Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Od koga se pričakuje, da bo kuhal in čistil v najinem primeru?

Od koga se pričakuje, da bo kuhal in čistil v najinem primeru?

Imam plačo 2.5-3k odvisno od dežurstev in vikendov in nočnih. Stanovanje je moje. Kredita nimam. Imam kar nekaj prihrankov. Avto srednjega cenovnega razreda servisiram na uradnem servisu, kjer mi menjajo tudi gume. Stanovanje je novo, ogrevam se na toplotno črpalko.

On zasluži 1200 neto. Dela od 6:00-14:00, doma je lahko 14:15.

Otrok nimava.

Kdo mora v najinem primeru kuhat, čistit in prat?

Jaz pravim, da on.

Njegova mama pravi, da jaz, ker sem ženska.

On pravi, da gre ob 14:30 na kolo, ker kasneje je že tema, potem pa še 2x tedensko na fuzbal in s prijatelji naokoli…jaz pa pridem iz 12 urne nočne domov crknjena kot pes in lačna kot volk…

Saj dovolj zaslužiš….naroči kosilo na dom, plačaj pomoč gospe na domu za gospodinjska dela in voila. Predvsem pa ne podcenjuj manj izobraženega partnerja!

Problem je, da nimaš partnerja, ampak parazita. Kako bo, če boš imela s takim otroka? Vse bo na tebi!

Še mamo ima blesavo. Vrzi ga vun, dokler je še čas!

Vedno sem rekla, da ni v redu ko sta v vezi šlosar in zdravnica!

Sem prej, ko sem bila sama, kljub urniku sama kuhala in čistila in prala.

Ne vem zakaj bi sedaj nekoga plačevala…

Kupljene hrane pa dovolj pojem že v službeni menzi hvala ampak ne hvala.

..itaaak…pazi, ne se hecat – da ne bo na koncu kaj od tvojega stanovanja imel. previdno.

..logiš je, da pokrivata stroške pol-pol. in glede na podatke, bi r ekla, da tudi marsikaj finnaciraš (več) kot on, tako da…

..a vsaj dobr poskrbi za posteljen aktvinosti? 😀 …

p..s.: itak, kaj si misliš, kako da ne skuhaš dan popred – zanjga, mislim :I, ti boš že kaj sproti…joke…

..normalno bi bilo, da si v partnerstvih usklajeno pomagamo. da ne more, preden gre na svoj prosti čas, kaj pripravit za pod zob, je itak grdo. nespoštljivo.

V dobri vezi sodelujeta OBA, ne glede na koliko kdo kaj ima ali nima!!!

Kljub izobrazbi sprašuješ bedarije!

Zakaj pa potem pričakujejo od mene, da bom jaz prišla domov ob 8:00, zanj skuhala in oprala, da ga bo ob 14:15 čakalo kosilo za pogret? Potem pa lahko grems spat in popoldan v službo…

Denarja je dovolj, najdi si pomoč!

Tukaj se sedaj vidi, kam smo prišli, ko smo dali ženskam pravico do izobrazbe in zaposlitve….doma bi bile in bi bile cele srečne, če bi imele vsaj šlosarja na minimalcu pa taščo z mansardo….sedaj pa…narobe svet…taščo v dom…deda za šporhet….ona pa neke nočne …nočne my ass … vsi vemo kaj se dogaja na nočnih….

Koliko si stara deklica?

Po pisanju sodeč ne veliko in tudi študij ti ni pomagal kaj dosti.

Ko sem bila sama, sem imela 2 sobi dol zaprti – vanju ni stopal noben. Sedaj ima on tam v eni sobi pisarno in svojo ropotijo, v drugi sobi fitnes – sesa in čisti minimalno, ko znorim pošteno pa še to zelo površno.

Kuhinjo in dnevno in jedilnico nasvinja, ko si dela nekaj za jest in potem pusti vse, ker je treba it na kolo/fuzbal.

Jaz sem v službi v uniformi, ki jo pustim umazano tam in je ne nosim domov prat. On nosi domov prat delovne cote, potem cote v katerih se vozi na šiht, športne cote…v glavnem 80% pranja je njegovim cot….

Zakaj bi že jaz morala plačevat sedaj neko gospodinjo?

Zakaj imam pa njega?

Toplotna črpalka in uradni servis za gume, omg….

S tem si se res dobro predstavila.

Nisi prav razgledana ane?

Samo napiflana….

Mimo teme – Ni mi jasno kako si si uspela najti takega kretena.

Odgovor na tvoje razmišljanje:

Od nikogar se nič ne pričakuje, vsak pomaga, prispeva, ureja koliko lahko. Ampak iz tvojega posta, sem razbrala, da on ne bi nič – ker je tako vzgojen, ti pa iz trme ne boš, ker se počutiš več vredno.

