Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Odgovor na prošnjo

Odgovor na prošnjo

Podjetje je imelo objavljen oglas za prosto delovno mesto na katerem ni bilo roka za oddajo. Jaz sem oglas videla šele približno po 20 dneh in takoj poslala prošnjo (priporočeno). Od njih ne dobim nikakršne povratne informacije pa čeprav je od takrat minil dober mesec. Vmes sem jim poslala e-mail v katerem sem vljudno prosila za odgovor, vendar tudi tega nisem dobila. Zanima me kaj lahko sploh še naredim? Ne bi bila rada tečna, saj sem za delovno mesto zelo zainteresirana, rada bi pa vedela pri čem sem, saj bi si rada že našla delo. Hvala za vse predloge.

Če je bilo delovno mesto objavljeno in si napisala prošnjo je verjetno avtomatsko romalo v koš…ker se napiše vloga za zaposlitev ali prijava mogoče ponudba….tako da išči naprej.

Ne razumem zakaj naj bi moja prošnja za zaposlitev romala v koš?!?! Od kdaj pa se več ne piše prošenj za zaposlitev? Ali je res tako pomembno kaj napišeš v glavo dopisa ali na koncu štejejo izkušnje, delavnost, zagnanost….

Če si se v “prošnji” sklicevala na razpisano delovno mesto, potem ni romalo v koš…čudno, da ni bilo objavljen rok za prijavo – kajti ponavadi od takrat naprej tečejo roki za izbor in obveščanje kandidatov… sicer pa en mesec še ni toliko – če gre za delovno mesto v javni upravi lahko čakaš tudi do 3 mesece na odgovor!
Zakaj pa preprosto ne pokličeš v podjetje in vljudno povprašaš v kateri fazi je izbirni postopek?
In da – glava dopisa je pomembna, pa tudi vsebina prijave – na tej podlagi si sploh uvršen v izbor oz. poklican na razgovor, kjer lahko izpostaviš svoje vrline kot jih ti našteveš…
Prošenj za zaposlitev pa raje ne piši več – vloga, ponudba ali prijava je bistveno bolje sprejeta pri kadrovikih, kot pa prošnja…vsaj po mojih izkušnjah.

Hvala Ulla K, sem prav vesela malo vzpodbude…. Ja v prošnji sem se sklicevala na prosto delovno mesto, zato me tudi čudi da ni nikakršnega odgovora. Pa hvala za nasvet, v bodoče bom uporabljala izraz vloga, prijava ipd.

Nina25, nisem hotla nič slabega. Nas so na faksu naučili, da če je delovno mesto objavljeno gre za prijavo ali vlogo, prošnje ozm ponudbe za delo se pa pišejo na slepo, če želiš delati v podjetju a nima razpisa. Veliko sreče.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close