Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Odjava brez pisnega opozorila

Odjava brez pisnega opozorila

Pozdravljeni,
zanima me kaj lahko naredim, ker me je delodajalec odjavil s 3.3. in sem bila v bistvu cel marec brezposelna, pa tega sploh nisem vedela. To sem ugotovila, ko sem bila pri zdravniku in nisem imela urejenega osnovnega zavarovanja.
Kako to, da nisem vedela: ker sem bila vecji del marca na bolniški/negi zaradi otroka. Ker se podjetje ukvarja z gradbeništvom, ni bilo dela, zato tudi v februarju nismo bili vsak dan na delovnem mestu.Plačo za januar sem prejela, sedaj bi jo rada nekako izterjala tudi za februar, ker sem bila še prijavljena. Regrres bom izterjala preko interneta, izpolnila bom obrazec, ker ga nismo dobili.
Sprašujem ali ga lahko terjam tudi za kakšno odškodnino, ker mi ni povedal, da me bo odjavil in ali sploh lahko v takem primeru izterjam plačo?
hvala.

Takoj se obrni na delovno inšpekcijo – taka odpoved delovnega razmerja je neveljavna!

Lahko greš v tožbo, a pričakuj visoke stroške in verjeten neuspeh – razen, če imaš ZARES dobre dokaze in nekaj prič!

Veliko sreče želim!

Nikar tako hitro, ne poznaš vseh informacij! Kaj pa če je bila zaposlena za določen čas in ji je marca pač iztekla pogodba? V tem primeru ni delodajalec storil ničesar narobe ampak bi obratno avtorica sama morala preveriti, ali ji bodo podaljšali pogodbo ali ne.

Če pa je bila zaposelna za NDČ potem je zgodba seveda drugačna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close