Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Od moškega pričakujem, da ima povprečno plačo

Od moškega pričakujem, da ima povprečno plačo

Nisem podal dvoma v resničnost izjav, ampak obliko, stil, način podajanja, občutek za pisanje, ni estetike, trdota, vse razumsko nadrdrano… Ljudje nismo kamni ali hladni roboti, no, vsaj vsi ne. 🙂
To je ubijalsko za kakšno bolj “umetniško dušo”, če nekdo strese, zdrdra nekaj, te obsipa – ti to in to, potem tak in tak…

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Malo off-topic:
Skela, kako to štepaš alineje brez občutka kot izmet drobovja, sivo, pusto, cinično. Vstavi v te grobe, agresivne in zaletavo nametane stavke malo topline, nežnosti, ki bo omehčala nazobčanost teh besed, malo umetnosti, poezije, barv, saj nisi moški, avtomehanik, ki piše tehnični priročnik, kako se sestavi 4-valjni cilinder. Brez zamere, ampak čita se te kot Nemčija…[/quote]Antilopa kaj pa je to 4-valjni cilinder?
Ti nisi še nisi pri nobenem mehaniku spala, a? :))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Malo off-topic:
Skela, kako to štepaš alineje brez občutka kot izmet drobovja, sivo, pusto, cinično. Vstavi v te grobe, agresivne in zaletavo nametane stavke malo topline, nežnosti, ki bo omehčala nazobčanost teh besed, malo umetnosti, poezije, barv, saj nisi moški, avtomehanik, ki piše tehnični priročnik, kako se sestavi 4-valjni cilinder. Brez zamere, ampak čita se te kot Nemčija…[/quote]

Kje spet zaboga ti najdeš neke alineje (niti ene ni) i nazobčane besede…pa cilindre…
Matjazko… ne vem, če ti gredo moji zapisi tok na jetra, da se moraš čist V VSAKEGA
vtaknit s svojo pesniško barvito…a totalno bedasto kritiko…dej premisli, če za tvojo ranljivo
psiho ne bi bilo bolje, če me nehaš brat?
To sem ti predlagala že vsaj desetkrat, pa se vračaš kot vešča…a si mazohist?
Bere se te kot seksualnega sužnja, ki komaj čaka, da ga bo domina po riti…

FYI: nisem ta prava. Poišči si domino, pa uživaj, men dej pa dihat….

Malo off-topic:
Skela, kako to štepaš alineje brez občutka kot izmet drobovja, sivo, pusto, cinično. Vstavi v te grobe, agresivne in zaletavo nametane stavke malo topline, nežnosti, ki bo omehčala nazobčanost teh besed, malo umetnosti, poezije, barv, saj nisi moški, avtomehanik, ki piše tehnični priročnik, kako se sestavi 4-valjni cilinder. Brez zamere, ampak čita se te kot Nemčija…[/quote]

Kje spet zaboga ti najdeš neke alineje (niti ene ni) i nazobčane besede…pa cilindre…
Matjazko… ne vem, če ti gredo moji zapisi tok na jetra, da se moraš čist V VSAKEGA
vtaknit s svojo pesniško barvito…a totalno bedasto kritiko…dej premisli, če za tvojo ranljivo

FYI: nisem ta prava. Poišči si domino, pa uživaj, men dej pa dihat….[/quote]

Samo spodbujam te, da razvijaš manj razvito umetniško plat svoje osebnosti. 😀

Nisem podal dvoma v resničnost izjav, ampak obliko, stil, način podajanja, občutek za pisanje, ni estetike, trdota, vse razumsko nadrdrano… Ljudje nismo kamni ali hladni roboti, no, vsaj vsi ne. 🙂
To je ubijalsko za kakšno bolj “umetniško dušo”, če nekdo strese, zdrdra nekaj, te obsipa – ti to in to, potem tak in tak…[/quote]
Daj ti to prevedi za bolj nežne dušice pa bo mir. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

FYI: nisem ta prava. Poišči si domino, pa uživaj, men dej pa dihat….[/quote]

Samo spodbujam te, da razvijaš manj razvito umetniško plat svoje osebnosti. :D[/quote]

A kar osebnost bom spreminjala zate?
Še dobr, da si skromen…da ne zahtevaš še kozmetične operacije…

Samo spodbujam te, da razvijaš manj razvito umetniško plat svoje osebnosti. :D[/quote]

Še dobr, da si skromen…da ne zahtevaš še kozmetične operacije…[/quote]

Če gledaš na pojme, kot so UMETNOST , STIL, OMIKA, ŠARM in GRACIOZNOST kot na ostro, vdirajočo in ogrožajočo spremembo lastne osebnosti, potem to res ni zate. Še vedno ti ostane na razpolago kladivo in bukov štor kot domače in znano izrazoslovno “umetniško sredstvo”, ki je del tvoje osebnosti, kot praviš. 😉

Še dobr, da si skromen…da ne zahtevaš še kozmetične operacije…[/quote]

Če gledaš na pojme, kot so UMETNOST , STIL, OMIKA, ŠARM in GRACIOZNOST kot na ostro, vdirajočo in ogrožajočo spremembo lastne osebnosti, potem to res ni zate. Še vedno ti ostane na razpolago kladivo in bukov štor kot domače in znano izrazoslovno “umetniško sredstvo”, ki je del tvoje osebnosti, kot praviš. ;)[/quote]

Igram inštrument, pišem pesmi, kratke zgodbe, malo rišem, šivam, dobro se spoznam na klasično
glasbo, poznam najboljša dela svetovne literature, slikarstva…
S tabo se res ne morem meriti….vem.

