Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Odklanjajo njegov denar

Odklanjajo njegov denar

In zakaj ne??? Pridni znajo šparat , zapravljivci pa molzejo državo.

povsod (no, večje filiale) imajo avtomate za štetje drobiža. Vnovčite to in naj mu napišejo na konto. Saj lahko prosite (no, saj dobite potrdilo), da je bil denar od drobiža. Tako pač nihče od lopovov ne pere denarja :).

In zakaj tega še niste naredili?

Mater ste eni čudni, moji trije otroci majo vsak svoj šparovc, najstarejsi sin ima 6 let in ima cca 2000€ not srednji 4 leta cca 1300€ najmlajsa enoletnica pa cca 700€. Starejsadva vse kovance not meceta, od daril se jim deva denar not. Midva pa sproti ko se nabere kovancev za kakih 100€ razmenjama pa dama papirnatega not. Ni problem nasparat 20 jurjev ce znas sparat.

Odgovor na objavo uporabnika
Dinarčki, 14.01.2022 ob 18:25

Mater ste eni čudni, moji trije otroci majo vsak svoj šparovc, najstarejsi sin ima 6 let in ima cca 2000€ not srednji 4 leta cca 1300€ najmlajsa enoletnica pa cca 700€. Starejsadva vse kovance not meceta, od daril se jim deva denar not. Midva pa sproti ko se nabere kovancev za kakih 100€ razmenjama pa dama papirnatega not. Ni problem nasparat 20 jurjev ce znas sparat.

točno     tako

Pridni znajo šparat , zapravljivci pa molzejo državo

No, en 2 evrski kovanec ima 8,5 g, kar pomeni da jih ima 1000 8 kg… se pravu je tega za ene 150 kg, ce je res tak znesek.

nej gre po avto tja kjer uzamejo gotovino…

ali pa nesete vsak po en del na svoj racun, ce ste le trije je to 7 obiskov banke…..

srecno

g

Jaz odkar je euro “zbiram” spominske 2 eur kovance. Vse ki mi pridejo pod roke,  včasih katerega tudi od kakšnega prijatelja zamenjam. V teh letih se jih je nabralo za tri sklede. Nikoli jih se nism prestel ali ztehtal. Jih je pa tako čez palec 15 – 20 kg.

ne verjamem ravno da je nabral 20 jurjev. pa se vid zavedate kaka količina je to?

tukaj imate pametnjakoviče ki vsetujejo da nestie na banko. ja itak. banka zaračuna provizijo. in ja – tak znesek mora biti sledljiv. pa še nekaj. ker bo v tem letu “dodatno zaslužil” več kot 3000 ali 3500 eur bo plačal dohodnino.

je mladoleten? poslovite se od otroškega dodatka. je študent? poslovite se od štipendije. pa še marsikaj. naj drži jezik za zobmi pa naj menjuje v trgovinah. enkrat bo že zamenjal.

ena zgoraj se hvali da ima 6 letnica 2000. verjamem, ali pa tudi ne. ampak če ima, menda ne bodo nesli na banko menjat? v lastno skledo pa menda ja ne boste pljuvali.

Pomojem bi se splačalo po kakih gostilnah pomenjat drobiž po 100/200€ vedno se rabi

Pozdravljeni , v Mercatorjevih mini marketih menjajo drobiž brez provizije , tako jaz menjam naj vsaki dan po malo in bo zamenjal jaz sem največ imel okoli 500€ lp

no ja jaz imam enak problem, 14.01.2022 ob 08:49

Doma imam v štumfu 100k in ne vem kako jih naj spravim na TRR, da kupim stanovanje.

Dobljeni so na popolnoma pošten način – nič nisem ukradla. nobene droge preprodajala.

