Najdi forum

odklopili so mi internet

Predvčerajšnjim sem sestavljala svoj cv na internetu z dobrim namenom ga čimprej poslati na razpis za novo službo. In na koncu truda mi internet neha delati. Kaj zdaj? Bom jutri poklicala operaterja, ker je danes že končal delat. Naslednji dan pokličem in izvem, da so mi zaradi zapadlih obveznosti odklopili internet. Vem, da nisem redna plačnica, je kriza tudi pri meni in neštetokrat obračam vse te položnice preden se odločim, katero naj prej plačam. Imam trojčka pri tej firmi in vem, da te izklopijo po treh neplačanih položnicah in to bi bil 13.april. takrat bo že plača in bi se rešila…Danes sem si sposodila denar in šla plačat 2 položnice direkt na firmo, ker nujno rabim internet. Mlada lepotička mi je arogantno pojasnila, da so spremenili pravila in da zdaj izklopijo že po dveh neplačanih položnicah. Na vprašanje ali nimajo navade vsaj en dan prej poklicati po telefonu in opozoriti na odklop je ponosno povedala, da pač nisem edina in da imajo oni to vse avtomatsko naštimano na odklop. Pa tudi opomini so po novem v drobnem tisku kar na naslednjem računu in jih mimogrede spregledaš. Priznam, kriva sem sama, ker redno ne plačujem, ampak se skušam nekako prebijate skozi vse te stroške, kakor se pač lahko in tokrat se je zalomilo. Prijava na prosto delovno mesto ni šla naprej, danes je že prepozno.Ttolažim se, da me itak ne bi sprejeli, pa vendar ostaja grenak priokus. Seveda bom čimprej jaz odklopila tega trojčka in tu je zdaj moje vprašanje: Po vaših izkušnjah, kaj se najbolj splača? Ne bi imela več trojčka, ker stacionarnega telefona ne potrebujem, kabelsko tv bi zamenjala z dekoderjem in iščem najbolj ugoden internet. Prosim vas za nasvet.

mogoče začasno uloviš kak wireless ki bi ga lahko uporabila?

____________________ [b]404 Not Found[/b] [i]nginx/1.6.2[/i]

Arogantno hočejo plačilo za opravljeno storitev – narobe svet!

Ne na žalost. V našem mestu le na redkih točkah.

Opomin je samo lepa gesta. Niso dolžni opomine pošiljat. Pošiljajo jih zaradi vljudnosti in hkrati promovirajo svoj vljuden način poslovanja do potrošnika. To so lahko elektro, vodovod, komunala, skratka vsi kateri nam pošiljajo položnice, oziroma omomine. Glede drugega vprašanja pa ne vem odgovorit.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx boljše živet v lahki diktaturi kot v težki demokraciji xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx več na blogu, http://www.fj-produkt.com/

Oj FriLLok, če bi omenil, krompir, solato, kramp, lopato, bi še dojel. Šest mesecev mi je rabilo, da sem avatar pogruntal in čebulo prilimal. Začasno uloviš wireless? Groza zame. lp vilid

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx boljše živet v lahki diktaturi kot v težki demokraciji xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx več na blogu, http://www.fj-produkt.com/

Pogoji so znani ob podpisu pogodbe. Storitev je opravljena, internet si uporabljala. Kaj ti torej ni jasno? A v trgovini tudi ne plačaš 3 mesece, kar neseš mimo blagajne? Me prav zanima, kako bi bilo, če bi delala kot s.p. in bi imela take stranke, kot si ti.

V našem kraju so se srednješolci zmenili, da noben router ni zaščiten z geslom. Če te odklopijo, zlahka najdeš nezaščiteno omrežje. Meni se zdi to plemenit dogovor.

Oj FriLLok, če bi omenil, krompir, solato, kramp, lopato, bi še dojel. Šest mesecev mi je rabilo, da sem avatar pogruntal in čebulo prilimal. Začasno uloviš wireless? Groza zame. lp vilid[/quote]

da si pač “sposodi” brez-zično internet povezavo od ljudi iz okolice, dosti se jih najde ki nimajo zaščiteno oziroma imajo preslabo zaščiteno ;>

____________________ [b]404 Not Found[/b] [i]nginx/1.6.2[/i]

S prazno ritjo ga ne moreš srat. Če nisi sposobna plačevat bi ga morala sama odjaviti in še4 čemu drugemu bi morala reči adijo. Lahko pa iščeš več dela ali najdeš kakšnega bogatega sina.

Oj FriLLok, če bi omenil, krompir, solato, kramp, lopato, bi še dojel. Šest mesecev mi je rabilo, da sem avatar pogruntal in čebulo prilimal. Začasno uloviš wireless? Groza zame. lp vilid[/quote]

da si pač “sposodi” brez-zično internet povezavo od ljudi iz okolice, dosti se jih najde ki nimajo zaščiteno oziroma imajo preslabo zaščiteno ;>[/quote]

Sem razumel. Hvala.

