Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ocenite status človeka na podlagi avta?

Ocenite status človeka na podlagi avta?

Ali ocenite status človeka na podlagi avta, ki ga vozi?

Kolegica v službi je izjavila, da moramo imeti služben avto nekaj boljšega, ker se ne spodobi z avtom nižjega ranga vozit na sestanke.

Pa na splošno se sodelavke zmrdujejo nad lastniki avtov nižjega ranga.

Recimo, če je nekdo visokoizobražen, 40+ pa vozi nek avto nižjega razreda, kupljen rabljen, si mislite, da mu gre  za nohte?

Odgovor na objavo uporabnika
nepleharca, 13.12.2021 ob 16:53

Ali ocenite status človeka na podlagi avta, ki ga vozi?

Kolegica v službi je izjavila, da moramo imeti služben avto nekaj boljšega, ker se ne spodobi z avtom nižjega ranga vozit na sestanke.

Pa na splošno se sodelavke zmrdujejo nad lastniki avtov nižjega ranga.

Recimo, če je nekdo visokoizobražen, 40+ pa vozi nek avto nižjega razreda, kupljen rabljen, si mislite, da mu gre  za nohte?

Avto je največja potrata denarja, ves čas samo vlagaš vanj, vrednost mu pa vsak dan pada. Na avto gledam tako: mora bit varen, delovati brezhibno, da se ga da čim bolj poceni vzdrževati in da je prostoren. Jaz potrebujem ogromen prtljažnik zaradi narave mojega dela in življenjskega stila, sem precej na poti. Sem menjala starih še pa še in ostala z majhnima otrokoma na sredi ničesar, večkrat in ni hujšega občutka nemoči, obupa … kot ko ti trobijo z vseh strani, avto stoji, pojma nimaš kako rešit situacijo, otroci pa zadaj jočejo.. ko te večkrat tako pusti na cedilu in ne prideš tja kamor moraš, se zaveš kako pomembno je, da avto dela in prav blažen si, ko pelješ takega. Ne glede na znamko. Mi pa to ne pove prav nič o osebi, ki ga vozi. Vsak pri sebi najbolje ve kaj in zakaj potrebuje, pa če je to tesla, ok. Že veš zakaj. Ali fičo. Popolnoma nepomembno. Poznam ljudi, ki niti izpita nimajo in se vozijo s kolesom. Res pa je, da živijo v centru mesta in nikoli nikamor ne grejo. Kaj ti bo mercedes leta in leta parkiran?

Glede službenih, če morate res na koga narediti tak vtis, ga še vedno lahko rentate za kakšen pomemben sestanek, čeprav… kaj ti bo tak poslovni partner, pred katerim moraš fejkat nekaj, kar nisi, da bi dobil posel. Raje jih očarajte s kvalitetno storitvijo ali izdelkom, karkoli že prodajate.

Kaj si pa ene zdolgočasene ženske iz pisarn mislijo, je pa zadnje na kar je treba pomisliti

Ne. Mene ne zabima materialni status cloveka, mene zanima izkljucno kak je clovek po srcu, ali ga vodi dobra ali slaba energija.

Lahko mu gre za nohte, lahko ima tak življenjski slog, da vlaga kam drugam, lahko pa je škrtica.

Se spomnim, da sem enkrat šla na zmenek preko spleta. Tipa je najbolj zanimalo kje imam avto parkiran, kakšen avto imam :). Ni bil zadovoljen.

Seveda, moz ima zelo dober in drag avto, jaz pa srednji rang.. Ko gre na teren sluzbeno kaj pogledat, vzame vedno mojega, da se ne bi kdo obregnil ob njegov dober avto in zahteval nizji predracun..

Moje sodelavke nad mojim avtom vihajo nos (rabljena fabia). Same imajo dosti boljše avte. Ampak ravno te ženske jamrajo konec meseca, da nimajo za malico denarja. Pa hodijo k mamam si denar izposojat.

Ja, pa tipi tudi vihajo nos nad mojim avtom. Ko sem spoznavala preko neta, jih je izjemno zanimalo kak avto vozim :).

Ko vidim tipa v cliotu, postanem čist mokra.

Avto mora bit na keš, brez lizinga in kredita, vreden vsaj 100 k, s popustum brez nad 125 k, pomaže ti prometno in če drži kar sem napisal je ta znesek p…. dim za lastnika in tudi na izgubop vrednosti se poserje.

Takih ni ki imajo ni malo, prometno poglej… Lizing je za bleferje npr. višji kader s 3 ali 4 k neto

In ne tisti ki ma keš ne vozi kante, ampak udobje če je diskreten A8, xc 90 če ne 911, uros…

Mene ne zanima kaj imajo drugi, torej ne sodim ljudi po tem kaksen avto imajo, ce je nekdo ok je ok v ficotu ali pa v mercdexu. Men je vazen da je moj avto lep in da dobro dela. Kupim vedno novega, nikoli rabljenega. Rada pa pogledam kak poseben avto, tako kot lepo umetnino npr.

tako kot tovje sodelavke razmišljajo samo puhoglave tutke putke mahnjene na material, pa naivne komaj dozorele malde ženske po polnoletnosti, ko jih taki moški lahkio na to dobijo in šibajo sem in tja.

