Od ženske pričakujem, da opravlja vsa gospodinjska dela
Seveda niso drugorazredna bitja, počasi bodo postala tretjerazredna, namreč zdaj namesto njih raje zaposlijo robote, ker oni ne grejo na porodniško 🙂
Muri je zgrešil bistvo, to je samo prikaz kontre neumni temi ”prezahtevne” ki se sprašuje če je prezahtevna da pričakuje od moškega vsaj 1000€ plače….. tu je zdaj vidno da ženske zahteve so sprejete pozitivno na moške zahteve se pa zgraža….. tam pravite da je dobro za zvezo da zaslužita enako ali moški celo več (zaradi ega) tu pa se ne strinjate da je zaradi moškega ega bolje če ženska rihta vsa ali 99% opravil 🙂
Dvoličnost pač kaj hočemo….. pro ženske zveze so zasidrane celo v 70% moških…. žalostno
Žal je takšnih kot je avtor v reali še vedno ogromno. Poznam na kupe parov, ki točno tako funkcionirajo. Ona hodi v službo in še doma vse naredi. On pa hodi v službo in doma ne migne nič. Samo javka, da ženska noče seksat z njim. To pa zna javkat, zakaj ne seksa?
Zato je pa vse več samskih žensk, ki jim ni do takih tipov.
NOrmalni moški, recimo robi, muri, wd, z lahkoto dobijo žensko. Razni frančki pa čakajo in pričakujejo pa včasih nič ne dočakajo.
Določena dela pa opravijo ženske hitreje. In vendar mi je prišel na misel oče, ko je menjal elastiko pri … gatah:-))
Zadevo naredil, tako kot je treba, v sprejemljivem času. Skupaj s preklinjanjem…. neprecenljivo:-))) Ampak, me je naučil, da se da vse.[/quote]
Jaz se spomnim enega primera, ko mož ni znal skuhati niti kofeta, ker žene ni bilo doma. To je primer nebogljenega moškega.[/quote]
Mamo v žlahki enga takega :/. Če bi šla žena kam za en dan, bi človek moral it v gostilno, ali pa umret od lakote. Zame je nepojmljivo… Za njega pa je nepojmljivo, kako mi živimo. Da npr. jaz kot ženska odločam, kdaj in kako bomo obrezovali na vrtu, da se mož usklajuje z menoj o družinskih obveznostih (in se ne kar sam odloči … :/), da pričakujem, da bo doma kaj poštimano, če je moj doma, jaz pa odsotna (in seveda, da nisem najboljše volje, če pač ni … :/, da možu ne “strežem”, ne skrbim, če je lačen, žejen, whatever… ). Skratka – meni je on hecen, jaz pa verjetno njemu še kaj drugega kot zgolj hecna …
Verjetno ni to pričakovanje nič nemogočega, če bi gospoda v zameno za to svoje pričakovanje tudi finančno poskrbeli za svojo žensko. Vsak mesec ji na račun nakazali denar, s katerim lahko prosto razpolaga in ki ga ni ravno dovolj le za hrano in najnujnejše.
Potem bi se ženska res lahko odločila, ali želi hoditi v službo – zaradi zadovoljitve potrebe po emancipaciji in občutka ekonomske odvisnosti. 🙂
Saj nihče ne osporava temu, da bi to ženska lahko rihtala. Vprašanje je samo – katera ženska. Če plača pet gospodinj, ki bodo vse to v nulo poštimale, res ne vidim nobene ovire :)[/quote]
Ja saj to ravno jaz želim razložit tudi v drugi temi…. (nenazadnje je ta tema direkt kontra oni drugi temi neke ”prezahtevne”)
Da ženska že lahko pričakuje nekoga s plačo vsaj 1000€ samo (če predpostavimo dejstvo, da je danes takšno plačo izjemno težko dobiti) je takih moških pod 35 letom starosti izjemno malo (ki delajo v SLO) in vprašanje je če je ta ženska ki to kao pričakuje najlepša in najbolj seksi opcija za tistega ki ima tako plačo….
Enako kot tu, kaj ima takšen moški ki to pričakuje za ponudit nazaj…..
Samo nekje se to sprašujemo/jo/te nekje pa ne….. na kar vpliva to, da če ženska nekaj pričakuje je ok če pa moški pa je razvajen otrok 🙂
Saj nihče ne osporava temu, da bi to ženska lahko rihtala. Vprašanje je samo – katera ženska. Če plača pet gospodinj, ki bodo vse to v nulo poštimale, res ne vidim nobene ovire :)[/quote]
Ja saj to ravno jaz želim razložit tudi v drugi temi…. (nenazadnje je ta tema direkt kontra oni drugi temi neke ”prezahtevne”)
Da ženska že lahko pričakuje nekoga s plačo vsaj 1000€ samo (če predpostavimo dejstvo, da je danes takšno plačo izjemno težko dobiti) je takih moških pod 35 letom starosti izjemno malo (ki delajo v SLO) in vprašanje je če je ta ženska ki to kao pričakuje najlepša in najbolj seksi opcija za tistega ki ima tako plačo….
