Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Odklonil pogodbo … Upravicen do nadomeatila?

Odklonil pogodbo … Upravicen do nadomeatila?

Delavec zaposlen za dolocen cas; iztece se pogodba za dolocen cas. Delodajalec mu ponudi novo pogodbo, ker ga zeli obdrzati, a delavec odkloni, bi sel raje na zavod. Ali je delavec v tem primeru upravicen do nadomestila na zavodu?

Predvidevam, da ja … Je to res?

Hvala za odgovore.

Ja – ampak kot delodajalec bi takoj zahteval od zavoda, da mi ga naj pošljejo, ker ga hočem zaposlit.
Pa naj potem zavodu razlaga, zakaj ne bi podpisal pogodbe, nadomestilo pa bi vseeno imel…

Delavec ki odkloni delo, ni upravičen do denarnega nadomestila na zavodu. Razen z dokazili, da je zdravstveno nesposoben opravljat delo.

Da, vem za primer, ko je bilo tako… pogodbo bi podaljšali, ampak zaposleni tam ni želel več delati. Prijavil se je na zavod in prejemal nadomestilo…

Ce ga je delodajalec prijavil na zavodu, potem ne..

Za odvisno:
Kako to mislis … Lahko obrazlozis?

Najbrž misli na to, da bi delodajalec teoretično lahko poklical na Zavod in rekel: “Čujte, danes je potekla pogodba Francu Novaku. Sem mu mislo podaljšat pa ni hotel sprejet.”
Zavod bi potem Franca jemal, kot da je samovoljno prekinil delovno razmerje in do nadomestila ne bi bil upravičen.
Seveda je to samo teoretično – ne vem kateremu delodajalcu bi se dalo ukvarjat se s tem…

Mogoče tistemu, ki je ostal brez delavca? In bo moral iskati in uvajati novega? Sploh pa bo moral dati objavo na zavod, in tam ga bodo vprašali, zakaj išče za isto delovno mesto spet delavca, če prejšnjemu ni podaljšal…

Kot delodajalec bi sicer me melo, da bi na zavodu povedal, da delavec ni hotel podpisat pogodbe, ampak ker rad v miru spim tega potem najbrž vseeno ne bi naredil.

Ne predstavljam pa si, kaj bi s človekom, ki noče delat pri meni – takšnega potem vseeno ne bi zaposlil, ker bi mi naredil več škode kot haska.

Odvisno,kaj je vzrok temu,da delavec noče več delati pri delodajalcu.Če mu ne izplačuje plače,lahko zaposleni pri zavodu ob koncu pogodbe z dokazili gre tudi na zavod in pove razloge in vpraša za nasvet.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close