Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti odklop elektrike

odklop elektrike

Pozdravljeni,

Z možem živiva v hiši, katere lastništvo ni rešeno. Niti sama ne poznava dobro pogodb. Najverjetneje bo hiša kmalu prešla iz lastništva moževih staršev na banko. Zaradi neplačevanja leasinga s strani staršev ( Banki bi naj potem plačevala najemnino. ???) .
Pred dvema mesecema ko sva izvedela za to sva hkrati izvedela tudi da morava urediti električni priključek (iz gradbenega v normalnega – poteklo je gradbeno dovoljenje – grajeno ni bilo nič – samo priključek je bil gradbeni), sicer nama bodo odklopili elektriko. Kljub temu, da se nama ne zdi smiselno vlagati v nepremičnino katere lastništvo ni rešeno, sva se lotila del. Saj so nama že decembra grozili z odklopom. Odklop elektrike pomeni tudi neomogočeno ogrevanje hiše. Zemlejska dela so že opravljena. Znesek je bil strašno visok. Sedaj bi bilo potrebno naročiti in plačati še priklop elektrike, kar je spet ogromen znesek – ki ga enostavno ne moreva plačati. Tudi nočeva – saj se bova verjetno izselila. Ker najemnine ne bova zmožna plačevati.
Zanima me ali naju kak zakon (kot kmalu mlado družino) ščiti pred odklopom elektrike?
Moje menenje je da more za takšne stroške poskrbeti lastnik – banka. Ker pa je stanje trenutno nerešeno padajo stroški vzdrževanja nepremičnine, ki ne bo nikoli najina (dedovana), na najina ramena.
Račune za elektriko redno plačujeva.
Upam, da se iz te kolobocije zajdete – meni ni več nič jasno.

Spoštovani!

Ne glede na to ali ste najemnik oz. lastnik hiše/stanovanja ste dolžni plačevati elektriko, saj uporabljate hišo. Predlagam vam, da čim prej (pri banki) pridobite pogodbo in se seznanite z njeno vsebino, da boste izvedeli, kdo je dolžan plačati stroške napeljave elektrike oziroma pridobitve električnega priključka.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close