oddaljena pomoč
Pozdravljeni,
pred kratkim sem dovolila,da mi nekdo preko oddaljene pomoči
nainstalira nek program.
Imam pa nejasen občutek,da je ‘pomočnik’ še vedno na mojem PC-ju.
Kje lahko pogledam če se je dejansko odjavil z mojega PC-ja in ga na njem ni več ?
Požarni zid je vklopljen tudi system(oddaljena pomoč) kljukice ni več..
Morda le obstaja še kakšna varianta,da se prepričam.
XP professional
Mozilla firefox
Hvala za odgovor!
sem prepričana,da mi je dejansko nainstaliral nek programček kot temu praviš :))
Kaj pa naj bi bilo napisano v Eventu v primeru,da je na PC-ju?.Neki zapisi so vendar ne kaže,da bi bilo povezano z njim ali pač?
(največ piše o tem,da je brskalnik izsilil volitve….)
Kaj pa moram vpisati namesto ‘netstat’ ,saj se mi programček odpre samo za delček sekunde in zapre?.Je pa veliko napisanega.
Saj tole je tisto kar je z belimi črkami napisano na črni podlagi :)))
Hvala za napotke in se priporočam še za vnaprej.
Tkole,
sem nekaj dni počakala saj ni kazalo,da bi bil v tehle dneh poleg mene še kdo na PC-ju.
Danes sem preko noči izklopila kabelski modem(tudi kabelski dostop)
vendar je bil PC oz.pogled na ekran popolnoma spremenjen in sem morala,če sem želela na net,vtipkati geslo.Zagnalo se je varnostno središče…
eventlog pa je ob 3.uri zj.(modem je bil izklopljen) beležil:
1)Service started Avg7UpdSvc ;
2)Service Started AVGEMS
3)Storitev varnostnega središča programa Windows se je zagnala.
SecurityCenter
Tole se je kazalo v eventlogu-application
System ni ničesar beležil.
Takoj ob zagonu pa je,danes,beležil:
Zakup 192.168.100.20 IP naslova za omrežno kartico z omrežnim naslovom 000AE6790312 je bil zavrnjen od DHCP strežnika 192.168.100.1 (DHCP strežnik je poslal DHCPNACK sporočilo).
IPNAHTLP-Napaka DHCP
Prevajalnik omrežnih naslovov (NAT) ni mogel zahtevati operacije modula za prevajanje jedrnega načina. To lahko kaže na napačno konfiguracijo, premalo sredstev ali na notranjo napako. Podatki so v kodi napake.
BROWSER
Brskalnik je izsilil volitve v omrežju \Device\NetBT_Tcpip_{916902F8-6234-4D1D-A756-6AE0EE85A2EF}, ker je bil glavni brskalnik ustavljen.
Verjetno ni kaj posebnega pa vendar… na naročniškem netu so mi,predčasno, vse skupaj preverili in ugotovili,da nihče ne ‘vlamlja’ v moj PC pač pa še nekdo na njem,poleg mene,dela. Več podatkov mi ni uspelo pridobiti. Naj povdarim,da tale PC uporabljam samo jaz.
Kaj se dogaja?
Hvala!
A je bil računalnik ob 3. uri zjutraj prižgan, ali je bil samo modem izklopljen? Tisto ob zagonu pa je bil IP od modema, ki se ni model povezati preko DHCP-ja na net, ker si imala modem ugasnjen… A slučajno uporabljaš router (ali je brezžični)? Uporabljaš kakšen AV ki ima že integriran Firewall, ali pa kakšen samostojen Firewall poleg Win Firewall-a?
Lp, Max
Kaj pa lahko narediva, kolikor sem bral si imela računalo vključeno – modem
pa izključen.
Povej kaj ti pa kaj piše v eventih – log datoteke in sicer :
Moj računalnik – desna tipka na miški
Upravljaj
Pregledovalnik dogodkov
Pa v Aplikacija poglej, kaj je: rdeče obarvano
Varnost – predvsem tukaj
mogoče še v Sistemski poglej, kaj je rdečega
in podobno…
Povej še kakšni so ti tvoji občutki.
se ti kaj nenavadnega pojavlja na ekranu/v menijih – so ikonce
pomešane – skratka napiši malce več.
lp
Kaj pa ti je nameščal? Zakaj mu ne zaupaš?
Kaj pravzaprav opažaš? Se kaj nenavadnega dogaja? Izgubljaš datoteke? Se prehitro povečuje zasedenost diska?
Namesti si varnostni paket od SIOL-a (Bitdefender) s požarnim zidom, ni vrag, da ne bi ugotovila, če se kdo namerava povezati s tvojim mlinčkom.
Če pa ne opažaš nič posebnega, je morda tvoj strah odveč.
Forum je zaprt za komentiranje.