Še en “Vaskršić” na vidiku :-)))
Z vsem sočustvovanjem do avtoričine brezposelnosti in njenih finančnih težav, ampak najcenejši internet (če ti nekdo ne “šenka” wireless) je vpis v najbližjo splošno knjižnico. Za 12€ na leto imaš skoraj neomejen dostop do njega.

Predlagam, sa začneš plačevat račune! To je edina rešitev, ker ni operaterja, ki bi trpel, da ne plačaš! Če mene vprašaš, je to enako kraji! Ker nekaj uporabljaš, pa ne plačuješ!

Jooooj, kako ste vsi pametni!
Pač je kriza, tudi mi prekladamo položnice in gledamo, kaj bomo prej plačali. Tak je današnji čas. Ni druge.
Glede operaterja ti predlagam T-2 ali Amis, sta cenovno ugodna, predlagam pa ti tudi, da telefon odjaviš in imaš samo internet in TV, telefon ni nujno potreben, ker imaš itak mobi.

Naši sosedje so se zmenili, da imajo skupaj internet in router, plačujeta vsak pol in tako jim je lažje. Poznam še nekaj takih primerov. Mogoče je to možno tudi pri vas.

Kako si pa ti pametna! Tudi pri nas je bila kriza, pa smo tisto kar ni bilo nujno za zivljenje odjavili. 7 mesecev smo ziveli brez televizije in racunalnika ter t eno mobi kartico na clana na 3 mesece. Preden smo se vsedli v avto in kam odpeljali smo 3x preracunali in preden smo kupili moko in kvas za kruh (ker za kruh ni bilo!) smo 2x presteli ce bo dovolj. Se sreca za vrt da smo imeli vsaj kaj zelenjave, drugace bi crknili od samega krompirja in testenin. Pa smo pregurali. Nikogar nismo prosjacili za poplacilo poloznic, nikogar za denar po televiziji. In dokler imam roke in noge ter zdravje bi se sramovala iz dna duse da bi to pocela. Zdaj ko smo se izkopali iz krize pa je prisel najprej priklop tv in interneta, narocnina za mobi, boljsa hrana, boljse obleke, nov tv, nov racunalnik itd. Ne gre vse preko noci, je treba zobe stisnat. Ampak kljub vsemu nisem nikoli pricakovala da mi bo nekdo senkal internet za 3 mesece in bom potem blagovoljila placati poloznico ko mi ze voda v grlo tece. Potem se pa se pizdakas in usajas nad njimi. Bo treba spustit standard, ce nimas denarja da bi peljala ta zivljenjski slog.

Kako si pa ti pametna! Tudi pri nas je bila kriza, pa smo tisto kar ni bilo nujno za zivljenje odjavili. 7 mesecev smo ziveli brez televizije in racunalnika ter t eno mobi kartico na clana na 3 mesece. Preden smo se vsedli v avto in kam odpeljali smo 3x preracunali in preden smo kupili moko in kvas za kruh (ker za kruh ni bilo!) smo 2x presteli ce bo dovolj. Se sreca za vrt da smo imeli vsaj kaj zelenjave, drugace bi crknili od samega krompirja in testenin. Pa smo pregurali. Nikogar nismo prosjacili za poplacilo poloznic, nikogar za denar po televiziji. In dokler imam roke in noge ter zdravje bi se sramovala iz dna duse da bi to pocela. Zdaj ko smo se izkopali iz krize pa je prisel najprej priklop tv in interneta, narocnina za mobi, boljsa hrana, boljse obleke, nov tv, nov racunalnik itd. Ne gre vse preko noci, je treba zobe stisnat. Ampak kljub vsemu nisem nikoli pricakovala da mi bo nekdo senkal internet za 3 mesece in bom potem blagovoljila placati poloznico ko mi ze voda v grlo tece. Potem se pa se pizdakas in usajas nad njimi. Bo treba spustit standard, ce nimas denarja da bi peljala ta zivljenjski slog.[/quote]

Se ti zdi to normalno? Dostojno človeka v današnjem času?

Še en “Vaskršić” na vidiku :-)))
Z vsem sočustvovanjem do avtoričine brezposelnosti in njenih finančnih težav, ampak najcenejši internet (če ti nekdo ne “šenka” wireless) je vpis v najbližjo splošno knjižnico. Za 12€ na leto imaš skoraj neomejen dostop do njega.[/quote]

V bistvu je še ceneje, ker brezposelnim ni treba plačat članarine za knjižnico, je zastonj.

