Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Ocena vikenda

Ocena vikenda

Lep pozdrav!
Zanima me, če mi lahko kdo pove približno oceno vikenda, z zelo majhno parcelo zraven. Vikend ima kakšnih 150 kvadratov. Cesta ni urejena, niti voda. Je pa priključek elektrike. Zanima me, ker bi ga rada kupila in me zanima, koliko približno moram pričakovat, da bo ocenil cenilec, ki ga sedanji gospodar pričakuje.
Okolica je zelo rovtarska:)

Hvala

Naj omenim še to, da je vikend star že približno 60 let in potreben temeljite obnove.

Pri nepremičnini je osnova za ceno lokacija, potem pa pride sam objekt.
Kje približno leži? Je v bližin naselje, oskrba, počitniški objekit, toplice?
Kaj je to majhna parcela?
In v kakšnem stanju približno je objekt?
Ima fasado, izolacijo, ogrevanje?

Leži na vasici, ki je od najbljižjega mesta oddaljena približno 20 kilometrov in leži nekje med mejo gorenjske in notranjske. V bližini ni nič pomembnega, nobenih toplic. Zraven vikenda pa je približno 100 kvadratnih metrov travnate površine, bregu. Objekt pa je star, in resnično zahteva temeljito obnovo. Voda ni 100% urejena, je pa v bližini, elektrika sicer je, vendar bi bilo potrebno vse zamenjati. Zgornji del je celo iz lesa in bi ga seveda bilo potrebno urediti, jaz bi ga namreč kupila, spremenila namembnost in v njem živela. Približno 200 metrov do objekta pa je tudi cesta neurejena, z navadnim osebnim avtomobilom zelo težko pripelješ po njej. Sedajšni lastniki parkirajo, kar pri sosedovih, kar pa za normalno življenje sicer ni možno. Za izolacijo nevem, ogrevanje pa tudi ne. Vem, da je v hiši stara krušna peč in pa štedilnik na drva (šporgert), kar odda precej toplote, za ostalo pa res nevem.
Zanima me le približna ocena, ne točna. Ali bi bilo 30000 približno dovolj, ali imam čisto napačne predstave o ceni.

Objekt očitno ni kaj dosti vreden, max 200-300€/m2.
Za zemljo bi rekel, da tudi ne sme preseči nekje med 30 in 50€/m2.
Glede na oboje res prideš na ceno nekje med 30 in 50.000€.

Je pa taka nepremičnina zelo netipična, predvsem zaradi izredno malo zemlje..in s tem povezanimi precejšnjimi tveganji ob sporih s sosedi..pa nepredvidljiva vlaganja pri ureditv dovoza..

Glede na vse to se mi zdi, da bi bila cena lahko nekje med 20 in 35.000, pač glede na prodajalčevo izhodišče (mora prodati?) in tvoje pogajalske spretnosti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close