NO, potem ni problema, a ne, če so ba pišren bačin pridobljeni. Greš na banko, dokažeš izvor in položiš. Aha, ne moreš, ker boš rekla, da so od daril pa raznih babic, stricev, in tetk a ne? Ccc…

Sam sem pri 20 letih kupil avto za 21k eur sedaj pri 24 ih letih torej v 4ih letih imam cca 25k nasparano.. Ce ti nemores se nepomeni da ostali niso tega sposobni…

Uživač, 14.01.2022 ob 17:52

Koliko pa je ta vaš sin star? 50 let? Pri 20 letih imas zelo tezko 20 jurjev nasparanih, sploh pa samo s kovanci… Sam sem ves denar, res ves, ki sem ga prejel za darila, pa ga ni bilo malo, dajal na stran, pa se od stipendije je kaj ostalo in je slo na stran (redko sem si privoscil kaj izrednega, mogoce dvakrat morje pa pac kar je blo treba za prezivet). Pri 23 letih sem imel cca 10.000. Pa recimo, da je ta cudezni sin vse dal na stran, in ni rabil nic za prezivet in ne za morje… Samo v kovancih?? A je papirnat denar, ki ga je dobil hodil menjavat v kovance?? Pa stipendijo dvogoval z banke v kovancih? Da seveda ne govorimo o kolicinah, ki jih ze.moji predhodniki omenjajo… Ojej, enim je res dolgcajt ?

Sam sem pri 20 letih kupil avto za 21k eur sedaj pri 24 ih letih torej v 4ih letih imam cca 25k nasparano.. Ce ti nemores se nepomeni da ostali niso tega sposobni…

Če si toliko nasparal, si zagotovo zaposlen. Torej dobivaš plačo na TRR in ti bodisi denar na njem ostaja, ga prenakazujes na varčevalni račun, nekam vlagas,… In je vse transparentno, od kje je denar prišel in kdaj.

Če ga pa dvigujes z računa in doma v stunfu sparas, si pa pač trapast in boš, ko boš hotel prihranke porabit, v enakih težavah kot tale zbiralec kovancev.

Res nisem vedela, da je to tako zakomplicirano. Moj otrok tudi kovance zbira. On celo prosi babice in dedke, da mu za r.d. darilo dajo denar, ki so ga celo leto zanj zbirali. Nima ja tako veliko, kakšnega jurčka pa sigurno.

Razdeliš denar na pet ali več delov in položiš na račun vsak del posebej,čisto enostavno,pa še ne plačaš nobene provizije da bi zamenjal kovance za papirnati denar.

ubistvu je to kar varno shranjen denar “v nogavici”. Če pridejo tatovi, dvomim da bi te kovance trogali

Verjela bi  da bi toliko kovancev zbrala cela družina, en otrok pa težko, saj če bi mu dajali žepnino po 100 euro, mu jo verjetno niste dajali v kovancih se nebi toliko nabralo

Me pa zanima, kako vi te kupci novih stanovanj kupujejo nepremicnine za pol miljona, pa ne mi reče na kredit, ker koliko pa jih je kreditno sposobnih za pol milijona? A tam pa mizijo na banki? ( navadno so bili nakupi kot druga ali tretja nepremicnina)

Ja verjetno ne prinesejo pol milijona v kovancih in trdijo, da to zbirajo že od rojstva.

Na banki morajo vprašati o poreklu ker je taka vsota. Napiši tako kot je, leta varčevanja. Druga varianta je , da položi samo delne zneske, po par tisoč EUR..

Živjo

Tako, kot je neko rekel pač poveš na banki, da je to varčevanje skozi leta je pa res, da ti vzamejo mislim, da 2% zato se pa, da na varčevalni račun in tam mora biti vsaj 7 dni in to noč ne vzejo vsaj nlb ima tako pa mislem, da je omejitev 1500€, da lahko brez problema o dokazovanju. Pač vsak dan daš 1500€ na varčevalnega al pa vsak teden, da ni očitno pol čez 7 dni pa dvignes pa ti nič ne vzamejo.

4 krat nesi na banko in je stvar rešena.

Razdelite na 4 dele oz 4 dni pa bo. Samo na enkrat ne gre.

Lp

Sam zbiram konavce, ne v smislu varcevanja. V bistvu brez nekega razloga in samo 1e in 2e  kovance. Pa se nabere. Ocitno bo treba vnovcit sproti, v manjsih zneskih

Z večkratnimi pologi. Kontaktirajte me. Pa vam povem.

Nj nese na usak petrol v blizini oz druge crpalke po 200-300€ pa je…delam na petrolu pa smo jih skos veseli?

Pa kaj si pameten kot televizija. Volumen 10 000 kovancev po 2€ je natanko 11,45689753 litra. To je pa za eno vedro kovancev… Ne vem kje si ti dobil 1800litrov. 1800l je za dobre 3 mio.€ kovancev po 2€. Pojdi v šolo preden pametuješ po forumih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close