Kako si pa ti pametna! Tudi pri nas je bila kriza, pa smo tisto kar ni bilo nujno za zivljenje odjavili. 7 mesecev smo ziveli brez televizije in racunalnika ter t eno mobi kartico na clana na 3 mesece. Preden smo se vsedli v avto in kam odpeljali smo 3x preracunali in preden smo kupili moko in kvas za kruh (ker za kruh ni bilo!) smo 2x presteli ce bo dovolj. Se sreca za vrt da smo imeli vsaj kaj zelenjave, drugace bi crknili od samega krompirja in testenin. Pa smo pregurali. Nikogar nismo prosjacili za poplacilo poloznic, nikogar za denar po televiziji. In dokler imam roke in noge ter zdravje bi se sramovala iz dna duse da bi to pocela. Zdaj ko smo se izkopali iz krize pa je prisel najprej priklop tv in interneta, narocnina za mobi, boljsa hrana, boljse obleke, nov tv, nov racunalnik itd. Ne gre vse preko noci, je treba zobe stisnat. Ampak kljub vsemu nisem nikoli pricakovala da mi bo nekdo senkal internet za 3 mesece in bom potem blagovoljila placati poloznico ko mi ze voda v grlo tece. Potem se pa se pizdakas in usajas nad njimi. Bo treba spustit standard, ce nimas denarja da bi peljala ta zivljenjski slog.[/quote]

Se ti zdi to normalno? Dostojno človeka v današnjem času?[/quote]

Ni, ne normalno, ne dostojno, je pa edino smotrno in pametno, če nimaš, pač nimaš. Na volju imaš samo dve možnosti, ali se nečemu odpoveš, ali pa nabijaš dolgove po dolgem in počez.

Nekateri ste pa res žleht. Bomo videli koliko se vas bo znašlo v podobni situaciji, ko bodo začeli odpuščat v javnem sektorju in vam nižat plače.

Živjo,

To je res plemenita ideja, vendar je potrebno paziti, da ni na drugi strani kdo, ki ti z ustreznim programjem beleži (ne)šifrirani promet. Nekdo drug lahko odprto WAP uporabi za pošiljanje nezaželjene pošte ali kot vstopno točko za vdiranje v IS, ipd. 😐 🙁
To so omenjene metode (poleg še kar nekaj nenapisanih), ki pa so lahko sredstvo, da ljudje zaradi nezaupanja tega ne počnejo (da imajo nezaklenjene WAP-e) oz. tisti, ki jim ta “solidarnost” ne ugaja, da dosežejo, da nekateri pač nimajo možne alternative, če se jim zgodi zgodba avtorice objave. Razlaga zelo smrdi po Heglovi problem-odziv-rešitev mimogrede.

Drugače se pa da brezžične dostopne točke tudi odlično loviti s kakšno ”kanteno”, katero si lahko enostavno narediš in četudi imaš (recimo) v prenosniku vgrajeno miniPCIe WLAN kartico z u.FL priključkom, lahko najdeš ustrezno kablovje s katerim lahko potem tja priključiš zunanjo anteno (poleg tiste, ki je že vgrajena, ponavadi v zaslonu, prenosnika).
Obstaja pa eden “downside” točno te metode – (brezžični) signal slabi z dolžino kabla od antene na PCB ploščo, četudi imaš oklopljen kabel. 😐

Jaz sem svojo wifi kartico priklopil kar na hišno TV anteno in sedaj lahko motim celo sosesko. Juhu.

Vem, da je tale zadeva “blazno opasna”. 😉

Tesla, verjetno da imaš RP-SMA izhod na svoji brezžični kartici, right ? Koliko dBi pa je ta tvoja antena ? Glede na moje kantence, imam verjetno nekje med 25 in 30 dBi, iščem pa program, ki bi mi omogočal izračun tega. 😐

Dostojno ali ne dostojno, žal z glavo skozi zidn ne moreš. saj imajo internet tudi v knjižnici in lahko greš tja kaj nujnega pogledati. če plačuješ redno in tu pa tam zamudiš kakšen dan ti pa še ne bodo odklopili interneta – preizkušeno, saj se tudi meni sem pa tja zgodi, da pozabim plačati v roku, če pa vtaknem kam položnico, da je ne najdem, pokličem in povem v čem je težava, pa pošljejo novo – v končni fazi so tudi oni samo ljudje. Po drugi strani pa kako bi se tebi zdelo, da hodiš v službo pa ne dobiš plačo?

Ojoj, koliko nepotrebnih besed zaradi 3 neplačanih položnic. Ženska si lahko nabavi mobilni internet (paket s) za 9 evrov/mesec, pa je problem rešen. Cenejše variante trenutno ne poznam.
Drugače pa opisano odlaganje plačil odsvetujem, saj lahko kaj hitro pripelje do še večjih dolgov in hujših posledic, kot je npr. zgolj blokada internetne povezave.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close