Ker nista zmožna kompromisa (njegova mama nima kaj vama ravnat kaj bo kdo delal) je čas za razhod. V dobro obeh vaju in maminega/taščinega ponosa.

Odgovor na objavo uporabnika
ne hvali se, 30.09.2025 ob 10:07

Vedno sem rekla, da ni v redu ko sta v vezi šlosar in zdravnica!

Tole ni zdravnica, med.sestra je.

Ja ne vem no.

Jaz skrbim za vse doma, perem, kuham, likam, pospravljam…..rodila sem tri otroke, staršev in varstva ni bilo. Pismo res, kako sem zmogla? Z veseljem!

Ne počutim se manj vredna in srečno sem poročena že 38 let, mož me še vedno objame, poljubi in mi nosi rože. In ja, ob 15 uri je vedno doma in potem delava in uživava skupaj.

Tudi na kolo gre kdaj sam:)

glupa k noč, 30.09.2025 ob 10:19

Toplotna črpalka in uradni servis za gume, omg….

S tem si se res dobro predstavila.

Nisi prav razgledana ane?

Samo napiflana….

To je bilo, predvidevam, napisano z namenon da ne bo odogovorov v stilu – on ti pa gume menja, pa drva seka…

narobe svet, 30.09.2025 ob 10:14

Tukaj se sedaj vidi, kam smo prišli, ko smo dali ženskam pravico do izobrazbe in zaposlitve….doma bi bile in bi bile cele srečne, če bi imele vsaj šlosarja na minimalcu pa taščo z mansardo….sedaj pa…narobe svet…taščo v dom…deda za šporhet….ona pa neke nočne …nočne my ass … vsi vemo kaj se dogaja na nočnih….

Podpis!

In ti? Kaj pa ti delaš doma?

Od koga se pričakuje?

Od obeh!!!

In kdo ti je kupil stanovanje?

Skoraj bi ti verjeli. Se boš morala kakšno drugo zgodbo spomniti. Če pa bi bilo slučajno res pa vemo, če ni za bit je za it.

Na kolo za zdravo telo, 30.09.2025 ob 10:17

Ko sem bila sama, sem imela 2 sobi dol zaprti – vanju ni stopal noben. Sedaj ima on tam v eni sobi pisarno in svojo ropotijo, v drugi sobi fitnes – sesa in čisti minimalno, ko znorim pošteno pa še to zelo površno.

Kuhinjo in dnevno in jedilnico nasvinja, ko si dela nekaj za jest in potem pusti vse, ker je treba it na kolo/fuzbal.

Jaz sem v službi v uniformi, ki jo pustim umazano tam in je ne nosim domov prat. On nosi domov prat delovne cote, potem cote v katerih se vozi na šiht, športne cote…v glavnem 80% pranja je njegovim cot….

Zakaj bi že jaz morala plačevat sedaj neko gospodinjo?

Zakaj imam pa njega?

kljub izobrazbi in plači si kokoš, kajti navlekla si si PARAZITA.

Zbrcaj ga ven, čimprej in si poišči pravega PARTNERJA.

KAJTI ON TO NI

Oh kok ste dolgocasni s tem…kaj ima tukaj izobrazba in placa? Tisti, ki prvi pride domov naj skuha.

Moj bivsi je delal po 6 ali 7 ur fizicno nezahtevnega dela in je sel lepo sportat po sluzbi in cakal kdaj se bom jest vsa zmahana privlekla in ga stregla. Zato pa je bivsi. V 2h urah, jo je bil sam, bi lahko skuhal in bi sla skupaj ven potem. Ko sva bila oba popoldan v sluzbi, sem jaz skuhala. Tako pa jaz ves najin skupni cas nisem zase naredila nic ker ni bilo casa. Vedno on on on…In potem se moski pritozujete da se zenske zanemarimo. Za bruhat

S svojo plačo mu že režeš jajca, zdaj pa bi ga še pogospodinjila.
Njegova mama ima prav, ker podzavestno ve, da to ne bo dobro vplivalo na njegov moški ego. Postal bo nevzdržen!
In resnično, ne imejta otrok. Nikoli. Sama izhajam iz družine, kjer so bile dinančne in gospodinjske vloge “obrnjene”. Družinska dinamika katastrofa, non stop kregi, oče posledično živčen ko pes, agresiven, nasilen. Mama mu je odrezala kurca z jajci vred, ker je toliko več zaslužila. Za nameček je moral doma špilat gospodinjo. Seveda da mu je nekje usekalo ven, trpeli pa smo otroci. Mama cel dan v službi + nočna dežurstva, ni niti vedela, kaj se dogaja doma.
Da o posledicah takih družinskih travm, ki jih nosimo otroci v odraslosti, ne začenjam.

Življenje ni enostavno, je komplicirano ko hudič.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close