Če gledaš na pojme, kot so UMETNOST , STIL, OMIKA, ŠARM in GRACIOZNOST kot na ostro, vdirajočo in ogrožajočo spremembo lastne osebnosti, potem to res ni zate. Še vedno ti ostane na razpolago kladivo in bukov štor kot domače in znano izrazoslovno “umetniško sredstvo”, ki je del tvoje osebnosti, kot praviš. ;)[/quote]

Igram inštrument, pišem pesmi, kratke zgodbe, malo rišem, šivam, dobro se spoznam na klasično
S tabo se res ne morem meriti….vem.[/quote]

Vau Skela. Svaka čast. Večina žensk lahko našteje eno do dve stvari. Verjamem, da moškim ob tebi ni lahko – jim že v štartu zbiješ vso samozavest.

S tabo se res ne morem meriti….vem.[/quote]

Vau Skela. Svaka čast. Večina žensk lahko našteje eno do dve stvari. Verjamem, da moškim ob tebi ni lahko – jim že v štartu zbiješ vso samozavest.[/quote]ž

Ja, sam proti Matjazku sem pa še zmeri čista nula….kar se tiče umetnosti, stila in šarma….šmrc.

Vau Skela. Svaka čast. Večina žensk lahko našteje eno do dve stvari. Verjamem, da moškim ob tebi ni lahko – jim že v štartu zbiješ vso samozavest.[/quote]ž

Ja, sam proti Matjazku sem pa še zmeri čista nula….kar se tiče umetnosti, stila in šarma….šmrc.[/quote]

Skela je napram Matjazku čisto prava 0 na pravem mestu – njami 🙂

ž

Ja, sam proti Matjazku sem pa še zmeri čista nula….kar se tiče umetnosti, stila in šarma….šmrc.[/quote]

Skela je napram Matjazku čisto prava 0 na pravem mestu – njami :)[/quote]

Ne ti men njami, da se ti ne bo kakšna kost v grlu zataknla….

Potem pa ne razumem, kako to, da se te umetnost skozi čustva ne dotakne z milino in omehča ostre in trde robove komunikacijskih pristopov do ljudi, posebej do moških, ki so po večini ‘reakcionarno-obrambnega’ značaja.

Potem pa ne razumem, kako to, da se te umetnost skozi čustva ne dotakne z milino in omehča ostre in trde robove komunikacijskih pristopov do ljudi, posebej do moških, ki so po večini ‘reakcionarno-obrambnega’ značaja.[/quote]

Ti Matjazko, še marsičesa ne razumeš.
A ni fajn? Nč ne boli, pa vsak dan kej novga izveš…

Skela je napram Matjazku čisto prava 0 na pravem mestu – njami :)[/quote]

Ne ti men njami, da se ti ne bo kakšna kost v grlu zataknla….[/quote]

če imaš pa v 0 (frački) kosti, pa to marsikaj o tebi razloži

Za inštrument in šivanje imaš fore. Reinkarnacija z napako ?

Potem pa ne razumem, kako to, da se te umetnost skozi čustva ne dotakne z milino in omehča ostre in trde robove komunikacijskih pristopov do ljudi, posebej do moških, ki so po večini ‘reakcionarno-obrambnega’ značaja.[/quote]

A ni fajn? Nč ne boli, pa vsak dan kej novga izveš…[/quote]

Jah, spet si pri ročnih orodjih, ki znajo samo na silo udariti, kot kladivo npr., čemur so tudi namenjeni, je pa GROBOST v popolnem navzkrižju s poezijo, čeprav praviš, da rada kaj napišeš… Poet je človek, ki čuti, njegovo orodje ni kladivo, kakor pri kovalu, ampak bogat notranji čustveni svet, ki ga s pomočjo peresa izlije na papir….

Teorija v tvojih rokah ena sama je morija.

A ni fajn? Nč ne boli, pa vsak dan kej novga izveš…[/quote]

Jah, spet si pri ročnih orodjih, ki znajo samo na silo udariti, kot kladivo npr., čemur so tudi namenjeni, je pa GROBOST v popolnem navzkrižju s poezijo, čeprav praviš, da rada kaj napišeš… Poet je človek, ki čuti, njegovo orodje ni kladivo, kakor pri kovalu, ampak bogat notranji čustveni svet, ki ga s pomočjo peresa izlije na papir….[/quote]

res ne poznaš une pesmce:

“Kuj me življenje, kuj,
če sem kamen, se zaaiskrim,
če sem jelo, bom zapel,
če sem steklo,se zdrobim….