Enako kot tu, kaj ima takšen moški ki to pričakuje za ponudit nazaj…..
Samo nekje se to sprašujemo/jo/te nekje pa ne….. na kar vpliva to, da če ženska nekaj pričakuje je ok če pa moški pa je razvajen otrok :)[/quote]
Glej, Matkič, če ima ženska plače recimo jurja in pričakuje od moškega, da ima tudi jurja plače, zakaj bi že potem moški lahko pričakoval, da mu bo pa zato gospodinjila?
Razloži to. Oba denar prineseta k hiši, delala pa naj bi doma le ženska? Zakaj bi imela takega trota doma? To si ti doma videl ali kaj?
Poznam primer punce, ki na faksu ni opravila izpita iz sociologije, ker v eseju o zaposlenosti žensk in moških ni zapisala, da poleg poklica ženske opravijo še večino dela doma. Stvar niti ne bi bila zanimiva, če ne bi bil ocenjevalec moški in se navkljub dobremu eseju zaradi neomembe prej omenjenega ni pustil omehčat. 🙂
Je pa pri delitvi dela med partnerjema večji problem v stereotipnem razmišljanju kot v neznanju. Marsikaj se da priučit, če je le volja. Ampak je najprej, tako kot je očitno v Frančkovem primeru, potrebno predelati šok ob odpovedi hotela mama in prevzeti odgovornost za skrb zase na lastna pleča. Kar pogumno, navsezadnje dandanes że vso gospodinjstvo sloni na tehniki, moški ste pa itak tehnični tipi :))
Poznam primer, ko tip , ko pride iz službe, še zrihta stanovanje in se ukvarja z otrokom. Od njega ženska- not so much. Ko pride iz službe je pred računalnikom. Pa zdaj?[/quote]
Očitno si razumel moj post kot posploševanje, da zgolj ženske skrbijo za otroke in gospodinjijo. Pa ni bilo tako mišljeno, ker mi tovrstno ‘metanje vseh v istih predal’ ne diši. Poznam tudi iz bližnje in daljne okolice take, ki so aktivno soudeleženi pri delu doma. In vem celo za družino, kjer ima žena precej dobro službo, mož pa je brezposelen in prevzema nase vse bolniške (ki jih ni malo, ker je mlajši precej bolehen in je skorajda več doma kot v vrtcu) in precejšen del gospodinjskega dela.
mene ne moti delitev na moška in ženska dela, če so ta enakomerno porazdeljena…ni problema skrbim poleg službe še za dom (kuhanje, pospravljanje…), če bo moj predragi v enaki meri poskrbel za moška dela…SAmo prosim kaj pa je moško delo…
Živiva v stanovanju, ki sem ga jaz imela preden sva se spoznala. Zemlje, posesti nimava. Ko enkrat na leto pospravimo tistih par metrov drv delava oba- s tem, da jih jaz naročim.
Ko v stanovanju kaj crkne se pokliče mojstra, ko se je obnavljalo se je poklicalo mojstre. Da pa menjava žarnice enkrat na leto, peljanje avta na servis (ojoj tudi tu sem bila zraven) in menjava gum odtehta vsakodnevno žensko delo…se pa nikakor ne strinjam.
Aja v službo hodiva oba, pri plači ga šišnem za cca. 300 evrov.
Ker gledaš napačno, problem je v tem ker si si ti sama naložla dodatno delo (službo) po lastni želji….. tvoje osnovno delo je gospodinjenje (od nekoč) samo uspeh kapitalistov in 2. svetovne vojne je, da so spravili v službo oba spola da zdaj lahko oba skupaj životarita namesto da bi še vedno 1 plača bila dovolj za preživljanje celotna familje 🙂
Če se ne bi poročila, bi več tvoje plače ostalo zate, zdaj moraš dati še možu kaj stran. Predvsem pa bi imela več časa, ker bi kuhala samo zase, čistila samo zase in tako naprej. Pametno je to, da možu predlagaš, da pusti službo in potem oba živita od tvoje plače. Seveda ti delaš samo v službi, vse ostalo kar je treba doma seveda naj naredi mož, ker ne bo hodil v službo.
Forum je zaprt za komentiranje.