Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ocvrti kalamari

Ocvrti kalamari

Ojla,

za koliko oseb zadošča 1 kg ocvrtih kalamarov, če se gre za kosilo, kjer sta tudi juha in krompir?

Lahko samo za dve. Lahko za 10.

Odvisno koliko jih boš dala na krožnik.

Saj sem napisala da bosta zraven še juha in krompir, čist za klasično kosilo in nimam pojma za koliko ljudi.

Jasno da si napisala s prilogo.
Samo na krožnik daš lahko dve zajemalki (ali lopatki) kalamarov, ali samo eno.

Otroku ene osem ocvtrkov, descu pa 15.

Eno kg kalamarov imaš dovolj za 6 oseb. Odvisno kako boš velikodušna pri delitvi.

Gorenjka bo iz ene kile naredila 10 porcij, Dolenjka 7, Primorka 5. Prekmurka pa nima pojma, kaj to je……..ha ha ha.

Hec.

Aha zato si me naslovila s tepka, ja glej oprosti, nisem se rodila vseveda, kalamare pripravljam prvič. Ko jih bom pripravila, bom tudi jaz imela boljšo predstavo kaj in kako.

Suzika, približno 250g na osebo računajo v gostilni. Jih pa pride kar veliko, če so ocvrti. S prilogo in predjedjo jih imam za 4 normalno ješče odrasle dovolj.

Uspešno kuhanje!

lp

mi jih imamo zelo radi in jih pojem 1 kg mi samo( 2 otroka stara 4 leta in 5 ter jaz in mož)če pridejo kakšni obiski dam še kilogram zraven .. delam pa navadno panirane ali polnjene

Jajce – moka – drobtine? Še nikol jedla, kako pa to zgleda?

Mi jih damo samo v moko in to ostro aja 1 kg zadostuje za cca 6 ljudi ja

Mmmmm, si mi anredila lušte!
Ocvrti kalamari. Njam!
Ampak mož je nanje alergičen, sin jih ne sme, sploh ne ocvrtih.
Tako jih že celo večnost nisem jedla.
Če gremo ven, jih tudi raje ne naročim, ker sin bi jih tudi.

Tudi jaz jih nisem nikoli doslej cvrla kalamare in jih verjetno zlepa ne bom, zato pa še vedno ne zastavljam tko smešnih vprašanj?

To je pa ja odvisno od 1001 faktorja, ne moreš neznance spraševat take zadeve. Če bi recimo spraševala prjatlco, ki te pozna, ki ve kakšne navade imaš, je to nekaj čisto drugega. Tako pa…….jaz recimo ne jem nikoli zraven cvrtja nič drugega kot le zelenjavo, me ne gane ne juha, ne prikuha…. zato bi meni bilo sigurno pol kile tegale ali kakršnegakoli cvrtja že – še premalo, torej bi bla za še eno tako kot sem jaz kilca ravno prav zadost. Nekdo ti piše, da je to za vsaj 6 oseb, okej, seveda, če jim po gorenjsko nafilaš krožnik s krompirjem…….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close