V tvojo informacijo…poet je predvsem človek, ki piše o resnici, ,kakršno vidi…in ne o
rožicah in ptičkih…

Jah, spet si pri ročnih orodjih, ki znajo samo na silo udariti, kot kladivo npr., čemur so tudi namenjeni, je pa GROBOST v popolnem navzkrižju s poezijo, čeprav praviš, da rada kaj napišeš… Poet je človek, ki čuti, njegovo orodje ni kladivo, kakor pri kovalu, ampak bogat notranji čustveni svet, ki ga s pomočjo peresa izlije na papir….[/quote]

res ne poznaš une pesmce:

“Kuj me življenje, kuj,
če sem kamen, se zaaiskrim,
če sem jelo, bom zapel,
če sem steklo,se zdrobim….

V tvojo informacijo…poet je predvsem človek, ki piše o resnici, ,kakršno vidi…in ne o
rožicah in ptičkih…[/quote]

popravek JEKLO, ne jelo

Nisem svetnica. Takrat bodoči mož se je priselil v moje stanovanje z dvema vrečkama – še oblačil ni imel veliko. Ni delal, je še študiral (večni študent), jaz sem takrat veliko delala in dobro zaslužila – so bila drugačna razmerja kupne moči. Tudi avto je bil moj. Čisto fajn je bilo, ker meni denar pomeni samo plačilno sredstvo.
Ko je on začel dobivati plačo in pozneje, ko je imel še popoldansko dejavnost ter kar dobro zaslužil, je pa pokazal svoj pravi obraz. Moj denar je bil še vedno najin oz. takrat že naš, ker sva imela otroke, njegov denar je bil pa samo njegov. In se je začel norčevati iz mene, uboge reve, ki si nisem mogla privoščiti novih oblačil in podobnega, imela izreden limit postrgan do konca, kak mesec je tudi kaka položnica ostala neplačana. On pa je s svojo plačo živel kot car, seveda so potem prišle še druge ženske, pijačke, vsakega pol leta nov telefon (in pred desetletjem to še ni bilo tako kot danes, ko jih zastonj mečejo za tabo), in kar je še takega.

V bistvu je očitno kar prav, da človek razmišlja tako kot ti, ker tako lahko vidiš, ali človek sploh zna z denarjem in ali sploh ima občutek za realnost. Moj zdaj že bivši mož ga ni imel, ker ni nikoli živel samostojno in sam, s svojim denarjem, pokrival vse svoje potrebe.

Mogoče pa tudi ne. Mogoče pa se samo bojijo, da bi bili za koga samo kamen oz. ovira…

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Mogoče pa tudi ne. Mogoče pa se samo bojijo, da bi bili za koga samo kamen oz. ovira…[/quote]

Da se bojijo, da bi bili ovira? V enem na milijon primerov. :))) Jaz mislim, da je precej odvisno od vzgoje. Če moški izvira iz družine, v kateri je imel oče glavno besedo, bo tudi sam želel to sprovesti v svoji vezi. :))

Mogoče pa tudi ne. Mogoče pa se samo bojijo, da bi bili za koga samo kamen oz. ovira…[/quote]

Da se bojijo, da bi bili ovira? V enem na milijon primerov. :))) Jaz mislim, da je precej odvisno od vzgoje. Če moški izvira iz družine, v kateri je imel oče glavno besedo, bo tudi sam želel to sprovesti v svoji vezi. :))[/quote]
V to jaz ne bi bil čisto prepričan. Tudi o tem smo že imeli debate, pa se mi zdi, da se večina ne skriva za: nočem, da bi me imeli na pukli. Sam osebno mislim, da je treba partnerja spodbujat in se veselit njegovih uspehov, samo če bi pa obvisel na njegovih plečih… ali pa da se zaradi mene ne bi mogel privoščiti, kar bi si drugače lahko… ma ne vem no. Bilo bi mi vsaj zoprno.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Da se bojijo, da bi bili ovira? V enem na milijon primerov. :))) Jaz mislim, da je precej odvisno od vzgoje. Če moški izvira iz družine, v kateri je imel oče glavno besedo, bo tudi sam želel to sprovesti v svoji vezi. :))[/quote]
V to jaz ne bi bil čisto prepričan. Tudi o tem smo že imeli debate, pa se mi zdi, da se večina ne skriva za: nočem, da bi me imeli na pukli. Sam osebno mislim, da je treba partnerja spodbujat in se veselit njegovih uspehov, samo če bi pa obvisel na njegovih plečih… ali pa da se zaradi mene ne bi mogel privoščiti, kar bi si drugače lahko… ma ne vem no. Bilo bi mi vsaj zoprno.[/quote]

O.K., moram te sprovocirat zato, da razviješ misel. :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close