Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Od moškega pričakujem, da ima povprečno plačo

Od moškega pričakujem, da ima povprečno plačo

Skela, da nisi ti moja sestra dvojčica. Čisto isto razmišljaš kot jaz.
Sem imela priliko spoznati nekaj parov, kjer je ona zaslužila bistveno manj. Kot putka je bila. Vse je on diktiral kako bo.[/quote]

Ja no….ti ne razumeš. To ji je on izkazoval ljubezen z denarjem….odločal je pa on zato, ker
se ona itak ne spozna na denar….

Ti še vedno izhajaš iz “moje-tvoje” in ne “najino”.
Recimo, da skupaj gradita hišo, boš dala sebi narediti eno manjšo sobo, on pa bo imel večjo in bosta spala vsak v svoji, ker ne želiš, da ti ljubezen izkazuje z denarjem ? 🙂
Saj ti ne daje denar, kot neki prostitutki, ampak s skupnim denarjem ustvarjata odnos in preživljata takšen dopust, kot si ga lahko skupaj privoščita.

Verjamem, da tako razmišljaš, ker ti je osnova ista kot pri Skeli. Moje-tvoje in ne najino.
V ozadju je nezaupanje, zato takšna “močna” drža.[/quote]

Ne.
Gradila bova tako hišo, ki si jo oba lahko privoščiva. Če bi on rad 500 kvadratov z bazenom in tenis
igriščem je pa problem, ker jaz bi nekaj manjšega, bolj primernega moji plači.
Seveda je vse skupno, moj slab občutek nastaja takrat, ko on v ta “skupaj” prispeva bistveno več, kot
jaz. Tega ne pač ne maram, zato navijam zato, da sta partnerja finančno približno enakovredna, vsaj
isti “razred”…..verjetno celo (kot je Pandora1 lepo ugotovila) da bi izjemoma lahko funkcioniralo tudi
drugače..ne vem…
Pa ne potenciraj s tisto sobico in ne vem kaj, saj se razume, kaj hočem povedati….[/quote]
Ti pa danes pišeš tako, da mi sploh ni treba dopolnjevat:-))

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

he, he, ja, tudi to sem slišala. Si predstavljaš, ko prideš na obisk, da mož pred obiski pove ženi, da je butasta, da nima pojma o organiziranju dopusta. Ona pa seveda tiho. Pa še hvali ga kako je dober in kako vse on plača :).
Ali pa drug primer. On velika plača, dosti ljubic, ona skrbi doma, je tiho, ker kaj če, če pa on vse plača. Zdaj na stara leta pa nima on več ljubic in je ona še bolj srečna.

Res ne poznam nobenega para, kjer bi bila velika razlika v plači in da bi res funkcioniralo tako kot je treba. Ponavadi se tisti z nižjo plačo pusti pohoditi.

Ne.
Gradila bova tako hišo, ki si jo oba lahko privoščiva. Če bi on rad 500 kvadratov z bazenom in tenis
igriščem je pa problem, ker jaz bi nekaj manjšega, bolj primernega moji plači.
Seveda je vse skupno, moj slab občutek nastaja takrat, ko on v ta “skupaj” prispeva bistveno več, kot
jaz. Tega ne pač ne maram, zato navijam zato, da sta partnerja finančno približno enakovredna, vsaj
isti “razred”…..verjetno celo (kot je Pandora1 lepo ugotovila) da bi izjemoma lahko funkcioniralo tudi
drugače..ne vem…
Pa ne potenciraj s tisto sobico in ne vem kaj, saj se razume, kaj hočem povedati….[/quote]
Ti pa danes pišeš tako, da mi sploh ni treba dopolnjevat:-))[/quote]

A si ti tud sestra dvojčica? :-)))

Toliko napisanega v tej temi me bolj spominja na tekmovalnost tam, kjer je ne bi smelo biti.
Vse te vase primerjave v družini so vredne en qurac pravega in mirnega sobivanja. Ženske, kam plujete?

in kaj predlagaš?

