Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek od 5.000 do 10.000 eur ?? kam investirati?

od 5.000 do 10.000 eur ?? kam investirati?

Prosim za predloge.

od 5.000 do 10.000 eur ?? kam z denarjem?

– sklad? kateri?

– zlato?

– kriptovalute? katere?

– zaupati svetovalci? kateremu?

Lp

drva pa pelete…. zima gre.

Nič na temu svetu ni zastonj.

seveda je.

.https://youtu.be/WjiJzVOwHkM

Kupi tisto, kar rabiš. Hrana, energenti, vse bo šlo še bolj gor.

Odgovor na objavo uporabnika
malazvezdica, 31.10.2022 ob 18:08

Prosim za predloge.

od 5.000 do 10.000 eur ?? kam z denarjem?

– sklad? kateri?

– zlato?

– kriptovalute? katere?

– zaupati svetovalci? kateremu?

Lp

V štumf, za morebitne hude cajte.

ne model… kaka drva…

za kok časa?

kup si 100g zlata ostalo bitcoin.

pravi Božo, 31.10.2022 ob 18:53

ne model… kaka drva…

za kok časa?

kup si 100g zlata ostalo bitcoin.

Ko jih bo prezebla rit in bodo pomrznili, jim bo pomagala samo še zlata krsta.

ja pač predvidevam da ma ostale stvari pošlihtane in urejen ter da tega denarja “ne rabi” dalj časa.

V moje podjetje!!!!!!!

Kaj ponuja to tvoje podjetje ? S čim me lahko prepričaš da investiram svoj denar v tvoje podjetje, kakšne bodo garancije, osebna menica morda, hipoteka na nepremičnine podjetja, delež v podjetju ?

V prostitucijo. Najameš stanovanje, dobiš tri Ukrajinske podizvajalke, zaslužek si delite 50:50. Mesečni zaslužek med 10/15000€.

Če so tvoji prihranki 10.000 EUR potem max 2.000 EUR v kriptovalute. Ostalih 8.000 EUR pa v nekaj bolj konzervativnega. Če hočeš bolj podrobno razlago malo več napiši kakšna je situacija.

100g zlata + 1 unča… kar ostane bitcoin.

čeprav bi jaz osebno raje 100g zlata ostalo bitcoin… to je tam cca 4500 za btc

Kupi zlato. Za kaj več itak nimaš dovolj prihrankov.

do 10.000 eur je znesek je del viška, ki ga nihče ne bi pogrešal. Torej cilj, da je donos visok.

jaz za 5 do 10 jurjev ne bi nič. Vezat bi dala na banko,end of srtory. Zihr je zihr. 😉

malazvezdica, 01.11.2022 ob 05:48

do 10.000 eur je znesek je del viška, ki ga nihče ne bi pogrešal. Torej cilj, da je donos visok.

kolikor

Glede na napisano bi jaz dal vse v kriptovalute. Če bi šel v razpršeno bi se omejil na maksimalno 5 kriptovalut. Npr. BTC, ETH, XRP, MATIC, ALGO. Lahko tudi kakšno drugo kombinacijo, ampak definitivno pri takem znesku ne bi šel v več kot pet kriptovalut. Spet je tukaj vprašanje ali imaš namen kupit in pustiti dlje časa npr. 2-3 leta ali vmes, ko bo naraslo prodati, počakati in spet kupiti ko bo nižja cena? Malo več povej, ker ne obstaja generalno da vsakemu ustreza.

Karkoli se boš odločila. VEDNO KUPUJ DIREKTNO NA MENJALNICI BREZ POSREDNIKOV. Ne padaj na fore o visokih donosih, ki ti jih bo kdo obljubljal in te prepričeval. Prevarantov je kolikor hočeš. Verjetnost, da boš ostala brez denarja je 99,99%. Zato samo direktno, odpri svoj račun na menjalnici! Ne nasedaj na kakšne fore, da komu od posrednikov omogočiš dostop na računalnik, ki ti bo “pomagal”.

Ne vem koliko veš o teh zadevah, ampak če kaj ne veš raje vprašaj preden kaj narediš. Ne najprej nekaj narediti in potem spraševati, ker potem je že prepozno. SCAM variant je kolikor hočeš, obljub o tem kako ti bodo naredili velik donos in manipulacij…na koncu boš ostala brez vloženega denarja. Samo ti si lahko narediš donos zase. Ne glede, da lahko pogrešaš 10.000 EUR je škoda, da bi delala kakšne neumnosti in izgubila denar za brez veze.

Vse napisat je težko…ker je preveč tega. Če te bo več zanimalo lahko pustiš mail ali se registriaj tu gor.

Za kaj bi rada privarčevala? Za starost? Nov avto?

Ostalo imaš finančno urejeno? Nič dolgov (razen za stanovanje recimo), za vsaj 6 mesecev preživetja na strani? Kratkoročna varčevanja za recimo popravila, upgrade ipd. tudi urejeno?

Jaz imam recimo emergency fund (6 mesecev) na varčevalnem. Ni poanta da raste denar. Sem pa malo več zadnje dve leti tja nametala. Potem imam ločene varčevalne račune za varčevanje za nov avto in za vzdrževanje avta, za primer da kakšen aparat crkne, za zavarovanja, za dopuste in ostale večje letne izdatke. Dolgoročno varčevanje imam za starost. Večino vloženo v ETF, nekaj posameznih delnic. Tako varčujem že več kot desetletje. Povprečni letni donos je okoli 10%. Seveda pa vmes skače gor in dol. Vlagam pa samo v stvari ki jih razumem. In denar ki mi ni potreben za osnovno preživetje. Kar pomeni če pade (kar letos recimo je), nimam potrebe jemati takrat ven če se mi kaj zalomi (zato imaš emergency fund).

Moja nenamenska odlična naložba je bila pa po pravici torbica :).  Pred cca 10imi leti sem v Parizu kupila classic Channel flap torbico. Kao za nagrado ker sem napredovala. Bila je okoli dva jurja. Trenutno je vredna (rabljena) okoli 8k :). Pa še uporabljam jo :).

Investiraj v znanje. Vpiši se na fakulteto s tem denarjem, da ne boš butast hodil po svetu.

.https://youtu.be/1NH1csJ_8QA

Trading – najosnovnejši ETF. Čez 5 let bo lep donos, mogoče tudi podvojitev denarja. In praktično brez tveganja, razen če gre ves svet k vragu.

70% delniški skladi, 30% kriptovalute.

Jaz sem investiral v manjšo proizvodnjo. Imam okrog 300.000 delavk.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close