odgovor na: Zakaj z državniškimi častmi’
Boze, brani je od zla
Ona ima oci koje znaju moje tajne sve
moje tuge sve i moje nemire
ona ima ruke i u njima svemir citavi
u tom zagrljaju mogu umrijeti
Boze, meni tako malo treba
ispod ovog svetog neba
topla postelja i njena oka dva
Salji andjele cuvare svoje
jer je dusa duse moje
brani je od zla, Boze, kad ne mogu ja
Ona ima usne i na njima okus tresanja
koje niko ne zna ljubit kao ja
Salji andjele cuvare svoje
jer je dusa duse moje
brani je od zla, Boze, kad ne mogu ja
Tole želiš prevedeno???
In memoriam
Tose Proeski (1981-2007)
Toše Proeski at the age of 26 already a national icon in Macedonia he sang for his country in 2004 at Eurovision Song Contest and won many awards across the formal Yugoslavia.
HIs music transcended ethnic divides in the region devestated by war. His fans included Greeks, Serbs, Croats, and of course, his countrymen in the Republic of Macedonia.
When news broke of his death as he slept in the passenger’s seat of the car which colided with the lorry on the Croatia motorway the shock waves could be felt across the Balkans.
‘The whole school was crying and some students actually felt sick so they were taken home and others left later because they couldn’t cope with this.’
‘I’m an university professor and I had huge respect for Toše. He lived for the young people. So this tragedy stroke me deeply and I think that classes today need to be suspended.’
The Macedonian Parliament stood for a minute silence to pay their respects and all debates were suspended for the day.
His influence for the peace in the Balkans prompted the United Nations to make him a regional Good Will Ambassador for the Childrens’ Charity Unicef.
On Wednesday Macedonians will observe a day of mourning for a young man whose soulful voice brought joy and hope to millions.
Russel Trott BBC News
In memoriam
Toše Proeski (1981-2007)
Toše Proeski, ki je bil že pri svojih 26-ih narodna ikona v Makedoniji, je leta 2004 pel za svojo državo na tekmovanju za Evrosong, prejel pa je tudi veliko nagrad po vsej bivši Jugoslaviji.
Njegova glasba je presegala etnične razprtije v regiji, ki jo je opustošila vojna. Njegovi privrženci so vključevali Grke, Srbe, Hrvate, in seveda, njegove sonarodnjake v Republiki Makedoniji.
Ko je izbruhnila novica o njegovi smrti, ki ga je doletela medtem ko je spal na sovoznikovem sedežu v avtu, ki je trčil v tovornjak na hrvaški avtocesti, je bilo valove šoka moč čutiti širom Balkana.
‘Vsa šola je jokala in nekaterim dijakom je dejansko postalo slabo, tako da so jih odpeljali domov, drugi pa so odšli pozneje, ker se s tem niso mogli spoprijeti.’
‘Sem univerzitetni profesor in sem Tošo zelo spoštoval. Živel je za mlade. Ta tragedija me je zato globoko prizadela in mislim, da bi morali za danes odpovedati predavanja.’
Makedonski parlament ga je počastil z minuto molka in za ta dan so opustili razprave v parlamentu.
Njegov vpliv na mir na Balkanu je spodbudil Združene Narode da so ga proglasili za regionalnega Unicef-ovega ambasadorja dobre volje v dobrodelne namene otrok.
V sredo bodo Makedonci razgasili dan žalovanja za mladeniča, čigar glas poln duše je prinesel veselje in upanje milijonom ljudem.
Russel Trott BBC News
average cost of prednisone generic prednisone online purchase prednisone from india
https://prednisonet.com prednisone 5mg coupon
prednisone 20mg prednisolone prednisone prednisone 30 mg daily
Forum je zaprt za komentiranje.