Ko da je ne vem kaksna razlika med 1000, 1500, 2000 ali 2500 placo? Lepo vas prosim. Ce tisti z jurjem zivi v podedovanem stanovanju v centru Ljubljane je ze na nivoju tistega z dvema jurjema place. In? Kaj bomo pa potem? Kaj pa, ce imata fant in punca isto placo, on pa polovico porabi za nek drag hobi? Ali ce tip zasluzi duplo vec, on bi varceval, zenska pa bi si vsak mesec kupija par dragih kosov oblacil, ker je po novem toliko vec v skupni blagajni.

Vse kar mora biti je, da se dva v financah “UJAMETA”. Tako kot v seksu in se milijon drugih receh. To pa je hudicevo vecji problem, kot stvar neto place. Gre ze kar za zivljensko filozofijo.

Ti pa danes pišeš tako, da mi sploh ni treba dopolnjevat:-))[/quote]

A si ti tud sestra dvojčica? :-)))[/quote]
Pa reciva temu sorodna duša:-))

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

WD pa kako si ti še samski? Tu močno izstopaš med samskimi monovci, v pozitivno smer.

Pa, kaj jaz vem:-))) Najboljše, da prebereš še par mojih postov, pa ti bo verjetno bolj jasno kot meni, kaj je vse narobe z mano;-)

in kaj predlagaš?[/quote]

Planiranje investicij. To je skupno varcevanje ali odplacevanje in tudi življenje iz skupne blagajne.
Pa se en primer, saj jih je več…
Niti približno si ne predstavljam, da rečem otroku: to pa sem ti kupil jaz, ono pa mama…

Nasplošno se ve, da ženske več trošite za neki svoj osebni luksus. Kdo pa ne vidi rad zadovoljne in lepo urejene partnerke?

on je za ožent, ja.. sam, škoda, ker še sam tega ne ve 😉

Planiranje investicij. To je skupno varcevanje ali odplacevanje in tudi življenje iz skupne blagajne.
Niti približno si ne predstavljam, da rečem otroku: to pa sem ti kupil jaz, ono pa mama…

Nasplošno se ve, da ženske več trošite za neki svoj osebni luksus. Kdo pa ne vidi rad zadovoljne in lepo urejene partnerke?[/quote]

Ženska recimo troši več za frizerja kot moški (čeprav to ni nujno), ampak povprečen moški potroši veliko več za avto kot ženska. On hoče avto za 20jurjev, ona ga ima za 10jurjev. kdo bolj troši? Aja pa ona tanka dosti manj, ker ima manj požrešen avto, on tanka dosti več.

Bomo morale prepričat WDja, da nam zaupa kje se najde njega in njemu podobne. Je res prava osvežitev, če naletiš na zrelega samskega moškega na monu.

Samo nevsto še najdem, potem pa takoj. Ker brez neveste bo bolj …žaltava, so rekli včasih;-))))))))

Nasplošno se ve, da ženske več trošite za neki svoj osebni luksus. Kdo pa ne vidi rad zadovoljne in lepo urejene partnerke?[/quote]

??? mal ti še manjka do urejenih pojmov… saj ne govorimo o ločenih financah, ampak o tem, da naj
bi partnerja približno enako prispevala v SKUPNO blagajno.
O osebnih luksuzih tud boljš, da si tih….ženska si kupi novo maskaro, moški pa bicikel za 5000€
“ker je bil ravno v akciji”…

Mogoče pa tvoj avatar vpliva na to, da se ženske čisto raznežimo 🙂

??? mal ti še manjka do urejenih pojmov… saj ne govorimo o ločenih financah, ampak o tem, da naj
bi partnerja približno enako prispevala v SKUPNO blagajno.
O osebnih luksuzih tud boljš, da si tih….ženska si kupi novo maskaro, moški pa bicikel za 5000€
“ker je bil ravno v akciji”…[/quote]
Res je, oba s približno enakim standardom. Oz kot so včasih rekli iste sorte tiči skupaj letajo:-))))

Noce se vezat, misli, da je “pozabil”, pa se je v resnici sam odlocil, da bo raje brez blizine, kot da ga se katera prizadene. Kot da ljudje ponovno vstanemo zato, da bomo nekoc znova trpeli. NE. Vstanemo zato, da se bomo znova imeli lepo in se znova povezali. Bolecina pride, ponavadi nepovabljena, in se nima smisla borit proti njej in si postavljat nevem kako visoko obzidje. V dvoje pa so vse stvari lazje.