Jaz raje padem na dober traktor John Deere – za 200.000 +EUR; kaj ti bo en Befl, Merda ali Audln za 80-120-000 EUR, če špa se z njim niti po off road ne moreš vozit 🙂

Pa padem na dobro jadrnico – evo, na to pa zagotovo. Tako za dopust za  vsaj 1m jadranja po Kornatih; uživanje brez preseravanja.

Po izkušnjah v XX letih je pa tako: velik avto srednje vičjega in višjega cenovnega razreda – short ( kratkonogični) moški z veliiiko kompleksov ali pa samo moški poln predsodkov, z nabitim egom in nasilen do žensk.

Zelo verjetno sem polna predsodkov in neobjektivna, ampak ko vidim tipa z bmwjem , mi je avtomatsko antipatičen?

Si ne morem pomagat?

yram, 13.12.2021 ob 17:40

Mene ne zanima kaj imajo drugi, torej ne sodim ljudi po tem kaksen avto imajo, ce je nekdo ok je ok v ficotu ali pa v mercdexu. Men je vazen da je moj avto lep in da dobro dela. Kupim vedno novega, nikoli rabljenega. Rada pa pogledam kak poseben avto, tako kot lepo umetnino npr.

Mary: no ja, sej dober “Fičo” ABART je lahko z dodatno opremo in custom made tudi ene 70.000 EUR vrednen:)

Škoda cajta pa dnarja. Čim cenej, relativno varen, pa zanesljiv in je to, to.

ko že lih o fičotih, 13.12.2021 ob 17:43

Mary: no ja, sej dober “Fičo” ABART je lahko z dodatno opremo in custom made tudi ene 70.000 EUR vrednen:)

izvedba ABARTH, pardon -popravek..

NO ja, če ena visokoizobražena ženska, 40+, fura neko staro Škodo Fabio ali pa Polota ali pa kaj podobnega malega in starega, potem je pa res na dnu.

Seveda, to je bilo misljeno bolj tako pogovorno. Mislim tako, v redu clovek je v redu v vsakem avtu. Jaz ko kupujem avto gledam bolj na to, da je lep za pogledat, zunaj in znotraj itak. Tehnicne zadeve- na to se ne spoznam kaj veliko. :))

Za ko ze lih o ficotih

Ne. Ampak kako drag kolo vozi.

Z možem sva oba taka, da nič ne dava na avto. On še približno pozna različne znamke, jaz še to ne, avte sosedov ločim po barvah. Čeprav oba precej zasluživa, imava manjšo hišo in dva zelo nevpadljiva avta. Pomembno nama je, da je avto praktičen, da ni neka potratna zverina, da je redno servisiran in vzdrževan, to je pa to. Ker ni audi ali bmw, se tudi ne bojim, da bi mi kdo vlamljal vanj ali pa v hišo, ker bi hotel ukrasti ključe. Skratka, nam se nikjer kaj dosti ne vidi, da smo finančno kar močni, ogromno denarja zmečeva za doživetja in izobraževanje (gledališče, tečaji, knjige, potovanja, krajši izleti, itd), bolj malo pa za stvari, tako da tudi drugih ne sodim po tem, kaj imajo. Če me že zagrabi tipična slovenska foušija, me bolj pri tistih, ki imajo npr. kakšno veliko staromeščansko stanovanje sredi Pariza, polno knjig in umetnin. To pa bi 🙂

kaj ti pomaga dober avto, če imaš doma hlev?

no ja če, 13.12.2021 ob 17:45

NO ja, če ena visokoizobražena ženska, 40+, fura neko staro Škodo Fabio ali pa Polota ali pa kaj podobnega malega in starega, potem je pa res na dnu.

jaz sem tako visoko izobraženo spoznal pred tremi leti- 15 let star punto 300k prevoženih…:)  Takoj sva se ujela…čeprav jaz s srednjo izobrazbo in novim avtom :).

Ona potem čez leto šla kupit novega, ker se njen stari preveč začel kvarit.

Sem ji rekel, če bi takrat imela dober avto na kredit bi precej pik pri meni zgubila 🙂

večina na lizi bizi kasneje pa zaplemba…

Redki so ki so si dober avto prislužili s trdim delom

Služben avto ni privat, pa treba je gedat kontekst. Ne morš prodajat električnih polnilnic, pa tja pridt z dizlom ane? Pa recimo mene moti, da za dober služben avto velja velik črn nemc, z zatemnjenimi šipami. WTF??

Privat je meni vseeno, najbolš brez avta, pa na javni prevoz in kar šering. Avto je prevelik strošek, pa večino časa itak stoji.

No, kar se našega službenega avta tiče, imam jaz drugačno mnenje kot kolegica. Ona smatra, da se ne spodobi s poceni avtom vozit na službene sestanke.

Moje mnenje je obratno. Glede na to, da smo javna uprava in, če bi se okrog vozili z dragimi avti, bi to ljudi prej odbilo kot pa pritegnilo. Bi pač mislili: nam težijo, sami se pa vozijo z dragimi avti na naš račun.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close