay npr, 22.02.2022 ob 08:07

Imam kolega, ki se mu sin spajdašil z bejbo ene škrte družine… Hehe, kaj mi je vse govoril, da take škrtosti v življenju ni še videl ampak ženska je izkoristila vse žive bonitete, ki jih je lahko dobila od države, itak stalno v bolniški.

Ni tukej variante, da ti dajo kaj na mizo, ko prideš na obisk, vseeno, hiša, avto vedno nov srednjega razreda, motocikel hud in na lagerju keš, da si kupita z možem na morju hišo, ko bosta v penziji… ampak, đabe…, bolezen je naredila svoje. Mislim pa, da se kar večajo procenti ljudi, k imajo miljone na lagerju, sto jurjev ima mogoče že vsak tretji ali četrti državljan na lagerju ali na družinskem buđetu..

Je pa ta euro kot jugo dinar…, inflacija ge sesuva ko panta pito..

Pošast z imenom hiper inflacija se razrašča… Bosta ECB in FED morala konkretno zategniti zavoro, sledi dvig obrestnih mer, da se obvlada inflacijo in spravi v meje zdrave inflacije …to pa praviloma tradicionalno pomeni v ZDA recesijo…za nas pa tudi z zamikom. Po mnenju nekatetih ekonomistov že drsimo v recesijo.

Iz nule podjetje. Na računu imam denar ker imam za vse osnovno poskrbljeno, nek nadstandard me pa nikoli ni zanimal.

Komunajzar šalabajzar, 22.02.2022 ob 09:04

Kdaj je pa levuhar še delal?

No ja, tolk kot levuharji delajo zadne cajte, niso še nikol delal. Morajo vsak petek z raznimi škatlami kolesarit pred parlamentom. To jih čist zmatra.

Skušam biti apolitična, ampak če bi se že morala opredeliti, potem bi se prej za levičarko. In delam, začela že med počitnicami ob koncu OŠ. Zdaj pa zase;-)

Slovensko ozemlje je bilo v vsej zgodovini tarča plenilcev z vzhoda in juga (sem štejem tudi Makaronijo, t.j. Italija).

Reveži ne bi bili zanimivi za ropanje. Torej!

http://www.hervardi.si

Saj so povedali, da so bili bogati koronski dodatki, folk pa ni nič zapravljal.

In je bilo prišparanega par milijard.

Nekaterim je sposobnost za denar že v zibelko položen, da, ko ga kaj imajo, da znajo z njim upravljat. Reveži pa vse zapravijo za pivo po šihtu in za cigarete – skoraj pol plače. Saj zato pa nič nimajo. Tudi z nekaj denarja bi se dalo bolje živeti, menjati okna, položiti nove pode, ne pa živeti v razcapaniji?? A kaj, ko je treba imet keš za 1 do  2 škatli čikov vsak mesec, kar je 200 eur mesečno, hmmm letno pa 2400 eur, res je to metanje denarja ven in velika finančna škoda.  Še huje pa pir po šihtu, to je katastrofa! Slovenski reveži so leglo kadilcev in prikritih alkoholikov.

Odkod slovencem denar? B/S/H – Nazarje so lep primer, da kdor ne krade ni Slovenc.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close