Lepo debato ste razvili. Krivokljun ponosna na vas 🙂 Poznam punco, ki je na partnerjevo visjo placo in renome (dohtar) reagirala podobno kot skela. On je bil zaradi svoje sluzbe veckrat povabljen na kako druzenje, konferenco, ona se je pocutila kot da ne spada zraven. Kadar ji je kaj kupil, ji je bilo nerodno. Na koncu sta se seveda razsla.

Se je res tako tezko pogovorit tudi o svojih obcutkih in si pojasnit, kako kdo kaj dozivlja? Smucanje v Fr.ni vec tako bozjastno drago, pac placas cetrtino, on pa 3/4. Ce je obema v veselje in to ne igra vloge na drugih podrocjih,ok

Noce se vezat, misli, da je “pozabil”, pa se je v resnici sam odlocil, da bo raje brez blizine, kot da ga se katera prizadene. Kot da ljudje ponovno vstanemo zato, da bomo nekoc znova trpeli. NE. Vstanemo zato, da se bomo znova imeli lepo in se znova povezali. Bolecina pride, ponavadi nepovabljena, in se nima smisla borit proti njej in si postavljat nevem kako visoko obzidje. V dvoje pa so vse stvari lazje.

Lepo debato ste razvili. Krivokljun ponosna na vas 🙂 Poznam punco, ki je na partnerjevo visjo placo in renome (dohtar) reagirala podobno kot skela. On je bil zaradi svoje sluzbe veckrat povabljen na kako druzenje, konferenco, ona se je pocutila kot da ne spada zraven. Kadar ji je kaj kupil, ji je bilo nerodno. Na koncu sta se seveda razsla.

Se je res tako tezko pogovorit tudi o svojih obcutkih in si pojasnit, kako kdo kaj dozivlja? Smucanje v Fr.ni vec tako bozjastno drago, pac placas cetrtino, on pa 3/4. Ce je obema v veselje in to ne igra vloge na drugih podrocjih,ok[/quote]

No, sej smučanje v Franciji je samo primer…. če mi je res do tega, bom pa mal našparala , a ne?
Gre na splošno za način življenja, standard.
Saj darila so ok….jaz recimo blazno rada koga razveselim z lepim, tudi dragim darilom. In če je oseba
prava, tudi z veseljem darilo dobim. Status (kot si navedla dohtarja) me pa recimo čist nič ne zmede ali
moti. Motilo bi me samo v družbi, kjer je drago oblečena, lutkasto lepa žena statusni simbol na moževi
roki…tam bi se pa tud jest slabo počutila….

Se je res tako tezko pogovorit tudi o svojih obcutkih in si pojasnit, kako kdo kaj dozivlja? Smucanje v Fr.ni vec tako bozjastno drago, pac placas cetrtino, on pa 3/4. Ce je obema v veselje in to ne igra vloge na drugih podrocjih,ok[/quote]
Res, če so frustracije prevelike. različni ljudje nosimo različno težko prtljago.
Glede prvega stavka v sestavku:-)- A ni to isto:-))

Potem, v izogib tvojemu slabemu občutku, je bolje, če on svoj “višek” denarja nekje zapravi ali da v dobrodelne namene ?

Jaz pa sploh ne srečujem nekih bogatih moških tako, da sploh ni panike, da bi prišlo do takih težav.
Večinoma se sučem v krogu ljudi, ki imajo podobne dohodke kot jaz. Torej ne hodim na jadranje, ne hodim na drago smučanje, ne grem na golf in kamor zahajajo bogati ljudje.
Nekako se mi zdi, da tako ali tako živiš nek stil življenja in je največja verjetnost, da spoznaš nekoga s podobnim stilom.
Dvomim, da bi se zame zanimal nekdo, ki ima svojo jadrnico in svoj avtodom ali pa hodi na Havaje v najdražji hotel, jaz pa noge v lavor in doma na travnik. Po mojem bo našel eno iz svojega kroga, s podobnim stilom življenja.

Imam pa tudi jaz ja prtljago: same take zgodbe, kjer on, ker ima 3x večjo plačo, zatira žensko in jo ima za butasto tapko, ona ga pa poveličuje kot boga, ker je tak gospod na tako visokem položaju.

Običajno je v 96% tako kot pišeš in verjetno tudi misliš ti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close